Schrijf je in voor
de nieuwsbrief!

Wat eten we vanavond?

Wat eten we vanavond?

NU VERKRIJGBAAR​
De 2021 scheurkalender 
nu met gratis bewaarmapje!
2021 scheurkalender & Brenda’s nieuwe kookboek!

Bloemkoolrijst met kip en sweet chilisaus

Bloemkoolrijst met kipYes, het is weer tijd voor een gerecht boordevol groente. Aan het einde van de zomer snak ik er naar om gezond te doen en meer groente te eten. Met deze bloemkoolrijst met kip en sweet chilisaus gaat dat helemaal lukken.

In de zomer gaat de broekriem ongemerkt een gaatje losser.. Ik hoop dat ik niet de enige ben die hier last van heeft ;) Barbecues, ijsjes en ander zomer- (en vakantie)voedsel zorgen er voor dat ik in de zomer net even wat meer snoep. Ik geniet er ontzettend van, maar aan het einde van de zomer heb ik ook zin om weer wat gezonder te doen. Om meer fruit en groente te eten.

In dit gerecht heb ik geen rijst, pasta of andere koolhydraten toegevoegd, maar fijngemalen bloemkool als rijst gebruikt. Naast de bloemkool voeg ik ook andere groente toe die ik lekker mee bak. De omeletreepjes, spekjes, krokante kip en sweet chilisaus maken dit gerecht extra lekker.

Bloemkoolrijst met spekjes en kip

Bloemkoolrijst met kip en sweet chilisaus

Bloemkoolrijst met kip en sweet chilisaus

30 minuten

Ingrediënten

  • 125 gram spekjes
  • 2 krokante kip schnitzels
  • 1 ui
  • teentje knoflook
  • 400 gram fijne soepgroente
  • 1,5 eetlepel gembersiroop
  • halve bloemkool
  • 4 eieren
  • 2 eetlepels melk
  • 4 stengels lente ui
  • zout en peper
  • sweet chilisaus

Bereiding

  • Bak de spekjes in een droge koekenpan (zonder olie of boter) krokant. Bak de kipschnitzels in een andere koekenpan met een beetje olie aan beide kanten aan.
  • Snipper de ui en pers de knoflook. Verwarm een beetje olijfolie in een wok en fruit de ui met de knoflook hier in aan. Voeg de soepgroenten, breng op smaak met peper en de gembersiroop. Bak dit tien minuten mee.
  • Maal de bloemkool in een keukenmachine of het bakje van de staafmixer fijn. Doe de bloemkool bij de groente en bak dit ongeveer 4 minuutjes mee.
  • Roer de eieren door elkaar, meng met de melk en breng op smaak met zout en peper. Bak van het eimengsel twee dunne omeletjes.
  • Snijd de lente ui in ringen, de kipschnitzels in blokjes en de omeletten in reepjes.
  • Verdeel de bloemkoolrijst met groenten en spekjes over de borden. Verdeel de blokjes kipschnitzel hierover, samen met de omeletten en de ringen lente ui. Serveer met sweet chillisaus.

Deel dit bericht:

Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp
Share on email
Reacties

17 Reacties

  1. Jeantin Boltjes 11 juni 2018 om 20:27

    Was erg lekker!
    Alleen hebben we de gembersiroop vervangen door Oestersaus ;-)
    En volgende keer proberen we het met oosterse groente ipv soepgroente

  2. Joke 7 september 2018 om 16:22

    Ovenscholel

  3. Renate 11 december 2019 om 21:47

    Ik heb geen makkelijke eters in huis.. maar de pan was leeg. Erg lekker!

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Beoordeel recept