Ga naar de inhoud

Pita kip kerrie

Hello! Ik hoop dat jullie een fijn weekend hebben gehad. Mijn weekend zat deze keer vol met verjaardagen en babyshowers dus ik heb bijna alle familie-leden en vrienden gezien dit weekend. Erg gezellig, maar ook wel fijn om weer aan de week te beginnen. Ik geef jullie vandaag een lekker...
35 minuten Voorbereidingstijd
Delen op

Pita kip kerrie

Pita kip kerrie, receptHello! Ik hoop dat jullie een fijn weekend hebben gehad. Mijn weekend zat deze keer vol met verjaardagen en babyshowers dus ik heb bijna alle familie-leden en vrienden gezien dit weekend. Erg gezellig, maar ook wel fijn om weer aan de week te beginnen. Ik geef jullie vandaag een lekker makkelijk receptje: pita kip kerrie! Een pitabroodje gevuld met kip kerrie.

Kip kerrie kennen we denk ik allemaal. En pita broodjes ook! Maar de kans is groot dat je die twee nog niet eerder heb gecombineerd, dat had ik namelijk ook nog niet eerder gegeten. Maar ik het pitabroodjes in huis en geen trek in shoarma of iets dergelijks. Daarom besloot ik de pita’s te vullen met iets anders. Met kip kerrie! En dat is me toch lekker….! Probeer jij hem ook?

Kip kerrie pita, recept

Pita kip kerrie

 

Ingrediënten

Print dit gerecht
Delen op

Merknamen in de ingrediëntenlijst kunnen een gevolg zijn van een betaalde samenwerking. Lees mijn disclaimer.

Bereidingswijze pita kip kerrie

Voorbereiding: 35 minuten
Stap 1
Schil de wortel en snijd dit in stukken en kook het gaar in ruim water.
2
Stap 2
Snipper de ui, snijd de kipfilet in blokjes. Snijd de paprika in blokjes, de ananas in stukken en de lente ui in ringen.
3
Stap 3
Fruit de ui in olijfolie aan. Pers de tenen knoflook en bak dit met de ui mee. Doe na een paar minuutjes de kipfilet er bij en bak dit 5 minuten mee, tot de kip rondom is dichtgeschroeid. Voeg hierna de paprika en gekookte wortelen toe en bak dit ook even mee.
4
Stap 4
Voeg de kruiden (kerriepoeder, chilivlokken, kurkuma en korianderpoeder) samen met de bloem bij het groente-kipmengsel. Roer dit goed door en laat het even meebakken.Voeg de kokosmelk toe en verwarm dit ongeveer 8 minuutjes mee. Proef de saus en voeg een beetje zout en peper toe.
5
Stap 5
Voeg tot slot blokjes ananas en rozijntjes toe.
6
Stap 6
Verwarm pitabroodjes in de oven of broodrooster en vul dit met het kip kerrie mengsel.

Blijf op de hoogte, schrijf je in voor Brenda Kookt updates.

En ontvang de lekkerste recept-inspiratie passend bij het seizoen in je mailbox.

Bekijk ook andere recepten
Salade met gegrilde courgette, mais en feta
Cajun kip met rijst en spinazie
Romige pasta met asperge en pesto
Bloemkoolschotel met gehakt en kaassaus

4 reacties

Irene

Heb het vanavond gemaakt voor mijn gezin, heerlijk! Chili vlokken kon ik niet vinden in de winkel. Wat is dit precies en waar kan ik dit kopen? Ik mis ook even waar ik de lente ui moet toevoegen maar ik heb ze er aan het eind door geroerd.. Bedankt voor het heerlijke recept!

Laat een bericht achter

Michel

De chilivlokken staan niet op de ingrediëntenlijst, maar je voegt ze wel toe bij de kruiden. Horen ze er wel in en zo ja, hoeveel doe jij er in?

Laat een bericht achter

Brenda Kookt

Wat scherp van je, ik heb hem er bij gezet

Laat een bericht achter

Wil je dit recept delen?
Delen op