Ga naar de inhoud

Bloemkoolschotel met kerrie en gehakt

Makkelijke maandag? Makkelijke maaltijd! Zo’n gerecht dat het hele jaar door van pas komt en waar het hele gezin van smult. Tijd voor een lekkere bloemkoolschotel! Deze keer gaan we voor een bloemkoolschotel met kerrie en gehakt. Het is alweer een poos geleden dat ik een goede ovenschotel met bloemkool...
25 minuten Voorbereidingstijd
20 minuten Bereidingstijd
Delen op

Bloemkoolschotel met kerrie en gehakt

Makkelijke maandag? Makkelijke maaltijd! Zo’n gerecht dat het hele jaar door van pas komt en waar het hele gezin van smult. Tijd voor een lekkere bloemkoolschotel! Deze keer gaan we voor een bloemkoolschotel met kerrie en gehakt.

Het is alweer een poos geleden dat ik een goede ovenschotel met bloemkool met jullie deelde, daarom werd het wel weer eens tijd. Ā Het is nu tenslotte bloemkooltijd, de Hollandse bloemkolen zijn sinds afgelopen maand weer volop verkrijgbaar. Die zijn natuurlijk het aller lekkerste, zet daarom snel deze bloemkoolschotel met kerrie en gehakt op tafel.

bloemkoolschotel met kerrie en gehakt

Omdat ik voor mijn blog veel nieuwe recepten maak staat er bij ons thuis niet iedere week hetzelfde op tafel. Mijn gezin moet vaak gerechten eten die ze nog niet eerder hebben gehad. Ik zal eerlijk bekennen dat niet alle gerechten altijd bij alle gezinsleden in de smaak vallen šŸ˜‰

Vaak weet ik vooraf wel wat gaat scoren, van een gerecht als deze bloemkoolschotel weet ik eigenlijk zeker dat man en kind zullen smullen. En dat was ook deze keer weer het geval. De bloemkoolschotel met kerrie en gehakt viel zeer in de smaak. Joost bleef maar zeggen dat het zo lekker was en ook de kleine meid had aan 1 bordje niet genoeg.

Bloemkoolschotel met kerrie en gehakt

Als ik een gerecht met bloemkool maak combineer ik het al snel met aardappelen, en kaas. Bloemkool en kaas zijn nou eenmaal super goed samen. Maar met deze ovenschotel wilde ik het anders doen. Om toch een romige touch aan de ovenschotel te geven maakte ik er een snel kerriesausje bij.

Aan het gehakt voeg ik ook kerriepoeder toe, Ā zo ontstaat een super snelle, maar lekkere maaltijd. Eentje die hier thuis zeker straks tijdens mijn zwangerschapsverlof weer op tafel staat.

Scroll naar beneden voor de bloemkoolschotel met kerrie en gehakt, en daarna tip ik je graag nog een aantal lekkere variatierecepten op de bloemkoolschotel.

bloemkoolschotel met kerrie en gehakt

bloemkoolschotel met kerrie en gehakt

Valt de bloemkoolschotel met kerrie in gehakt in de smaak, en ben je opzoek naar andere recepten met bloemkool? Dan tip ik je graagĀ nog een aantal toprecepten van bloemkoolschotels.

 

Ingrediƫnten

personen
Print dit gerecht
Delen op

Merknamen in de ingrediƫntenlijst kunnen een gevolg zijn van een betaalde samenwerking. Lees mijn disclaimer.

Bereidingswijze bloemkoolschotel met kerrie en gehakt

Voorbereiding: 25 minuten
Bereiding: 20 minuten
Stap 1
Verwarm de oven voor op 180 C en vet een ovenschaal in.
2
Stap 2
Kook de bloemkoolroosjes 10 minuten voor en kook de aardappelen gaar. Giet beide hierna af.
3
Stap 3
Bak de ui in een beetje olijfolie in een koekenpan aan. Doe het gehakt erbij en bak dit rul. Breng op smaak met zout en peper en een halve theelepel kerriepoeder.
4
Stap 4
Bereid de kerriesaus door de boter in een klein pannetje te smelten. Doe hierna de bloem erbij en verwarm dit 2 a 3 minuten mee, blijf dit ondertussen doorroeren. Schenk vervolgens beetje bij beetje de melk erbij en roer dit met een garde constant door zodat een glad mengsel ontstaat. Doe de kerrie erbij, samen met zout en peper. Roer goed door en laat een klein beetje door verwarmen zodat de kerriesaus iets dikker wordt.
5
Stap 5
Verdeel het gehaktmengsel over de bodem van de ovenschaal. Verdeel de gekookte aardappelen en bloemkoolroosjes over de schotel (ook lekker om het eerst even met elkaar te mengen). Bestrooi de bloemkool met een snuf nootmuskaat en maak de schotel af door de kerriesaus erover te gieten.
6
Stap 6
Verwarm de bloemkoolschotel 20 - 25 minuten in de oven en serveer hierna direct.

Blijf op de hoogte, schrijf je in voor Brenda Kookt updates.

En ontvang de lekkerste recept-inspiratie passend bij het seizoen in je mailbox.

Bekijk ook andere recepten
Salade met gegrilde courgette, mais en feta
Cajun kip met rijst en spinazie
Romige pasta met asperge en pesto
Bloemkoolschotel met gehakt en kaassaus

3 reacties

Saskia

Heerlijk!! Vandaag gemaakt, was super lekker. En makkelijk te maken. Alleen vind ik nootmuskaat niet zo lekker, maar toch miste ik het in het eindresultaat. Heb je nog tips om de nootmuskaat te vervangen dat het wat minder flauwtjes wordt?

Laat een bericht achter

Ej

Lekker gerecht. Makkelijk te maken ook. Door de kerrysaus word het niet zo zwaar als dat je met kaas zou doen. Heb zelf nog een prei toegevoegd en 2 theelepels kerriepoeder extra.

Laat een bericht achter

Jolanda

Mijn kip-kerrie heb ik 2 dagen geleden gegeten met rijst . Ik ga deze ovenschotel maken met de rest van wat over is . Dus zonder gehakt . straks manlief verassen met deze ovenschotel . Bedankt voor het makkelijke recept .

Laat een bericht achter

Laat een bericht achter

Wil je dit recept delen?
Delen op