Geroosterde broccoli met zoete aardappel

Geroosterde broccoli met zoete aardappel. Dit is een typisch back to normal gerechtje zoals ik de afgelopen maand regelmatig heb gegeten. Veel groenten met weinig poespas. Het fijne is ook dat dit lekker snel klaar is, dit gerecht hoef je letterlijk alleen de oven in te schuiven.

Misschien is het je opgevallen dat ik de laatste tijd vaker voor zoete aardappel ga, ik heb het een beetje herontdekt. De zoete aardappel is geen familie van de gele aardappel. Ik dacht altijd dat de zoete aardappel geen koolhydraten bevatte, maar dat blijkt niet te kloppen. (bedankt voor jullie reacties). Zoete aardappel bevat geen zetmeel, maar wel inuline, dit verteert langzamer dan zetmeel en is daarom gezonder.

 

Wij zijn gek op broccoli maar moet zeggen dat we het meestal koken. Dit experiment uit de oven was een fijne afwisseling. Dit kruidenmengsel moet je echt een proberen, het maakt de zoete aardappel extra lekker en de broccoli heeft zo ook veel meer smaak dan je gewend bent.

Ben je op zoek naar andere gerechten met zoete aardappel? Maak dan eens zoete aardappel friet, soep van zoete aardappel, een lekker stamppotje of een salade.

Geroosterde broccoli met zoete aardappel

Geroosterde broccoli met zoete aardappel

10 minuten
+ 30 minuten

Ingrediënten

 • 1 broccoli
 • 2 zoete aardappelen
 • 3 eetlepels olijfolie
 • 3/4 theelepel gerookte paprikapoeder
 • halve theelepel knoflookpoeder
 • 1/4 theelepel cajunkruiden
 • 1/4 theelepel oregano
 • 1/4 theelepel gedroogde tijm
 • flinke snuf zout
 • peper

Bereiding

 • Verwarm de oven voor op 220 ºC en bekleed een bakplaat met bakpapier.
 • Snijd de broccoli in roosjes en schil de zoete aardappelen. Snijd de aardappelen in blokjes. Doe dit allemaal in een kom en verdeel hier de olijfolie over.
 • Meng in een klein kommetje de kruiden met elkaar en doe dit bij de broccoli en zoete aardappelen. Meng dit goed door zodat de kruiden mooi verdeeld zijn.
 • Verdeel de gekruide groenten over de bakplaat en rooster het groenten 30 minuten in de oven, schep het na de 10 minuten even om.
 • Je kunt de geroosterde broccoli met zoete aardappel als een snelle vegetarische maaltijd beschouwen, maar je kunt er ook rijst of aardappelen bij serveren, of een stukje vlees of vis.
Pin dit recept
Afdrukken


Brenda Hoff
Brenda Hoff
Brenda is een lekkerbek en gek op pannenkoeken, chips en chocolade. Brenda's recepten zijn snel en toegankelijk, de makkelijke maaltijden hebben vaak een verrassende twist waardoor het net even anders is dan je gewend bent.
4 comments
  1. En is dus niet de beste keuze voor een diabetespatient! Helaas, want ze zijn erg smakelijk. Je kunt het wel inpassen als je maar rekening houd met de extra koolhydraten! Dat wilde ik nog even toevoegen. Omdat zulke dingen van belang zijn als je insuline afhankelijke diabetes hebt.

Geef een reactie

Misschien vind je dit ook leuk