Frisse komkommersalade

KomkommersaladeDeze frisse komkommersalade met yoghurtdressing en paprika is het ideale zomerse bijgerecht. Lekker bij de barbecue, of naast de maaltijd.

Een komkommersalade is lekker old school, vroeger stond dit bij mijn ouders in de zomer altijd al op tafel. Toen vond ik het niet lekker, nu wel! Want het is zo fijn om soms een lekker fris hapje bij het avondeten te hebben.

De komkommer schaaf ik het liefst in dunne plakjes, ik ben geen fan van het raspen van komkommer omdat er dan veel vocht vrij komt. En breng ik op smaak met knoflooksaus gemengd met yoghurt. De knoflook brengt de komkommer goed op smaak, maar niet te heftig. Bieslook en blokjes paprika maken de salade af. En dat was het, super simpel maar ook super lekker.

Snelle frisse komkommersalade

Frisse komkommersalade

Frisse komkommersalade

15 minuten

Ingrediënten

  • 1 komkommer koud, uit de koelkast
  • 1,5 eetlepel knoflooksaus
  • 1,5 eetlepel yoghurt
  • handje verse bieslook fijngesneden
  • halve paprika (ik naam 1/4 rode en 1/4 gele paprika

Bereiding

  • Schaaf de komkommer in dunne plakjes met een mandoline of andere schaaf.
  • Meng de yoghurt met de knoflooksaus en snijd de paprika in kleine blokjes.
  • Roer de saus door de komkommer en meng vervolgens de bieslook en de paprika er door.
Pin dit recept
Afdrukken


Brenda Hoff
Brenda Hoff
Brenda is een lekkerbek en gek op pannenkoeken, chips en chocolade. Brenda's recepten zijn snel en toegankelijk, de makkelijke maaltijden hebben vaak een verrassende twist waardoor het net even anders is dan je gewend bent.
3 comments
  1. Heerlijk gerecht voor als het lekker warm is en ga ik zeker nog maken en heb het gerecht opgeschreven voor vele malen vaker te maken en dankjewel voor deze heerlijke recept Brenda.

  2. Thanks voor dit heerlijke recept! Eén van de gerechten die ik overgenomen heb van m’n moeder en die we nog steeds standaard eten bij bloemkool, is komkommer met azijn en suiker. Deze variant lijkt me ook erg lekker, ga ik zeker een keer proberen!

Geef een reactie

Misschien vind je dit ook leuk