Taco Bowl

Taco bowl met gehaktAls ik de foto’s van deze goed gevulde en kleurrijke taco bowl zie loopt het water me in de mond. Hier krijg je toch meteen trek van?

Taco bowl

Dat lekker niet moeilijk hoeft te zijn bewijst dit recept. Alles wat je normaal in een taco zou stoppen zit nu in een kommetje, met daarbij lekkere nachochips. Ik ging voor een mengsel van rijst met gehakt en verschillende groenten. En het aller lekkerste is misschien wel de zelfgemaakte tacosaus. Dit mag echt niet ontbreken hoor!

Kommetjes als deze kan ik iedere dag wel eten, zo lekker! Wanneer staat deze bowl bij jou op tafel?

Taco bowl

Taco Bowl

25 minuten

Ingrediënten

 • 1 ui
 • 150 gram rundergehakt
 • 75 gram zilvervliesrijst
 • 1,5 paprika ik nam paprika in drie verschillende kleuren
 • 1/2 theelepel komijnpoeder
 • snuf knoflookpoeder
 • 1/2 theelepel paprikapoeder
 • 1/2 theelepel gedroogde oregano
 • 1 avocado
 • 9 cherry tomaatjes
 • 2 eetlepels mais
 • 3 eetlepels taco saus ik naam van dit recept
 • 2 handjes nacho chips
 • zout en peper
 • olijfolie om in te bakken

Bereiding

 • Snipper de ui en fruit dit aan in een koekenpan met olijfolie. Doe de gehakt er bij en bak dit rul. Breng het gehakt op smaak met komijnpoeder, knoflookpoeder, paprikapoeder, oregano en zout en peper.
 • Kook de zilvervliesrijst in ruim water gaar.
 • Snijd de paprika in reepjes en bak dit in een koekenpan met olijfolie aan.
 • Snijd de avocado in blokjes, en halveer de cherry tomaatjes.
 • Verdeel de rijst over twee kommetjes. Leg hiernaast de mais, gehakt, reepjes paprika, nacho's, repen avocado en cherry tomaatjes naast elkaar zodat het kommetje mooi gevuld is. Schep in het midden een flinke eetlepel van de taco saus en klaar is Kees.
Pin dit recept
Afdrukken

Brenda Hoff
Brenda Hoff
Brenda is een lekkerbek en gek op pannenkoeken, chips en chocolade. Brenda's recepten zijn snel en toegankelijk, de makkelijke maaltijden hebben vaak een verrassende twist waardoor het net even anders is dan je gewend bent.
3 comments
 1. Wij aten dit vanavond en naast dat het er leuk uitziet is het heerlijk om te eten en ook nog super gezond. En dan die tacosaus….. Niets te veel gezegd. Echt superlekker. We houden dit recept erin! Dank!

 2. Dit heb ik afgelopen week gegeten: super lekker en het ziet er ook heel feestelijk uit als je het op deze manier presenteert.

Geef een reactie

Misschien vind je dit ook leuk