Bloemkoolrijst met kip en sweet chilisaus

Bloemkoolrijst met kipYes, het is weer tijd voor een gerecht boordevol groente. Aan het einde van de zomer snak ik er naar om gezond te doen en meer groente te eten. Met deze bloemkoolrijst met kip en sweet chilisaus gaat dat helemaal lukken.

In de zomer gaat de broekriem ongemerkt een gaatje losser.. Ik hoop dat ik niet de enige ben die hier last van heeft ;) Barbecues, ijsjes en ander zomer- (en vakantie)voedsel zorgen er voor dat ik in de zomer net even wat meer snoep. Ik geniet er ontzettend van, maar aan het einde van de zomer heb ik ook zin om weer wat gezonder te doen. Om meer fruit en groente te eten.

In dit gerecht heb ik geen rijst, pasta of andere koolhydraten toegevoegd, maar fijngemalen bloemkool als rijst gebruikt. Naast de bloemkool voeg ik ook andere groente toe die ik lekker mee bak. De omeletreepjes, spekjes, krokante kip en sweet chilisaus maken dit gerecht extra lekker.

Bloemkoolrijst met spekjes en kip

Bloemkoolrijst met kip en sweet chilisaus

Bloemkoolrijst met kip en sweet chilisaus

30 minuten

Ingrediënten

  • 125 gram spekjes
  • 2 krokante kip schnitzels
  • 1 ui
  • teentje knoflook
  • 400 gram fijne soepgroente
  • 1,5 eetlepel gembersiroop
  • halve bloemkool
  • 4 eieren
  • 2 eetlepels melk
  • 4 stengels lente ui
  • zout en peper
  • sweet chilisaus

Bereiding

  • Bak de spekjes in een droge koekenpan (zonder olie of boter) krokant. Bak de kipschnitzels in een andere koekenpan met een beetje olie aan beide kanten aan.
  • Snipper de ui en pers de knoflook. Verwarm een beetje olijfolie in een wok en fruit de ui met de knoflook hier in aan. Voeg de soepgroenten, breng op smaak met peper en de gembersiroop. Bak dit tien minuten mee.
  • Maal de bloemkool in een keukenmachine of het bakje van de staafmixer fijn. Doe de bloemkool bij de groente en bak dit ongeveer 4 minuutjes mee.
  • Roer de eieren door elkaar, meng met de melk en breng op smaak met zout en peper. Bak van het eimengsel twee dunne omeletjes.
  • Snijd de lente ui in ringen, de kipschnitzels in blokjes en de omeletten in reepjes.
  • Verdeel de bloemkoolrijst met groenten en spekjes over de borden. Verdeel de blokjes kipschnitzel hierover, samen met de omeletten en de ringen lente ui. Serveer met sweet chillisaus.
Pin dit recept
Afdrukken

Brenda Hoff
Brenda Hoff
Brenda is een lekkerbek en gek op pannenkoeken, chips en chocolade. Brenda's recepten zijn snel en toegankelijk, de makkelijke maaltijden hebben vaak een verrassende twist waardoor het net even anders is dan je gewend bent.
17 comments
  1. Erg lekker, zoonlief was er ook zeer over te spreken. In de stappen vond ik de sojasaus niet meer terug… ik heb hem met de gembersiroop toegevoegd. Wat was jouw idee, Brenda?

  2. Wat een heerlijk recept!
    Ik heb de gewone kipsnitzel gebruikt maar ook dat smaakte super! Heerlijke combinatie zo alles bij elkaar, dank je wel!

  3. Gisterenavond gemaakt. Het recept wel verdubbeld ivm aantal personen.
    Was heerlijk! Leuk recept en bomvol groente! Het lijkt me dat dit recept ook past in een koolhydraatarm dieet?

  4. Bovenstaande recept is echt een aanrader!
    Heb wel champignons en spekjes met ketjap en knoflook geroerbakt, heerlijk!
    Maar de krokant gebakken schnitzel reepjes….schot in de roos!

  5. Lijkt me erg lekker. Ga ik binnenkort maar eens maken. Maar even een vraag. Ik ben me aan het verdiepen in KHA of beperkt eten, maar ben nog een leek in het tellen endergelijke. Hoeveel KH bevat dit recept?.

  6. Was erg lekker!
    Alleen hebben we de gembersiroop vervangen door Oestersaus ;-)
    En volgende keer proberen we het met oosterse groente ipv soepgroente

Geef een reactie

Misschien vind je dit ook leuk