Schrijf je in voor
de nieuwsbrief!

Wat eten we vanavond?

Wat eten we vanavond?

Bestel nu:

de Makkelijke Maaltijden scheurkalender 2022 en de Makkelijk & Snel agenda 2022!

Bestel nu:

Makkelijke Maaltijden scheurkalender 2022

Makkelijk & Snel agenda 2022!

3x Zomerdressing voor in salades

De zomer is het ideale seizoen voor salades. Er staan bij ons in de zomer vaak meerdere salades per week op tafel. Ik moet wel toegeven dat ik steeds voor dezelfde soort dressing kies: een homemade honing-mosterddressing of een simpele dressing van olijfolie en balsamicoazijn. Maar er zijn nog zoveel meer mogelijkheden. Joor deelt in dit artikel 3x een lekkere zomerdressing voor in de salade!

Omdat de zomer ook de tijd is van heldere, vrolijke kleuren leek het me leuk om eens te experimenteren met verschillende, gekleurde dressings. Dat werden deze drie heerlijke en frisse dressings. Ik heb geprobeerd om in smaak en samenstelling zo te verschillen dat jullie de dressings voor heel veel verschillende soorten salades kunnen gebruiken.

3x zomerdressing salade

3x Zomerdressing voor in salades

Zo is de dressing met frambozen bijvoorbeeld heel geschikt voor salades waar (harde of zachte) kazen in zitten en kun je de sinaasappeldressing het beste eten bij een salade die bestaat uit witlof of waar het hoofdingrediënt (gegrilde) kip is. De groenekruidendressing doet het weer supergoed in een (lauwwarme) aardappelsalade of een salade met ijsbergsla. Maar uiteraard kun je deze dressings ook bij andere salades gebruiken. Gewoon lekker experimenteren!

3x zomerdressing salade

3x Zomerdressing salade

Ingrediënten

Dressing 1: frambozendressing

 • 100 gram frambozen
 • 1 eetlepel witte balsamicoazijn
 • 1,5 eetlepel olijfolie
 • peper en zout

Dressing 2: sinaasappeldressing

 • 50 ml sinaasappelsap
 • ¼ theelepel wittewijnazijn
 • ½ theelepel honing
 • 1 eetlepel olijfolie
 • peper en zout

Dressing 3: groenekruidendressing

 • 150 ml volle yoghurt
 • 75 ml olijfolie
 • 15 gram platte peterselie
 • 15 gram munt
 • 10 sprietjes bieslook
 • rasp van ½ citroen
 • peper en zout

Bereiding

Voor de frambozendressing:

 • Doe de frambozen in een fijne zeef, zet de zeef boven een kom en gebruik een vork om ze goed te prakken. Het sap zal er aan de onderkant uitkomen en in de kom druppelen. Prak net zo lang totdat je al het sap uit de frambozen hebt geprakt. Voeg dan de balsamicoazijn en de olijfolie toe en roer goed door. Breng op de smaak met peper en zout.

Lekker bij: een salade met (harde of zachte) geitenkaas of een salade met blauwe kaas

  Voor de sinaasappeldressing:

  • Doe de ingrediënten (behalve de peper en het zout) in een kom en roer goed door. Breng op smaak met peper en zout.

  Lekker bij: een witlofsalade of een salade met gegrilde kip

   Voor de groenekruidendressing:

   • Doe de yoghurt, de olijfolie, de citroenrasp en de verschillende kruiden in de keukemachine en mix totdat de kruiden goed gemengd zijn met de yoghurt en olijfolie. Breng op smaak met peper en zout.

   Lekker bij: een salade met ijsbergsla of een (lauwwarme) aardappelsalade


    Deel dit bericht:

    Share on facebook
    Share on twitter
    Share on whatsapp
    Share on email
    Reacties

    Laat een reactie achter

    Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

    Beoordeel recept