Ga naar de inhoud

Snelle pasta met kip, courgette en pestosaus

Er staat weer een gloednieuwe week voor ons klaar, ik ben benieuwd wat deze week weer voor ons in petto heeft. Als je in je weekmenu nog een snelle pastamaaltijd kunt gebruiken moet je voor deze gaan. Een snelle pasta met kip, courgette en pestosaus. Als ik een nieuw pastagerecht...
40 minuten Voorbereidingstijd
Delen op

Snelle pasta met kip, courgette en pestosaus

Er staat weer een gloednieuwe week voor ons klaar, ik ben benieuwd wat deze week weer voor ons in petto heeft. Als je in je weekmenu nog een snelle pastamaaltijd kunt gebruiken moet je voor deze gaan. Een snelle pasta met kip, courgette en pestosaus.

Als ik een nieuw pastagerecht kook is het altijd spannend of het in de smaak valt bij mijn vriend. Hij is gek op pasta, maar dan moet het wel een rode saus hebben. Het liefst moet het macaroni stroganoff of een bolognesesaus zijn. Wonder boven wonder viel deze pasta met pestosaus super in de smaak (terwijl hij eigenlijk niet van pesto houdt ;)). Een dikke aanrader dus!

Snelle pasta met kip, courgette en pestosaus

Voor dit pastagerecht maakte ik een snelle pastasaus door gezeefde tomaten te mengen met een eetlepel verse groene pesto. Verder ben ik deze keer gegaan voor kip (in plaats van de standaard gehakt) en omdat we nog steeds back to normal gaan en lekker gezond willen eten heb ik extra veel groente in het gerecht verwerken, namelijk courgette en paprika.

Snelle pasta met kip

Snelle pasta recept

 

Ingrediƫnten

-3 personen
Print dit gerecht
Delen op

Merknamen in de ingrediƫntenlijst kunnen een gevolg zijn van een betaalde samenwerking. Lees mijn disclaimer.

Bereidingswijze snelle pasta met kip, courgette en pestosaus

Voorbereiding: 40 minuten
Stap 1
Fruit de ui samen met de knoflook in olie aan. Voeg de kipfilet er bij en bak deze rondom aan voor je de courgette, paprika en champignons toevoegt. Laat dit alles 15 minuten bakken.
2
Stap 2
Voeg hierna de gezeefde tomaten toe met het water en breng op smaak met een beetje zout en peper. Roer de groene pesto er ook alvast door. Laat de saus 20 minuten pruttelen op het vuur.
3
Stap 3
Kook de pasta gaar en roer dit vlak voor het opdienen door de saus.
Bekijk ook andere recepten
Croissantkrans met roerei, spinazie en kaas
Caesar salad recept
Mini plaattaartjes met ham, ei en MonChou
Club egg met bacon

3 reacties

Jenny Baas

Lekker gerecht, viel goed in de smaak?

Laat een bericht achter

Mireille

Heerlijk gerecht. Ook ik vond 20 minuten te lang. Ik had wel de kip gekruid met kipkruiden en Italiaanse kruiden. Variatietip: broccoli ipv courgette (eerst even blancheren).

Laat een bericht achter

Renate

Hoi Brenda, ziet er super lekker uit dit gerecht! Vraagje: waarom moet de saus maar liefst 20 min pruttelen? Is dit vanwege de smaak? Groetjes Renate

Laat een bericht achter

Laat een bericht achter

Wil je dit recept delen?
Delen op