Caprese cordon bleu

caprese cordon bleuKip caprese, caprese pakketje of mozzarella cordon bleu. Zoveel verschillende namen voor deze variatie van kip cordon bleu. Maar ik noem hem caprese cordon bleu. Zo op zijn tijd vind ik het heerlijk om een goede kip cordon bleu te eten, liefst zelfgemaakt. Aardappeltjes en een salade er bij en je hebt een lekkere makkelijke maaltijd op je bordje liggen.

Omdat ik pesto over had nadat ik dit artikel maakte besloot ik deze keer geen kip cordon bleu te maken maar hem te vullen met pesto. En in dat geval mogen de mozzarella en tomaat natuurlijk niet ontbreken.

caprese cordon bleu

Caprese cordon bleu

Caprese cordon bleu

30 minuten

Ingrediënten

  • 4 kipfilets klein of medium
  • 3 theelepels groene pesto bekijk hier het basisrecept
  • 1 bol mozzarella
  • 2 tomaten
  • 3 eetlepels bloem
  • 6 eetlepels panko of paneermeel
  • 2 eieren
  • boter om in te bakken

Bereiding

  • Snijd de kipfilets dwars door, maar snijd ze net niet helemaal open. Zo ontstaat een soort vlinder-vorm. Sla de opengevouwen kipfilets plat met een houten hamer of de achterkant van een koekenpan.
  • Snijd de mozzarella en tomaten in plakjes.  Verdeel de bloem, panko (of paneermeel) en eieren over drie diepe borden. Roer de eieren even los.
  • Verdeel een beetje pesto over het midden van de kipfilets. Leg hier een plakjes mozzarella en tomaat bij. Schat zelf in of dit voldoende is, of dat je er nog een half plakje bij doet.
  • Vouw de kipfilets weer dicht. Haal de dichtgevouwen pakketjes kip eerst door de bloem, klop overtollig bloem er af en vervolgens door de ei. Bedek de gevulde kipfilets vervolgens met een laagje panko.
  • Verwarm een grote koekenpan op het fornuis en verwarm hier de boter in.
  • Bak de caprese cordon bleu's aan beide kanten goudbruin op middelhoog vuur. Zet het vuur hierna lager en laat de kipfilets zo garen met een deksel op de pan. Draai de caprese cordon bleu regelmatig om.
| Afdrukken

Serveer hem met aardappeltjes en een salade, of bijvoorbeeld bij een vegetarische pastasalade.


Brenda Hoff
Brenda Hoff
Brenda is een lekkerbek en gek op pannenkoeken, chips en chocolade. Brenda's recepten zijn snel en toegankelijk, de makkelijke maaltijden hebben vaak een verrassende twist waardoor het net even anders is dan je gewend bent.
3 comments
  1. Dit is weer zo’n heerlijk en makkelijk recept met weinig ingrediëten. :D
    Ik maak het a.s. zondag als mijn dochters er zijn. Dan kunnen zij ook smullen. :-)

  2. Hey Brenda,

    Ik wilde even laten weten dat ik vanavond je caprese cordon blues heb gemaakt… ze waren super lekker! Vooral mn vader kon het niet vaak genoeg zeggen haha ?

    Groetjes Renate

Geef een reactie

Misschien vind je dit ook leuk