Wat eten we vanavond?

Lasagne Salade Caprese

De pastasalade kennen we inmiddels. Meestal gebruik ik hiervoor penne of wokkels. Maar waarom zou je hier geen lasagnebladen voor gebruiken? Een lasagne salade. 

In de Albert Heijn kwam ik een A5je tegen met dit recept en dacht: “Hé wat grappig!” Daarna kwam ik hem ook in de Allerhande tegen. Ik besloot deze salade te maken als lunchgerecht.

Het is een caprese, met lasagnebladen.Zonder pesto, met rucola.

Je kunt dit ook als maaltijdsalade eten. Dan zou ik de porties iets groter maken, extra rucola toevoegen en bijvoorbeeld gerookte kip. De lasagnebladen heb ik doormidden gebroken zodat mijn portie qua formaat niet te groot zou zijn.

Mijn lasagne salade is niet de beauty geworden waarop ik had gehoopt. Ik gebruikte Cherry tomaatjes omdat ik deze in huis had. Hierdoor was het iets lastiger om de lasagne mooi recht te krijgen. Met plakken trostomaat moet dit gemakkelijker zijn.

Maar het ziet er wel lekker uit toch?

Lasagne Salade Caprese

Ingrediënten voor 4 porties

  • verse basilicum
  • 6 eetlepels knoflookolie (of olie met een half geperst teentje knoflook erdoor)
  • 8 trostomaten
  • 200 gram mozzarella
  • lasagnebladen (per portie 4 lasagnebladen (of halve))
  • rucola
  • Parmezaanse kaas
  • zout

Bereiding

Snijd de mozzarella en tomaten in plakken.

Maak in een ruime schaal een marinade van basilicum, 6 eetlepels knoflookolie en zout. Voeg de tomaten en mozzarella toe en schep dit om.

Kook de lasagne­bladen beetgaar en giet ze af.

Leg op 4 borden 1 lasagneblad en bedek met een plakjes tomaat en mozzarella. Leg er wat rucola op en dek dit af met een lasagnevel. Maak zo nog 2 lagen, eindig met een lasagnevel.

Schep de achtergebleven marinade over de lasagne salade en schaaf er een beetje Parmezaanse kaas over.

Bron: ah

Deel dit bericht:

Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp
Share on email
Reacties

3 Comments

  1. Nina 30 juli 2012 at 19:27

    Goed idee, lijkt me erg lekker!

    Reply
  2. Pingback: Foodblogevent augustus | Chicks Love Food

  3. Pingback: Friday Five: 5 keer pasta!! « Brenda Kookt!

Geef een reactie

Misschien vindt je dit ook leuk: