Asperges in serranoham

Asperges met serranoham uit de ovenAsperges met serranoham uit de oven, een lekker bijgerecht voor als je niet zoveel tijd hebt. Dit is namelijk super snel klaar!

Ik had nog een aantal witte asperges over nadat ik dit gerecht met pasta en zalm had gemaakt. Zonde om weg te gooien dus ik maakte er een lekker receptje mee. En dat was zo lekker dat ik snel een foto van maakte voor ze in mijn mond verdwenen, zodat ik het receptje ook met jullie kan delen.

De ster van dit snelle bijgerecht zijn wat mij betreft niet de asperges maar dat is de serranoham. Als je serranoham bakt krijgt het namelijk een lekkere bite, en heeft het extra veel smaak. Laat dat nou een super lekkere combi zijn met de zachte asperges..

Asperges

Asperges met serranoham

Asperges in serranoham

35 minuten

Ingrediënten

  • 500 gram witte asperges
  • 10 plakjes serranoham
  • 3 eetlepels zachte geitenkaas
  • paar takjes verse peterselie

Bereiding

  • Schil de asperges en kook ze 10 minuten. Verwarm de oven voor op 180 ºC en bekleed een bakplaat met bakpapier. Snijd de peterselie fijn.
  • Smeer de geitenkaas over de asperges en bestrooi dit met peterselie. Rol de asperges hierna in twee plakjes serranoham.
  • Verwarm de asperges in serranoham 10 minuten in de oven zodat de serranoham mooi krokant is. Serveer de asperges direct.
| Afdrukken

 


Brenda Hoff
Brenda Hoff
Brenda is een lekkerbek en gek op pannenkoeken, chips en chocolade. Brenda's recepten zijn snel en toegankelijk, de makkelijke maaltijden hebben vaak een verrassende twist waardoor het net even anders is dan je gewend bent.
1 comment

Geef een reactie

Misschien vind je dit ook leuk