Lekker hoeft niet ingewikkeld te zijn, dat bewijst deze lekkere citroenpasta met broccoli en kip.
Ik hoop dat jullie ook genoten hebben van het weekend. Misschien is je vakantie zelfs al begonnen? (of juist alweer voorbij?) Wij hebben dit weekend onze housewarming gevierd voor vrienden en familie en dat was super geslaagd, het mooie weer hielp daar ook zeker aan mee.
Vandaag doe ik even rustig aan na het feestweekend en een maaltje als deze is dan ideaal. Met maar een paar ingrediënten maak je een topgerecht. Deze pasta is een echt zomer-recept, door de citroen is het lekker fris, de roomkaas zorgt voor een romige touch en de Parmezaan geeft een beetje pit. Broccoli zorgt voor de nodige groentjes, en de kip? Die is gewoon erg lekker.
Citroenpasta met broccoli en kip
Citroenpasta met broccoli en kip
25 minuten
Ingrediënten
- 400 gram tagliatella
- 3 kipfilets
- 1 broccoli
- rasp en sap van een halve citroen
- 3 eetlepels roomkaas
- 2 eetlepels grof geraspte Parmezaanse kaas
- zout en peper
- boter om in te bakken
Bereiding
- Kook de pasta in ruim water gaar, kook de roosjes broccoli in een andere pan.
- Breng de kip op smaak met zout en peper en bak dit in een koekenpan met boter aan beide kanten goudbruin en gaar.
- Snijd de gebakken kipfilet in plakken en doe ze terug in de koekenpan. Doe de gekookte pasta en broccoli er bij en breng op smaak met zout en peper, citroensap en rasp en voeg de roomkaas toe. Verwarm dit even mee en roer door zodat het goed gemengd is.
- Verdeel over de borden en maak af met de Parmezaanse kaas.
