Wat eten we vanavond?

Salade met kalkoen, cranberrysaus en brie

Op eerste kerstdag nog een kerstrecept delen? Yes! Super lekker om deze snelle salade met kalkoen en cranbberrysaus tijdens de kerstdagen nog op tafel te zetten. Maar je kunt hem ook na de kerstdagen maken van de kerstrestjes die over blijven.

Salade van kalkoen en cranberrysaus met brie

Vorig jaar maakte ik deze salade van kalkoen en cranberrysaus, onze kerstrestjes. Kalkoen smaakt de tweede dag misschien nog wel lekkerder, en hetzelfde geldt voor de cranberrysaus. Met brie, mandarijn en pijnboompitjes maak je hier binnen no time een lekkere salade van.

Tip: kalkoen kun je bijvoorbeeld ook vervangen door kip.

Salade met kalkoen, cranberrysaus en brie

15 minuten
2 porties

Ingrediënten

  • 2 handjes gemengde salade
  • restjes kalkoen of gebakken kipfilet
  • 1 mandarijntje
  • 2 eetlepels cranberrysaus
  • 1 eetlepel geroosterde pijnboompitjes
  • paar stukjes brie
  • handje gedroogde cranberry’s

Bereiding

  • Snijd de kalkoen of kip in stukjes. Pel de mandarijn en verdeel de partjes en snijd de brie in blokjes.
  • Verdeel de gemengde salade over de borden. Verdeel hierover de kalkoen, partjes mandarijn, brie, cranberries en pijnboompitjes. Voeg als finighing touch de cranberrysaus toe aan de salade.

Deel dit bericht:

Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp
Share on email
Reacties

Geef een reactie

Misschien vindt je dit ook leuk: