Schrijf je in voor
de nieuwsbrief!

Wat eten we vanavond?

Wat eten we vanavond?

NU VERKRIJGBAAR​
De 2021 scheurkalender 
nu met gratis bewaarmapje!
2021 scheurkalender & Brenda’s nieuwe kookboek!

Warme chocomel met speculaaskruiden

Wat is er met deze koude regenachtige dagen lekkerder dan een beker hot choco? Omdat we volop in de sinterklaastijd zitten heeft de chocomel natuurlijk ook een sinterklaastintje. Warme chocomel met speculaaskruiden!

Vandaag ga ik even niet voor een sintbaksel maar een lekker drankje. Ik kan ontzettend genieten van een groot glas warme chocomel, natuurlijk met slagroom. Met warme chocomel kun je lekker variëren door extra ingrediënten toe te voegen. Zo heb ik voor deze sinterklaasversie speculaaskruiden toegevoegd en sinterklaastoppings.

Geluk in een glas, dat is wat je ziet. Warme homemade chocolademelk met speculaaskruiden en zelfgeklopte slagroom. Voor de finishing touch bestrooi ik de chocomel met mini marshmallows, schuddebuikjes en een paar truffelkruidnootjes. Dit is toch genieten?

 

warme chocomel met speculaaskruiden, Chocolademelk met speculaaskruiden

Warme chocomel met speculaaskruiden

Warme chocomelk met speculaaskruiden

15 minuten
1 beker

Ingrediënten

  • 50 gram pure chocolade
  • 250 ml melk
  • 1/4 theelepel bruine suiker
  • snuf zout
  • 1/4 theelepel speculaaskruiden plus extra om te garneren
  • 2 eetlepels geklopte slagroom

Voor de toppings:

  • mini marshmallows
  • schuddebuikjes
  • truffelpepernoten

Bereiding

  • Hak de chocolade in stukjes.
  • Verwarm de melk in een pannetje op het vuur.
  • Roer de stukjes chocolade door de warme melk. Roer dit goed door zodat de chocolade smelt. Doe de bruine suiker, een snufje zout en speculaaskruiden er bij.
  • Schenk de chocolademelk in een groot glas of beker.
  • Verdeel de slagroom er op, bestuif dit met speculaaskruiden. Maak de warme chocomel met speculaaskruiden af met mini marshmallows, schuddebuiken en pepernoten.

warme chocomel met speculaaskruiden, Chocolademelk met speculaaskruiden

Deel dit bericht:

Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp
Share on email
Reacties

1 Reactie

  1. Cosette 22 november 2017 om 19:34

    Lekker, ik heb hem gelijk gemaakt. Goede combi.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Beoordeel recept