Schrijf je in voor
de nieuwsbrief!

Wat eten we vanavond?

Wat eten we vanavond?

Bestel nu:

de Makkelijke Maaltijden scheurkalender 2022 en de Makkelijk & Snel agenda 2022!

Bestel nu:

Makkelijke Maaltijden scheurkalender 2022

Makkelijk & Snel agenda 2022!

Vega bolognese

Deze bolognese niet alleen vegetarisch, maar ook vegan. De pastasaus bevat geen vlees of andere dierlijke producten.

Misschien heb je gezien dat ik de uitdaging ben aangegaan om 14 dagen plantaardig, of veganistisch, te eten. Ik eet geen dierlijke producten (wat dat precies inhoudt dat lees je hier), en daar horen dus ook vegan recepten bij. Hoe het plantaardig eten me bevallen is dat laat ik je later in een vlog zien. Wel kan ik alvast de lekkerste receptjes die ik at met jullie delen, zoals deze vega(n) bolognese!

pasta bolognese vegatarisch

De echte bolognesesaus bevat natuurlijk veel gehakt, i love it! Zonder gehakt is het eigenlijk geen bolognesesaus. Om een pastasaus te maken die hier dichtbij komt heb ik als basis dezelfde ingrediënten gebruikt. Het gehakt heb ik ik in dit geval vervangen door rode linzen. Hierdoor wordt de tomatensaus wat dikker qua structuur en is de saus voedzaam.

Qua smaak is de vegan bolognese goed, al wordt het door het toevoegen van de linzen wel nuchter. (ik hoop dat jullie begrijpen wat ik bedoel, ik weet niet precies hoe ik het kan omschrijven) De vega bolognese vult goed, zeker als je het serveert met volkoren pasta.

Vega bolognese

Vega bolognese

30 minuten
4 personen

Ingrediënten

  • • 1 grote ui
  • • 2 tenen knoflook
  • • 2 winterpenen
  • stengel bleekselderij
  • • 1 courgette
  • • 250 gram champignons
  • • 1 5 eetlepel gedroogde oregano
  • • 1 blikje gepelde tomaten
  • • 200 ml gezeefde tomaten
  • • 100 gram rode linzen
  • • zout en peper
  • • 500 gram volkoren spaghetti

Bereiding

  • Snipper de ui en de pers de knoflook. Fruit dit in een koekenpan met olijfolie aan.
  • Schil de wortel en snijd dit in blokjes samen met de bleekselderij, bak dit mee met de ui. Snijd de champignons in plakjes en de courgette in blokjes, bak dit mee mee met de overige groenten. Voeg de oregano, zout en peper toe.
  • Doe de gepelde tomaten, gezeefde tomaten en rode linzen bij de groenten en laat dit 10 minuten sudderen.
  • Kook de spaghetti in een ruime pan gaar.

bolognese vega recept

Deel dit bericht:

Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp
Share on email
Reacties

4 Reacties

  1. suzanne 2 november 2017 om 08:26

    je zou in plaats van zout een blokje bospaddestoelenbouillon kunnen gebruiken.
    dat geeft de smaak ‘diepte’ .

  2. Hanna 18 november 2017 om 17:40

    Leuk recept! Gebruik je gedroogde linzen? Worden die gaar binnen 10 minuten?

  3. Ines van Es 7 januari 2020 om 17:28

    Ben niet veganistisch of vegetariër, maar vond het recept met de linzen erg lekker. Ook de kinderen vonden het heerlijk, terwijl ze eigenlijk niet van linzen en champignons houden.

    ,

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Beoordeel recept