Schrijf je in voor
de nieuwsbrief!

Wat eten we vanavond?

Wat eten we vanavond?

NU VERKRIJGBAAR​
De 2021 scheurkalender 
nu met gratis bewaarmapje!
2021 scheurkalender & Brenda’s nieuwe kookboek!

Taco saus

Mexicaanse sausNa de molesaus is het tijd voor een andere lekkere Mexicaanse saus, wat mij betreft de lekkerste saus ever: taco saus!

Ik vind het altijd zonde om een potje saus te kopen en daarom besloot ik laats weer eens een voorraadje te maken. Het recept dat ik eerder maakte heb ik iets aangepast en het bleek echt een topper te zijn. De taco saus kun je voor verschillende gerechten gebruiken. Het is niet alleen lekker in een taco, ook als basis voor burrito’s of wraps of gebruik het zoals ik om de nacho’s in te dippen. De saus kan zowel warm worden gegeten als wanneer het is afgekoeld.

Taco saus

Deze saus is bij mij thuis mega goedgekeurd, het was een hit! Wij zijn niet bepaald pittige eters, dit is een milde tacosaus. Houd je wel van pittig? Voeg dan samen met de ui één (of een half) fijngesneden pepertje toe. Tip: maak twee porties en bewaar een deel in de vriezer. Zo heb je altijd een lekkere portie taco saus achter de hand.

Taco saus

Taco saus

20 minuten

Ingrediënten

  • 400 gram gezeefde tomaten of passata
  • 1 ui
  • 1 teen knoflook
  • 1 rode paprika
  • 1 theelepel komijnpoeder
  • 1 theelepel paprikapoeder
  • 1 theelepel gedroogde oregano
  • 1 theelepel suiker
  • olijfolie om in te bakken
  • zout en peper

Bereiding

  • Verwarm olijfolie in een pannetje. Snipper de ui en pers de knoflook. Fruit dit in het pannetje aan.
  • Snijd de paprika in blokjes en verwarm dit 10 minuutjes mee op medium vuur. Voeg de gezeefde tomaten, komijnpoeder, paprikapoeder, oregano, zout en peper en suiker toe. Verwarm dit 15 minuten mee op medium vuur.
  • Je kunt de taco saus grof laten, maar ik vind het fijn om het te pureren zodat een gladdere saus ontstaat.
  • Verwerk de taco saus in een recept of bewaar het in een gesteriliseerde weckpot (eventueel in de koelkast), of vries de saus in.

    Tips:

      • Hou je van pittig? Voeg dan samen met de ui één (of een half) fijngesneden pepertje toe.

        • Bereid meerdere porties en bewaar een deel in de vriezer. Zo heb je altijd een lekkere portie taco saus achter de hand. 


          Deel dit bericht:

          Share on facebook
          Share on twitter
          Share on whatsapp
          Share on email
          Reacties

          2 Reacties

          1. Gerda Kiekebosch 12 augustus 2017 om 20:22

            Wat een lekkere saus, ik ga hem zeker vaker maken!

          2. C 10 februari 2019 om 13:21

            Ik heb de saus net gemaakt maar doe je hem dan worm of koud er bij eten?

            En kruid je het gehakt dan nog?

          Laat een reactie achter

          Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

          Beoordeel recept