Champignonsoep met lente-ui (video)

Champignonsoep met lente-uiZaterdag, tijd voor een nieuwe video! Deze keer bereid ik een lekkere soepje, daar ben ik namelijk dol op. Ik geef je een recept met een voorjaarstintje voor een snelle champignonsoep met lente-ui. Hierdoor is de soep extra gevuld en wat mij betreft extra lekker. Perfect om de voorjaar mee in te luiden.

Ga jij hem maken?

Video recept: Champignonsoep met lente-ui

Klik hier als je de video niet kunt zien. Klik hier  of hier om mijn andere filmpjes te bekijken, en vergeet je niet gratis te abonneren op mijn YouTube kanaal. Zo kun je mijn video’s als aller eerste bekijken!

 

Champignonsoep met lente-ui

Champignonsoep met lente-ui (video)

30 minuten

Ingrediënten

 • 1 teentje knoflook
 • 1 ui
 • 250 gram champignons
 • 750 ml groentebouillon
 • bosje lente-ui
 • peper en zout
 • 50 gram boter plus boter om in te bakken
 • 50 gram bloem

Bereiding

 • Snipper de ui en snijd de knoflook fijn. Bak dit in een koekenpan met een beetje boter even aan. Snijd de champignons in plakjes en bak dit mee met de ui.
 • Snijd de lente-ui in ringen.
 • Giet het champignonmengsel over in een pan en voeg hier bouillon aan toe. Laat dit 10 minuten pruttelen voor je de lente-ui toevoegt en nog 10 minuten mee verwarmt.
 • Smelt in een steelpannetje de boter en voeg de bloem langzaam toe. Roer het tot een glad mengsel en laat dit een paar minuutjes op zacht vuur garen, let op dat het niet gaat kleuren. Dit is de roux.
 • Voeg een beetje bouillon bij de roux en roer dit door zodat het een geheel wordt. Meng het pannetje met de roux door de grote pan met bouillon en verwarm nog een paar minuutjes mee.
Pin dit recept
Afdrukken

Brenda Hoff
Brenda Hoff
Brenda is een lekkerbek en gek op pannenkoeken, chips en chocolade. Brenda's recepten zijn snel en toegankelijk, de makkelijke maaltijden hebben vaak een verrassende twist waardoor het net even anders is dan je gewend bent.
12 comments
 1. Hi Brenda,
  Geweldige website! Ik heb inmiddels een aantal van jouw recepten gebruikt en ze gaan regelmatig door naar onze favorietenmap :-). Voordeel erbij dat wij in Australie wonen en jouw recepten hier lekker origineel zijn hihi. Keep up the good work wij zijn hier echt fans van jouw recepten! Dit soepje ga ik eens dit weekend uitproberen (lijkt mij een heerlijk wintersoepje :-) – bij jullie zomer, bij ons winter ;-)-.
  Cheers! Jiska

 2. Ik heb de soep vanavond gemaakt en deze was heerlijk! Ik had geen bosuitjes in huis maar heb er toen peterselie en tijm in gedaan. En 500 ml water en 250 melk gebruikt.

 3. Hallo Brenda,

  Goed soepje!
  Zelfs twee van de drie kids, die beslist geen champignons lusten (maar wel alles moeten proeven), lusten het!

  Kan ik deze soep ook invriezen? Vind het altijd fijn om grote pannen soep te maken en dan dus in te vriezen, altijd handig.

  Leuke recepten!!!!

  Groetjes,
  Marianne

 4. Ik heb vorige week dit filmpje gekeken op YouTube om dit recept te maken en gecomplimenteerd. Tevens gaf ik de tip om bij het proeven nooit met dezelfde lepel terug in de pan te gaan omdat enzymen van speeksel je gerecht kunnen doen mislukken. Dit al vroeg geleerd op de koksopleiding. Vandaag wil ik de soep maken en bekijk het filmpje nogmaals, helaas is mijn reactie aldaar verwijderd. Het is vreemd dat goedbedoeld advies van een chefkok waar je wat van leren kunt wordt verwijderd, maar opmerkingen die in de comments staan over tieten laten zien wel worden gedoogd. Tja het is maar net waar je prioriteiten liggen denk ik. En voor er reacties komen waarom een chefkok een recept filmpje moet bekijken, ook chef’s leren graag bij en proberen nieuwe recepten uit. Jammer dat ik mijn beeld van Brenda kookt een niveau lager moet zetten.

  1. Beste John, bedankt voor je tip. Je eerste reactie op de video was per ongeluk verwijderd, het lukte mij niet om dit terug te plaatsen.

   Dit is mij inderdaad bekend, goed om het onder de aandacht te brengen. Bij deze video heb ik er niet op gelet. Ik sta ook regelmatig met mijn dochtertje in de keuken, en zij wil graag proeven. Ik hamer er dan ook op de ze de lepel na het proeven niet meer gebruikt. Bij het verwerken van slagroom zie je dan ook snel als ze dat toch gedaan heeft ;)

 5. Dag Brenda,

  Bedankt voor je antwoord. Goed dat je er op let. Zag ook je reactie op YouTube. Wellicht was ik te voorbarig met mijn conclusie, het kwam toch wat vreemd over. Goed ook dat de “boezem” reacties zijn weggehaald, dat soort types horen daar niet thuis. Overigens heb ik de soep inmiddels gemaakt, en kan je vertellen, hij was heerlijk. Mijn complimenten.

  Groet,
  John

Geef een reactie

Misschien vind je dit ook leuk