Visvink van pangafilet

Vink van vis - visvinkVandaag doen we het eens anders, we gaan voor een visvink! Mijn favoriete stukje vlees op een gewone werkdag is de slavink. Ik vind de slavink het lekkerste met gekookte aardappelen en groente. Het klinkt misschien saai, maar ik kan daar dus echt van smullen. Daarom leek het me leuk om iets anders te doen met dit stukje vlees en een slavink met een twist te maken.

Voor de vulling van mijn vink gebruik ik pangafilet welke ik op smaak bracht met mosterd en extra kruiden. Ik gaf hem een jasje van Cauburger ham, na het bakken is deze ham lekker hartig. En het resultaat is weer eens wat anders: een lekkere smeuige visvink met heel veel smaak.

Ik at mijn stukje vlees bij een stamppotje van rode biet maar hij is natuurlijk ook lekker bij andere gerechten.

Visvink van panga met cauburger ham

Visvink van pangafilet

Visvink van pangafilet

20 minuten

Ingrediënten

 • 3 pangafilets - ondooid
 • 1 theelepel fijne mosterd
 • sap van 1/3 citroen
 • 2 takjes verse peterselie
 • snuf knoflookpoeder
 • snufje cayennepeper
 • snuf paprikapoeder
 • zout en peper
 • 8 plakken Cauburger ham
 • boter om in te bakken

Bereiding

 • Snijd de vis in grove stukken en maal dit samen met de mosterd, citroensap, peterselie en overige kruiden fijn in een keukenmachine.
 • Kneed het pang-mengsel nog even door met je handen en vorm hier 4 worstjes van.
 • Leg de een plak ham horizontaal en eentje verticaal voor je op je werkblad. Laat ze overlappen zondag een + ontstaat zonder streepje aan de linkerkant. Leg een van de visworstjes in het midden. Vouw de bovenkant om de vis en rol de vis vervolgens in de ham. Herhaal dit voor de andere 'worstjes'.
 • Laat de visvinken minimaal 20 minuten opstijven in de koelkast, afgedekt met huishoudfolie.
 • Verwarm de boter in een koekenpan en bak de visvinken hier om en om in aan op middelhoog vuur. Na ongeveer 8 minuutjes is de vis gaar. Serveer de visvinken direct.
 • Lekker bij een stamppotje van aardappelen met bietjes of rode kool.
| Afdrukken

Brenda Hoff
Brenda Hoff
Brenda is een lekkerbek en gek op pannenkoeken, chips en chocolade. Brenda's recepten zijn snel en toegankelijk, de makkelijke maaltijden hebben vaak een verrassende twist waardoor het net even anders is dan je gewend bent.

Geef een reactie

Misschien vind je dit ook leuk