Ga naar de inhoud

Ovenschotel met bloemkool, wortel en ui

Deze ovenschotel met bloemkool, wortel en ui is een variant op hutspot. Verpakt in een ovenschotel met romige ricotta. Dat is weer eens wat anders.

20 minuten Voorbereidingstijd
25 minuten Bereidingstijd

Ingrediënten

personen
Print dit gerecht

Bereidingswijze

Stap 1
Verwarm de oven voor op 200 graden en vet een ovenschaal in.
2
Stap 2
Kook de wortel en bloemkool 6 minuten voor.
3
Stap 3
Verwarm olie in een pan en bak hier de ui met knoflook in aan.
4
Stap 4

Meng de ui en knoflook met mierikswortel, ricotta en zout en peper. Roer de groenten erdoor en verdeel dit over de ovenschaal. Verdeel hierover de panko en de vloeibare margarine. Dit zorgt straks voor een goudbruin korstje.

5
Stap 5
Bak de schotel 20-25 minuten in de oven. Garneer voor het serveren eventueel met fijngehakte peterselie.

Ovenschotel met bloemkool, wortel en ui

Een ovenschotel boordevol groente. Dat is deze ovenschotel met bloemkool, wortel en ui. Het is een soort hutspot, maar toch ook weer niet. Lees snel verder om hier meer over te lezen!

Ovenschotel met bloemkool, wortel en ui

Hutspot 2.0

Hutspot, maar toch weer niet. De schotel bevat wel uien en wortel. Maar geen aardappelen, dit wordt in dit geval vervangen door de bloemkool Deze schotel bevat dus geen koolhydraten. Wil je toch aardappelen toevoegen aan de ovenschotel met bloemkool, dat is geen probleem. Vervang bijvoorbeeld de helft van de bloemkool door aardappelen. Ook lekker met een stukje vlees of vis erbij. In dat geval zou ik dat apart serveren en niet met de schotel meeverwarmer.

Ovenschotel met bloemkool, wortel en ui

Een ovenschotel met heel veel groenten. Dat kun je van deze ovenschotel met bloemkool wel zeggen.

De groenten kook ik in dit geval even kort voor, zodat ze minder lang in de oven hoeven. Daarbij bak ik in een andere pan de uienringen met de knoflook aan. Dit meng ik met de ricotta, en vervolgens met de groenten.

Voor een krokant korstje gebruik ik in dit geval geen kaas, maar panko. Dit is een grof paneermeel, je kunt dit eventueel vervangen door paneermeel.

–> Wil je liever een bloemkool ovenschotel met alles erop en eraan? Dan tip ik je deze topper met aardappelen en gehakt, en deze bloemkoolovenschotel met ham en kaas.

Ovenschotel met bloemkool, wortel en ui

Ovenschotel met bloemkool, wortel en ui

Bekijk ook andere recepten
Pasta pesto salade
Salade van geroosterde biet met appel en pistache 3 bieten biet 85 gram rucola 0,5 avocado 0,5 appel, in blokjes 80 gram zachte geitenkaas 2 el gepelde pistachenootjes (of walnoten) Voor de dressing: 4 eetlepels balsamicoazijn 2 eetlepels extra vergine olijfolie 1 theelepel mosterd 1 theelepel honing zout en peper Bereiding: Verwarm de oven voor op 200 graden. Schil de bieten en besprenkel met olijfolie, zout en peper. Verpak in aluminiumfolie en rooster 30 minuten in de oven. Laat de biet hierna afkoelen en snijd ze in partjes. Maak de dressing door de ingrediënten te mengen in een kommetje. Verdeel rucola over een groot bord of schaal. Verdeel hierover partjes avocado, partjes geroosterde rode biet en blokjes appel. Verdeel hierover verkruimelde geitenkaas en bestrooi met grof gehakte pistachenootjes. Verdeel tot slot de dressing over de salade van rode biet
Fruitpizza met koekbodem
Huzarensalade

0 reacties

Laat een bericht achter

Wil je dit recept delen?
Delen op