Bloemkoolnasi

BloemkoolnasiMijn vakantie is voorbij en net zoals ieder jaar na de zomer moet ik weer aan de bak. En ik moet niet alleen aan de bak op het gebied van werk, maar ook op het gebied van goed voor mezelf zorgen. En gezond eten. Ik ben klaar met koekjes, chips, chocolade en iedere avond barbecue. Daarom deel ik vandaag een lekker gezond gerecht met jullie, bloemkoolnasi.

De bloemkool nasi is een gerecht zonder rijst, met extra veel groenten. De rijst is in dit gerecht vervangen door gemalen bloemkool, hierdoor is het een koolhydraatarm recept. Samen met een beetje kipfilet, gebakken eitje en chilisaus is dit een lekker gerecht dat ook nog eens snel klaar is.

Nasi van bloemkool

Bloemkoolnasi

Bloemkoolnasi

40 minuten

Ingrediënten

  • halve bloemkool
  • 1 kipfilet
  • 1,5 eetlepel ketjap marinade
  • 450 gram nasigroenten
  • 2 teentjes knoflook
  • 1/3 theelepel chilipoeder
  • 1/3 theelepel korianderpoeder
  • 1/3 theelepel kurkuma
  • 1/3 theelepel komijnzaad
  • 1/3 theelepel kaneel
  • 1 theelepel zout

Bereiding

  • Snijd de kip in blokjes en marineer het in de ketjap marinade, laat dit ongeveer een kwartiertje staan.
  • Bak in een grote wok of hapjes pan de kipfilet rondom aan. Pers de knoflook en voeg dit samen met de kruiden en groenten bij de kip. Meng dit even goed door en bak mee tot de groenten gaar zijn.
  • Maal de halve bloemkool fijn met een keukenmachine of staafmixer. Doe dit bij de groenten en bak dit even mee.
  • Serveer de bloemkoolnasi met sweet chilisaus (of satesaus) en een gebakken eitje. En vooruit, een beetje kroepoek.
Pin dit recept
Afdrukken

Brenda Hoff
Brenda Hoff
Brenda is een lekkerbek en gek op pannenkoeken, chips en chocolade. Brenda's recepten zijn snel en toegankelijk, de makkelijke maaltijden hebben vaak een verrassende twist waardoor het net even anders is dan je gewend bent.

Geef een reactie

Misschien vind je dit ook leuk