Schrijf je in voor
de nieuwsbrief!

Wat eten we vanavond?

Wat eten we vanavond?

Bestel nu:

dé Brenda Kookt met LEV BBQ box!

De box bevat een complete barbecuemaaltijd voor 4 personen!

Wil je 8 juli lekker van de box genieten?
Bestel dan voor donderdag 1 juli21.00,  uur.

Bestel nu:

dé Brenda Kookt met LEV BBQ box!

De box bevat een complete barbecuemaaltijd voor 4 personen!

Wil je 8 juli lekker van de box genieten?
Bestel dan voor donderdag 1 juli 21:00 uur.

Remouladesaus

Vandaag deel ik geen visrecept, maar wel een recept die erg lekker is bij een stukje vis. Namelijk remouladesaus. Zo blijven we toch nog een beetje bij de vrijdag visdag vandaag :)

Misschien heb je gemerkt dat het de afgelopen week iets rustiger was hier op brendakookt.nl. Helaas had de griep mij ook te pakken. Brenda kookte deze week dus even niet en hierdoor lukte het me ook niet om artikelen klaar te zetten voor publicatie. Maar inmiddels ben ik er weer en komen er weer lekkere recepten aan.

Remouladesaus

Remouladesaus is een Franse klassieke saus welke veel wordt gegeten bij gebakken vis. Zelf vind ik dit het lekkerste bij kibbeling en lekkerbekjes (zoals hier op de foto) maar ook bij vissticks of gebakken kabeljauw smaakt de remouladesaus heerlijk.

De saus is friszuur, wat ook zeker komt door het toevoegen van de kappertjes en augurk. Wat mij betreft is de saus perfect als je echte mayonaise gebruikt, maar je kunt dit ook deels vervangen door yoghurt.

remouladesaus recept

Remouladesaus

15 minuten
4 porties

Ingrediënten

  • 1 sjalot
  • halve eetlepel kappertjes
  • 1 kleine augurk
  • 100 ml mayonaise of 50 ml mayo en 50 ml dikke yoghurt
  • halve theelepel fijne mosterd
  • zout en peper

Bereiding

  • Snijd het sjalotje de kappertje en de augurk zo fijn mogelijk. Meng dit met de mayonaise en mosterd en breng op smaak met zout en peper.
  • Bewaar de remouladesaus afgesloten in de koelkast.

remouladesaus zelf maken

Deel dit bericht:

Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp
Share on email
Reacties

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Beoordeel recept