Vega bolognese

Deze bolognese niet alleen vegetarisch, maar ook vegan. De pastasaus bevat geen vlees of andere dierlijke producten.

Misschien heb je gezien dat ik de uitdaging ben aangegaan om 14 dagen plantaardig, of veganistisch, te eten. Ik eet geen dierlijke producten (wat dat precies inhoudt dat lees je hier), en daar horen dus ook vegan recepten bij. Hoe het plantaardig eten me bevallen is dat laat ik je later in een vlog zien. Wel kan ik alvast de lekkerste receptjes die ik at met jullie delen, zoals deze vega(n) bolognese!

pasta bolognese vegatarisch

De echte bolognesesaus bevat natuurlijk veel gehakt, i love it! Zonder gehakt is het eigenlijk geen bolognesesaus. Om een pastasaus te maken die hier dichtbij komt heb ik als basis dezelfde ingrediënten gebruikt. Het gehakt heb ik ik in dit geval vervangen door rode linzen. Hierdoor wordt de tomatensaus wat dikker qua structuur en is de saus voedzaam.

Qua smaak is de vegan bolognese goed, al wordt het door het toevoegen van de linzen wel nuchter. (ik hoop dat jullie begrijpen wat ik bedoel, ik weet niet precies hoe ik het kan omschrijven) De vega bolognese vult goed, zeker als je het serveert met volkoren pasta.

Vega bolognese

Vega bolognese

30 minuten
4 personen

Ingrediënten

 • • 1 grote ui
 • • 2 tenen knoflook
 • • 2 winterpenen
 • stengel bleekselderij
 • • 1 courgette
 • • 250 gram champignons
 • • 1 5 eetlepel gedroogde oregano
 • • 1 blikje gepelde tomaten
 • • 200 ml gezeefde tomaten
 • • 100 gram rode linzen
 • • zout en peper
 • • 500 gram volkoren spaghetti

Bereiding

 • Snipper de ui en de pers de knoflook. Fruit dit in een koekenpan met olijfolie aan.
 • Schil de wortel en snijd dit in blokjes samen met de bleekselderij, bak dit mee met de ui. Snijd de champignons in plakjes en de courgette in blokjes, bak dit mee mee met de overige groenten. Voeg de oregano, zout en peper toe.
 • Doe de gepelde tomaten, gezeefde tomaten en rode linzen bij de groenten en laat dit 10 minuten sudderen.
 • Kook de spaghetti in een ruime pan gaar.
Pin dit recept
Afdrukken

bolognese vega recept


Brenda Hoff
Brenda Hoff
Brenda is een lekkerbek en gek op pannenkoeken, chips en chocolade. Brenda's recepten zijn snel en toegankelijk, de makkelijke maaltijden hebben vaak een verrassende twist waardoor het net even anders is dan je gewend bent.
4 comments
 1. Ben niet veganistisch of vegetariër, maar vond het recept met de linzen erg lekker. Ook de kinderen vonden het heerlijk, terwijl ze eigenlijk niet van linzen en champignons houden.

  ,

Geef een reactie

Misschien vind je dit ook leuk