Salade van serranoham en ananas met mozzarella

Salade van serranoham en ananas met mozzarella, Frisse salade serranoham met ananasVandaag staat er een heerlijke zomerse salade centraal op brendakookt.nl. Deze salade van serranoham en ananas met mozzarella is mijn favoriet van deze zomer.

Toen onverwachts vrienden kwamen barbecueën moest ik nog even snel een salade in elkaar draaien. Van restjes uit de koelkast fabriceerde ik deze salade met gegrilde ananas en serranoham. Het was een schot in de roos! Ik had niet verwacht dat de salade zo goed in de smaak zou vallen. Nog voor het eerste stukje vlees van de barbecue kwam was de schaal al leeg.

Na deze barbecue heb ik de salade een aantal keer gemaakt, hij blijft lekker. De gegrilde ananas en serranoham zijn een super lekkere en verrassende toevoeging aan de salade. De romige mozzarella en krokante croutons erbij maken het af.

Zet jij deze salade ook deze zomer nog op tafel?

Salade van serranoham en ananas met mozzarella

Salade van serranoham en ananas met mozzarella

Salade van serranoham en ananas met mozzarella

20 minuten

Ingrediënten

 • 4 plakjes serranoham
 • handje blokjes ananas
 • 1 bol buffel mozzarella
 • 150 gram gemengde salade
 • 1,5 eetlepel olijfolie
 • 1 eetlepel balsamicoazijn
 • zout en peper
 • 2 eetlepels croutons

Bereiding

 • Bak de serranoham in een droge koekenpan aan. Bak ze om en om en laat ze hier na op een bord afkoelen. Snijd de gebakken serranoham in stukjes.
 • Bak vervolgens de blokjes ananas in de koekenpan om en om aan, laat de gebakken ananas ook even afkoelen.
 • Scheur de mozzarella in stukjes.
 • Bereid de dressing door de olijfolie met de balsamicoazijn te mengen, breng op smaak met zout en peper.
 • Verdeel de sla over een kom en meng dit met de serranoham en ananas, mozzarella en dressing.
 • Bestrooi tot slot met de croutons.
Pin dit recept
Afdrukken

Brenda Hoff
Brenda Hoff
Brenda is een lekkerbek en gek op pannenkoeken, chips en chocolade. Brenda's recepten zijn snel en toegankelijk, de makkelijke maaltijden hebben vaak een verrassende twist waardoor het net even anders is dan je gewend bent.
3 comments
 1. Hallo Brenda, wat ziet dat er heerlijk uit, toch een klein vraagje: door welke kaas kan ik de mozarella vervangen? hier vind men dat niet zo lekker, ik had gedacht aan stukjes rijpe camenbert of brie of harde brokjes oude kaas.

Geef een reactie

Misschien vind je dit ook leuk