Als er iets een feestje is, dan is het chips als avondeten toch? Je hebt geluk als je deze nachoschotel met kip mag eten. Nacho’s for dinner it is!
En weet je wat extra feest is? Als je een nieuw gerecht maakt en dit een groot succes is. Vooral de (zelfgemaakte) tacosaus die ik aan dit recept toevoegde was een topper. Het maakt het net even anders.
Heel eerlijk: bij ons thuis is dit eerder een weekendrecept dan een maandaggerecht. Maar zo nu en dan moet dit ook op maandag kunnen toch? Of iedere andere dag van de week? Smullen!
Deze nachoschotel is niet het eerste recept met nacho’s dat ik deel. Mijn all-time favorite blijven de nacho’s met gehakt, al is deze nachoschotel met kip een hele goede tweede. Dat komt dus vooral door de lekkere tacosaus.
En de BBQ chicken nacho’s (ook met kip dus) zijn ook een topper. En laten we ook de Mexicaanse salade met nacho’s niet vergeten. Genoeg keuze dus!
Nachoschotel met kip
Nachoschotel met kip
Ingrediënten
- 3 kipfilets
- 1,5 theelepel burrito of tacokruiden
- 1 courgette
- 1 rode paprika
- 1 gele paprika
- 250 ml tacosaus maak de lekkerste tacosaus met dit recept
- 1 zak nacho’s 150 gram
- 2 tomaten
- 1 eetlepel mini jalapeño uit pot in plakjes gesneden
- 100 gram oude geraspte kaas
- olie om in te bakken
Bereiding
- Verwarm de oven voor op 180 °C en vet een ovenschaal in.
- Snijd de kip in blokjes, breng dit op smaak met de kruiden en bak dit in olijfolie in een koekenpan rondom aan.
- Snijd de courgette en paprika in blokjes en bak dit 5 minuten met de kip mee. Snijd de tomaten ook in blokjes.
- Voeg hierna de tacosaus toe en meng alles door elkaar. Verdeel dit in de ingevette ovenschaal.
- Verdeel de nacho’s over de ovenschaal en verdeel hierover de tomatenblokjes, stukjes jalapeño pepers en geraspte kaas.
- Verwarm de nachoschotel 25 minuten in de oven tot het een mooie goudbruine korst heeft. Serveer het hierna direct, lekker met guacamole, crème fraîche of zoetzure saus
