Schrijf je in voor
de nieuwsbrief!

Wat eten we vanavond?

Wat eten we vanavond?

Bestel nu:

de Makkelijke Maaltijden scheurkalender 2022 en de Makkelijk & Snel agenda 2022!

Bestel nu:

Makkelijke Maaltijden scheurkalender 2022

Makkelijk & Snel agenda 2022!

Geroosterde broccoli met zoete aardappel

Geroosterde broccoli met zoete aardappel. Dit is een typisch back to normal gerechtje zoals ik de afgelopen maand regelmatig heb gegeten. Veel groenten met weinig poespas. Het fijne is ook dat dit lekker snel klaar is, dit gerecht hoef je letterlijk alleen de oven in te schuiven.

Misschien is het je opgevallen dat ik de laatste tijd vaker voor zoete aardappel ga, ik heb het een beetje herontdekt. De zoete aardappel is geen familie van de gele aardappel. Ik dacht altijd dat de zoete aardappel geen koolhydraten bevatte, maar dat blijkt niet te kloppen. (bedankt voor jullie reacties). Zoete aardappel bevat geen zetmeel, maar wel inuline, dit verteert langzamer dan zetmeel en is daarom gezonder.

 

Wij zijn gek op broccoli maar moet zeggen dat we het meestal koken. Dit experiment uit de oven was een fijne afwisseling. Dit kruidenmengsel moet je echt een proberen, het maakt de zoete aardappel extra lekker en de broccoli heeft zo ook veel meer smaak dan je gewend bent.

Ben je op zoek naar andere gerechten met zoete aardappel? Maak dan eens zoete aardappel friet, soep van zoete aardappel, een lekker stamppotje of een salade.

Geroosterde broccoli met zoete aardappel

Geroosterde broccoli met zoete aardappel

10 minuten
+ 30 minuten

Ingrediënten

  • 1 broccoli
  • 2 zoete aardappelen
  • 3 eetlepels olijfolie
  • 3/4 theelepel gerookte paprikapoeder
  • halve theelepel knoflookpoeder
  • 1/4 theelepel cajunkruiden
  • 1/4 theelepel oregano
  • 1/4 theelepel gedroogde tijm
  • flinke snuf zout
  • peper

Bereiding

  • Verwarm de oven voor op 220 ºC en bekleed een bakplaat met bakpapier.
  • Snijd de broccoli in roosjes en schil de zoete aardappelen. Snijd de aardappelen in blokjes. Doe dit allemaal in een kom en verdeel hier de olijfolie over.
  • Meng in een klein kommetje de kruiden met elkaar en doe dit bij de broccoli en zoete aardappelen. Meng dit goed door zodat de kruiden mooi verdeeld zijn.
  • Verdeel de gekruide groenten over de bakplaat en rooster het groenten 30 minuten in de oven, schep het na de 10 minuten even om.
  • Je kunt de geroosterde broccoli met zoete aardappel als een snelle vegetarische maaltijd beschouwen, maar je kunt er ook rijst of aardappelen bij serveren, of een stukje vlees of vis.

BewarenBewaren

BewarenBewaren

Deel dit bericht:

Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp
Share on email
Reacties

4 Reacties

  1. Anne 25 september 2017 om 06:21

    Even een correctie.. maar zoete aardappel bevat meer koolhydraten dan een gewone aardappel dus dat klopt niet helemaal..

    1. Marja 25 september 2017 om 12:10

      En is dus niet de beste keuze voor een diabetespatient! Helaas, want ze zijn erg smakelijk. Je kunt het wel inpassen als je maar rekening houd met de extra koolhydraten! Dat wilde ik nog even toevoegen. Omdat zulke dingen van belang zijn als je insuline afhankelijke diabetes hebt.

  2. Fenne 10 mei 2020 om 20:14

    Hi!

    Ik had een vraagje, op welke stand moet de oven? Hoeft het niet per se de grillstand te zijn?

    1. Brenda Hoff 11 mei 2020 om 14:42

      Hoi Fenna, het hoeft geen grillstand te zijn. Zelf gebruik ik hetelucht-stand.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Beoordeel recept