Remouladesaus

Vandaag deel ik geen visrecept, maar wel een recept die erg lekker is bij een stukje vis. Namelijk remouladesaus. Zo blijven we toch nog een beetje bij de vrijdag visdag vandaag :)

Misschien heb je gemerkt dat het de afgelopen week iets rustiger was hier op brendakookt.nl. Helaas had de griep mij ook te pakken. Brenda kookte deze week dus even niet en hierdoor lukte het me ook niet om artikelen klaar te zetten voor publicatie. Maar inmiddels ben ik er weer en komen er weer lekkere recepten aan.

Remouladesaus

Remouladesaus is een Franse klassieke saus welke veel wordt gegeten bij gebakken vis. Zelf vind ik dit het lekkerste bij kibbeling en lekkerbekjes (zoals hier op de foto) maar ook bij vissticks of gebakken kabeljauw smaakt de remouladesaus heerlijk.

De saus is friszuur, wat ook zeker komt door het toevoegen van de kappertjes en augurk. Wat mij betreft is de saus perfect als je echte mayonaise gebruikt, maar je kunt dit ook deels vervangen door yoghurt.

remouladesaus recept

Remouladesaus

15 minuten
4 porties

Ingrediënten

  • 1 sjalot
  • halve eetlepel kappertjes
  • 1 kleine augurk
  • 100 ml mayonaise of 50 ml mayo en 50 ml dikke yoghurt
  • halve theelepel fijne mosterd
  • zout en peper

Bereiding

  • Snijd het sjalotje de kappertje en de augurk zo fijn mogelijk. Meng dit met de mayonaise en mosterd en breng op smaak met zout en peper.
  • Bewaar de remouladesaus afgesloten in de koelkast.
Pin dit recept
Afdrukken
remouladesaus zelf maken


Brenda Hoff
Brenda Hoff
Brenda is een lekkerbek en gek op pannenkoeken, chips en chocolade. Brenda's recepten zijn snel en toegankelijk, de makkelijke maaltijden hebben vaak een verrassende twist waardoor het net even anders is dan je gewend bent.

Geef een reactie

Misschien vind je dit ook leuk