Schrijf je in voor
de nieuwsbrief!

Wat eten we vanavond?

Wat eten we vanavond?

Bestel nu:

de Makkelijke Maaltijden scheurkalender 2022 en de Makkelijk & Snel agenda 2022!

Bestel nu:

Makkelijke Maaltijden scheurkalender 2022

Makkelijk & Snel agenda 2022!

Super vega pasta – van Donal Skehan

Pasta doet het altijd goed. En het fijne is dat je het op mega veel manieren kunt bereiden en serveren. En natuurijk kun je ook lekker variëren met vlees en vis. Of juist op de vegetarische tour gaan zoals we doen met deze super vega pasta van Donal Skehan.

Super vega pasta

Vorige maand was ik aanwezig bij de lancering van het naar het Nederlands vertaalde kookboek Eet. Leef. Reis van Donal Skehan. In dit weekoverzicht lees je er meer over. Donal wordt ook wel de nieuwe Jamie Oliver genoemd. Een jonge chef uit Ierland, die inmiddels woont in LA.

Ik was ontzettend benieuwd naar het boek en kon niet wachten om er uit te gaan koken. Donal staat bekend om zijn toegankelijke recepten, met veel smaak. Zo past deze vegetarische pastaschotel hier supergoed bij.

Super vega pasta

Deze pastaschotel is super gemakkelijk om te maken en bevat mega veel groenten. Met 2 personen kregen wij het zelfs niet op, terwijl we best grote eters zijn. De groenten laat je karameliseren in de oven, daarna voeg je de gekookte pasta toe en ben je klaar.

De knoflook is wat mij betreft het grootste succesfactor van dit recept. Door de knoflook in de bol mee te laten garen wordt het super zacht en maak je hier een heel erg lekker sausje van. Super lekker bij de warme pasta en gegrilde groenten.

Klik hier voor meer informatie over Eet. Leef. Reis via bol.

Super vega pasta

Super vega pasta – van Donal Skehan

15 minuten
+ 30 minuten
2 personen

Ingrediënten

 • 200 gram cherrytomaten gehalveerd
 • 1 kleine aubergine in blokjes van 2 cm
 • 2 courgettes in blokjes van 2 cm
 • 2 rode uien in kwarten maar met worteleinden eraan
 • 1 bol knoflook kapje eraf gesneden
 • 4 eetlepels olijfolie
 • 2 eetlepels basamico
 • zeezout
 • 1 theelepel rode chilivlokken
 • 200 gram penne
 • parmezaanvlokken voor erbij
 • grote hand basilicumblaadjes voor erbij

Bereiding

 • Verwarm de oven voor op 200 °C. (hetelucht 180 °C)
 • Leg de tomaten, blokjes aubergine, courgette, rode uien, en knoflook in aparte hoopjes in een middelgrote braadslee met hoge randen. Druppel er de olie en balsamico over en bestrooi met zeezout en chilivlokken. Schep elk hoopje goed om zodat alle groente rondom bedekt is. Zet de braadslee 30 minuten in het midden van de oven.
 • Kook ongeveer 10 minuten voor de groenten klaar zijn de pasta al dente in een grote pan kokend water met zout.
 • Haal de braadslee uit de oven en knijp voorzichtig de zachte teentjes knoflook uit hun schilletje op de tomaten. Gooi de schilletjes weg. Druk met een bolle kant van een vork de knoflook en tomaten fijn, tot ze gemengd zijn. Voeg er een lepel pastakookvocht aan toe en roer tot een saus. Meng nu met de andere Ingredienten in de braadslee en voeg tot slot de uitgelekte pasta toe.
 • Strooi er royaal geraspte Parmezaan over en wat grof gescheurde basilicum. Hussel alles grondig en dien de pasta warm op, gegarneerd met nog meer Parmezaan en basilicum.

Super vega pasta

Deel dit bericht:

Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp
Share on email
Reacties

1 Reactie

 1. Sandra 15 maart 2019 om 12:35

  Echt heerlijk; we hebben gesmuld! Ga deze vegetarische ovenschotel zeker nog eens maken.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Beoordeel recept