Sinterklaas brownies

Hier op brendakookt.nl heb ik inmiddels al heel veel sinterklaasrecepten met jullie gedeeld. Van basisrecepten voor kruidnoten en gevuld speculaas tot sinterklaas tiramisu, de inmiddels beroemde sinterklaas monchou-taart en hartige banketletters. Er is een grote afwezige in dit lijstje, en op deze pagina. SINTERKLAAS BROWNIES!! Het is de hoogste tijd om dit recept vandaag met jullie te delen.

Als je me al langer volgt op mijn blog of social media kanalen dan weet je vast dat ik een brownie-lover ben. Als ik ergens uiteten ga check ik altijd of er een brownie bij de nagerechten staat. Liefst huisgemaakt en een beetje klef, ik houd niet van een brownie dat net een droog cakeje is. Dat is geen brownie.

Sinterklaas brownies

Wat dat betreft zijn deze sinterklaas brownies per-fect! Dé sinterklaastwist zijn in dit geval heel veel kruidnoten. Er in, en er op! On top heb ik de kruidnoten afgewisseld met schuddebuikjes, chocolade kruidnoten en truffelkruidnoten.

Het resultaat is een hele fijne combinatie van zachte bijna smeuïge brownie met krokante stukjes kruidnoot. Als je iets schandalig lekkers op tafel wilt zetten tijdens het heerlijk avondje moet je voor deze sinterklaas brownies gaan, ze zijn te lekker.

Sinterklaas brownies

Sinterklaas brownies

25 minuten
+ 35 minuten
16 stuks

Ingrediënten

 • 175 gram pure chocolade
 • 200 gram roomboter
 • 4 eieren
 • 250 gram kristalsuiker
 • 1 zakje vanillesuiker
 • snuf zout
 • 125 gram zelfrijzend bakmeel
 • 25 gram cacaopoeder
 • 150 gram kruidnoten

Voor de topping:

 • 80 gram pure chocolade
 • schuddebuikjes
 • kruidnoten ik nam verschillende soorten

Extra benodigd: bakvorm van 21 x 21 cm

  Bereiding

  • Verwarm de oven voor op 180 °C en bekleed de brownievorm met bakpapier.
  • Smelt in een steelpan op laag vuur de chocolade met de roomboter. Roer goed door en haal de pan van het vuur zodat het mengsel kan afkoelen tot kamertemperatuur.
  • Klop de eieren met de kristalsuiker, vanillesuiker en het zout schuimig. Roer het afgekoelde chocolademengsel erdoor.
  • Spatel het zelfrijzend bakmeel en cacaopoeder door het beslag. Roer hierna de kruidnoten door het beslag.
  • Verdeel het beslag over de brownievorm en bak de brownie 35 minuten in de oven. Het beslag is dan nog smeuïg, maar dat is juist goed.
  • Laat de brownie in 2 uur volledig afkoelen in de brownievorm.
  • Verwarm de chocolade voor de topping in de magnetron of au bain-marie (klik hier voor meer informatie hierover) en verdeel dit over de borwnies. Bestrooi met schuddebuikjes en de extra pepernoten. Laat dit een half uurtje opstijven voor je de brownies aansnijdt.
  Pin dit recept
  Afdrukken

  Sinterklaas brownies


  Brenda Hoff
  Brenda Hoff
  Brenda is een lekkerbek en gek op pannenkoeken, chips en chocolade. Brenda's recepten zijn snel en toegankelijk, de makkelijke maaltijden hebben vaak een verrassende twist waardoor het net even anders is dan je gewend bent.
  7 comments
  1. In het voorstukje schrijf je dat je de kruidnoten erin en er op hebt maar in het recept zie ik alleen de kruidnoten erop terugkomen wanneer doe je de 150 gram kruidennoten die je er in doet?

  2. Ik heb iets minder kruidnoten erin gedaan end daarbij stukjes witte chocolade. Vinden mijn kleinkinderen heerlijk en ik ook. Bovenop doe ik hetzelfde. Staan nu in de oven, ik kan niet wachten. Maar mag ze dinsdagavond pas proeven! Dan vieren we Sinterklaas.

  Geef een reactie

  Misschien vind je dit ook leuk