Kabeljauw met een citroenkorst

Kabeljauw met citroenkorstEen lekker fris stukje vis met citroen en een romig korstje, kabeljauw met citroenkorst.

Het gebeurd bijna nooit dat ik op maandag een vis-recept met jullie deel. Van huis uit aten we vis op vrijdag en daarom plaats ik ook vaak op vrijdag een visrecept op het blog. Al is dat ook al weer een poosje geleden, dus het is de hoogste tijd om een lekker gerechtje met vis te eten. En omdat ik dit zo lekker vond besloot ik niet te wachten tot vrijdag, maar het recept vandaag alvast met jullie te delen.

Vorige week wilde ik iets met vis eten, ik wist alleen niet wat. In verband met het warme weet had ik geen zin in een uitgebreide maaltijd, het moest iets makkelijks zijn. Toen bedacht ik deze kabeljauw met citroenkorst. Gemakkelijk om te maken, het combineert goed met veel verschillende andere bijgerechten (bijvoorbeeld aardappeltjes en een salade). En wat ook niet onbelangrijk is: het is vooral erg lekker.

Dus wanneer zet jij deze vis met een krokant korstje met citroen op tafel?

Vis met korstje citroen

Kabeljauw met citroenkorst

Kabeljauw met een citroenkorst

10 minuten
+ 10 minuten

Ingrediënten

  • 2 verse kabeljauwfilets
  • sap van een halve citroen
  • rasp van een halve citroen
  • 2,5 eetlepel panko of paneermeel, of kruimels oud brood
  • 3 eetlepels kwark naturel
  • takje verse peterselie
  • 1/4 theelepel gedroogde dille
  • 1/4 theelepel knoflookpoeder
  • snuf peper en zout
  • 3 eetlepels geraspte Parmezaanse kaas
  • scheutje olijfolie

Bereiding

  • Verwarm de oven voor op 200ºC en vet een ovenschaal in.
  • Snijd de peterselie fijn. Meng de kwark met olijfolie, 2 eetlepels panko, citroenschil, knoflookpoeder, peterselie, en dille. Breng op smaak met peper en zout.
  • Dep de visfilets droog en bestrooi met peper en zout en besprenkel met citroensap. Verdeel het kwarkmengsel over de visfilets zodat er een mooie laag op zit. Bestrooi dit met Parmezaanse kaas.
  • Bak de viscuisine 10 minuten af in de oven zodat de vis gaar is en de kwarklaag goudbruin.

    Tip: als je kabeljauwfilet uit het vriesvak gebruikt is de baktijd in de oven vaak iets langer.

      Pin dit recept
      Afdrukken

      Brenda Hoff
      Brenda Hoff
      Brenda is een lekkerbek en gek op pannenkoeken, chips en chocolade. Brenda's recepten zijn snel en toegankelijk, de makkelijke maaltijden hebben vaak een verrassende twist waardoor het net even anders is dan je gewend bent.
      2 comments

      Geef een reactie

      Misschien vind je dit ook leuk