Kip-pesto hapje van wraps

Eerder deelde ik lekkere zalmhapjes met jullie. Naast de vierkantjes van wraps met zalm en roomkaas had ik voor onze housewarming nog een lekkere variant gemaakt die ik jullie niet wil onthouden: deze kip-pesto hapjes van wraps.

Als er iets is dat veel mensen lekker vinden is het wel de combinatie kip met pesto. Het is gewoon altijd goed. Daarom leek het me een goed idee om naast de zalmhapjes een variant met kip en pesto te serveren. Naast de pesto en de kip heb ik roomkaas toegevoegd om het hapje bij elkaar te houden en het extra fris te maken. Daarnaast kon ik het niet laten om ook geraspte Parmezaan toe te voegen, dat past er perfect bij.

De wrap-vierkantjes zijn ideaal voor feestjes: gemakkelijk om te maken, je maakt er direct 25 hapjes mee en geschikt om maximaal 2 dagen in de koelkast te bewaren.

Kip pesto hapje

Kip-pesto hapje van wraps

Kip-pesto hapje van wraps

20 minuten
25 stuks

Ingrediënten

 • 250 gram roomkaas naturel
 • 2 eetlepels pesto ik nam dit recept
 • 3 wraps
 • 200 gram plakjes gerookte kipfilet
 • handje rucola
 • handje geraspte Parmezaan

Bereiding

 • Bereiding
 • Meng de helft van de pesto door de roomkaas.
 • Leg een wrap op een snijplank of in een springvorm (zie tips) en besmeer deze met de helft van het roomkaas-pesto mengsel. Besmeer dit met de overige pesto en bestrooi dit gelijkmatig met de snippers Parmezaanse kaas. Beleg dit met plakjes gerookte kipfilet (gebruik hiervan maximaal de helft). Leg hier de tweede wrap op en besmeer dit met het overige roomkaas-mengsel.
 • Snijd de rucola iets fijner en strooi dit over de roomkaas-laag die je hebt aangebracht. Beleg dit met de overige plakjes kipfilet en dek dit af met de laatste wrap. Druk dit aan zodat de lagen goed aan elkaar zitten.
 • Dek de wraptaart af met huishoudfolie , laat dit ongeveer een uur (of langer) opstijven in de koelkast.
 • Verwijder het folie en snijd de zijkanten van de taart zodat een groot vierkant ontstaat. Snijd dit in vierkante hapjes, (ongeveer 25 stuks)

Tips:

  Maak de grote wraptaart in een springvorm, zo kun je de roomkaas gemakkelijk gelijkmatig smeren. !En kun je de taart beter vervoeren naar de koelkast.

   Deze hapjes kun je goed voorbereiden en vooraf maken. Bewaar de hapjes in een afgesloten bakje !in de koelkast. Wil je hapjes opstapelen? Plaats er dan een velletje bakpapier tussen zodat de !hapjes niet aan elkaar plakken.

    Pin dit recept
    Afdrukken

    Hapje kip met pesto wrap vierkantje

    BewarenBewaren

    BewarenBewaren

    BewarenBewaren


    Brenda Hoff
    Brenda Hoff
    Brenda is een lekkerbek en gek op pannenkoeken, chips en chocolade. Brenda's recepten zijn snel en toegankelijk, de makkelijke maaltijden hebben vaak een verrassende twist waardoor het net even anders is dan je gewend bent.
    3 comments
    1. Zijn superlekker.
     Staat alleen niet waar je de andere helft van de pesto voor moet gebruiken. Ik neem aan op de onderkant van de wrap die op de kip komt om het te laten plakken. Werkte bij mij wel iig. Ga ze nu voor de tweede keer serveren op een verjaardag omdat ze het vorige keer allemaal zo lekker vonden.

    Geef een reactie

    Misschien vind je dit ook leuk