Lentestamppotje van sperziebonen met draadjesvlees
Lentestamppotje van sperziebonen met draadjesvlees
Bewaren
Vandaag begint officieel de lente, dus we zijn nu echt klaar met de winter. Tijd voor een zonnig voorjaar! En daarbij nemen we ook afscheid van zware wintergerechten. Vandaag geef ik de winterse stamppot een voorjaarstwist. Ik deel een lekker lentestamppotje van sperziebonen met draadjesvlees.
Bij dit lekkere lentestamppotje van sperziebonen met lente ui heb ik heerlijk kruidig draadjesvlees gemaakt. Hierbij heb ik de kruidenmix van Wereldse melanges van Euroma gebruikt. Euroma is gespecialiseerd inĀ kruiden en specerijen die zij mengen met moderne inzichten. Het assortiment bestaat uit pure en natuurlijke producten. De Original Spices, Wereldse Melanges en hoogwaardige kruiden en specerijen bevatten geen zout, suikers of andere toevoegingen. Daarnaast zijn de kruiden en specerijen van herkenbare afkomst.
Lentestamppotje van sperziebonen met draadjesvlees
Euroma heeft me gevraagd om in het thema geuren en kleuren, een recept geĆÆnspireerd op mijn favoriete recept van vroeger te ontwikkelen. Als ik aan vroeger denk, dan denk ik aan zacht en mals draadjesvlees van mijn moeder en oma. Dit rook altijd zo lekker, en had zoveel smaak. Als kind moest je van het draadjesvlees kleine stukjes nemen en er goed op kauwen, want het kwam wel eens voor dat je ineens een grote bal vlees in je mond had dat je niet meer kon doorslikken š
Tegenwoordig eet ik bijna nooit meer draadjesvlees. Zonde, want het is zo lekker. Daarom ben ik aan de slag gegaan met draadjesvlees samen met de Hollandse stoofkruiden van Euroma. Deze kruiden zijn hier zeer geschikt voor omdat alles al bij elkaar in de kruidenmix zit. Zo hoef je geen laurier of kruidnagel apart toe te voegen.
Omdat de winter voorbij is heb ik er een voorjaarstintje aan gegeven. Zo kunnen we het hele jaar genieten van lekker mals en kruidig draadjesvlees. Het gerecht is minder zwaar dan je gewend bent. De Euroma kruiden zijn in dit geval ideaal, ze geven niet alleen de juiste smaak aan het vlees maar je maakt er meteen een lekkere jus mee.
Grotere Albert Heijn filialen verkopen het complete Euroma kruidenassortiment. Ga voor meer receptinspiratie met de kruiden van Euroma naar de gerechtenpagina op de website.Ā
Dit artikel is een samenwerking metĀ Euroma, lees mijnĀ disclaimer.
Ingrediƫnten
Merknamen in de ingrediƫntenlijst kunnen een gevolg zijn van een betaalde samenwerking. Lees mijn disclaimer.
Bereidingswijze lentestamppotje van sperziebonen met draadjesvlees
Stap 1
Verwarm 30 gram roomboter in een stoofpan. Dep het vlees droog en bestrooi met zout. Wrijf het vlees in met de mosterd en bak het in de pan rondom aan. Voeg hierna de Euroma kruiden toe, samen met het water (let op dat het vlees onder staat) en breng dit aan de kook. Zet het vuur laag en laat het vlees 3,5 uur sudderen tot het mooi gaar is.Stap 2
Breng de aardappelen in een pan met water aan de kook en kook ze gaar. Verwijder de uiteinden van de sperziebonen, halveer ze en kook ook deze in ruim water gaar.Stap 3
Snijd de lente ui in ringen.Stap 4
Giet de gekookte aardappelen af, maar vang het kookvocht op. Stamp de aardappelen fijn en roer 1/3 van het kookvocht erdoor. Breng op smaak met zout en peper en roer de overige roomboter in blokjes door de puree. Roer de gekookte sperziebonen en ringen lente ui er door.Stap 5
Haal het vlees met twee vorken uit elkaar zodat grove stukken ontstaan. Verdeel dit over de stamppot. Het vocht dat overblijft in de stoofpan kun je gebruiken als jus.Ingrediƫnten
Merknamen in de ingrediƫntenlijst kunnen een gevolg zijn van een betaalde samenwerking. Lees mijn disclaimer.
Bereidingswijze lentestamppotje van sperziebonen met draadjesvlees
Stap 1
Verwarm 30 gram roomboter in een stoofpan. Dep het vlees droog en bestrooi met zout. Wrijf het vlees in met de mosterd en bak het in de pan rondom aan. Voeg hierna de Euroma kruiden toe, samen met het water (let op dat het vlees onder staat) en breng dit aan de kook. Zet het vuur laag en laat het vlees 3,5 uur sudderen tot het mooi gaar is.Stap 2
Breng de aardappelen in een pan met water aan de kook en kook ze gaar. Verwijder de uiteinden van de sperziebonen, halveer ze en kook ook deze in ruim water gaar.Stap 3
Snijd de lente ui in ringen.Stap 4
Giet de gekookte aardappelen af, maar vang het kookvocht op. Stamp de aardappelen fijn en roer 1/3 van het kookvocht erdoor. Breng op smaak met zout en peper en roer de overige roomboter in blokjes door de puree. Roer de gekookte sperziebonen en ringen lente ui er door.Stap 5
Haal het vlees met twee vorken uit elkaar zodat grove stukken ontstaan. Verdeel dit over de stamppot. Het vocht dat overblijft in de stoofpan kun je gebruiken als jus.Blijf op de hoogte, schrijf je in voor Brenda Kookt updates.
En ontvang de lekkerste recept-inspiratie passend bij het seizoen in je mailbox.
Bekijk ook andere recepten
3 reacties
Tineke
Heerlijk was het weer! Staat hier regelmatig op tafel!
Nynke
Lijkt me heerlijk! Vanavond staat de hete bliksem uit jouw boek hier op het menu, maar dit stamppotje ga ik komende week ook maken. Nu al zin in :)
Brenda Kookt
Wat leuk Nynke, eet smakelijk vanavond! En komende week weer ;)