Ga naar de inhoud

Witlofsalade met sinaasappel

Lekkere gerechten hoeven niet ingewikkeld te zijn, dat bewijst deze supersimpele, maar lekkere witlofsalade met sinaasappel. Zolang ik me kan herinneren, vind ik deze combinatie al superlekker. Het licht bittere van de witlof gaat goed samen met het zoete en frisse van de sinaasappel. Daarom lekker het mij (Joor) lekker...
20 minuten Voorbereidingstijd
Delen op

Witlofsalade met sinaasappel

Lekkere gerechten hoeven niet ingewikkeld te zijn, dat bewijst deze supersimpele, maar lekkere witlofsalade met sinaasappel. Zolang ik me kan herinneren, vind ik deze combinatie al superlekker. Het licht bittere van de witlof gaat goed samen met het zoete en frisse van de sinaasappel.

Daarom lekker het mij (Joor) lekker om die twee smaken met elkaar te combineren in een salade. Ik besloot om daar nog een van mijn favoriete kruidenmixen aan toe te voegen. Omdat deze Indiase kruidenmix, garam masala, heel goed past bij de smaak van sinaasappel. Uiteindelijk werd dat deze frisse, kruidige salade.

Witlofsalade met sinaasappel

Deze salade is bijvoorbeeld erg lekker als lunchgerecht of als bijgerecht bij een stukje vlees of vis. Supersimpel te maken en toch heel erg gezond. En je eet witlof weer eens op een andere manier dan uit de oven met ham en kaas. Gewoon proberen dus!

Salade van witlof en sinaasappel

Salade van witlof en sinaasappel

Ingrediƫnten

personen, bijgerecht
Print dit gerecht
Delen op

Merknamen in de ingrediƫntenlijst kunnen een gevolg zijn van een betaalde samenwerking. Lees mijn disclaimer.

Bereidingswijze witlofsalade met sinaasappel

Voorbereiding: 20 minuten
Stap 1
Mix de noten met de olijfolie en de garam masala. Breng op smaak met peper en zout.
2
Stap 2
Zet een koekenpan op laag vuur en laat opwarmen. Voeg daarna de noten toe en bak ze totdat ze lekker ruiken en bruin zijn. Haal de noten uit de pan en laat ze ergens afkoelen.
3
Stap 3
Halveer de stronkjes witlof en verwijder het middelste (bitterste) gedeelte. Snijd de witlof vervolgens in reepjes en doe ze in een kom.
4
Stap 4
Pel de sinaasappels en verdeel ze in partjes. Wil je het helemaal lekker maken? Verwijder dan de vliesjes van de partjes sinaasappel. Snijd de partjes in 2 stukken en voeg ze toe aan de witlof.
5
Stap 5
Schenk het sinaasappelsap door de witlofmix en roer goed door. Breng op smaak met peper en zout. Serveer de salade met de notenmix en de munt.

Blijf op de hoogte, schrijf je in voor Brenda Kookt updates.

En ontvang de lekkerste recept-inspiratie passend bij het seizoen in je mailbox.

Bekijk ook andere recepten
Romige pasta met asperge en pesto
Krieltjessalade met lentegroenten en honing-mosterd
Eton mess met lemoncurd
Caesar salad recept

0 reacties

Laat een bericht achter

Wil je dit recept delen?
Delen op