Schrijf je in voor
de nieuwsbrief!

Wat eten we vanavond?

Wat eten we vanavond?

Bestel nu:

de Makkelijke Maaltijden scheurkalender 2022 en de Makkelijk & Snel agenda 2022!

Bestel nu:

Makkelijke Maaltijden scheurkalender 2022

Makkelijk & Snel agenda 2022!

Burger salade

Salades! Heb je er al genoeg van? Ik nog niet, want we kunnen straks de hele winter nog aan de stamppot. Ik hoop dat we deze maand kunnen genieten van een mooie nazomer, dit weekend beloofde al veel goed toch? En ik kan natuurlijk niet wachten tot ik later deze maand lekker kan gaan wandelen met mijn meiden. Met mooi zonnig nazomerweer kun je extra genieten van een lekkere salade. Vandaag doe ik het net even anders, we gaan voor een burger salade.

Vanaf vandaag zijn alle scholen weer begonnen, ook hier in het noorden. Je zou verwachten dat ik een verantwoorde makkelijke maaltijd zou delen vandaag. Maar niets is minder waar. Makkelijk wel, maar er bestaan gezondere salades. Vandaag hoort bij ons een beetje vettig te zijn. Onze vrienden zijn namelijk de hele dag te kermis. En wat smaakt er einde van een dag met biertjes en wijntjes lekkerder dan een goede hamburger?

Om de burger in een ander jasje te gieten maakte ik deze lekkere salade. Met gehaktballen (mini hamburgers), sla, krokant spek, tomaat en kaas. Alles wat op een goede burger niet mag ontbreken. Vooral vriendlief was hier erg van gecharmeerd ;)

Voor mij vandaag geen kermis, maar lekker thuis cocoonen en knuffelen met mijn kleine schatje(s) natuurlijk :)

Hamburger salade

Burger salade

25 minuten
4 personen

Ingrediënten

 • 250 gram gehakt
 • ½ el gehaktkruiden
 • 1 el paneermeel
 • 8 plakjes ontbijtspek
 • 3 sneden oud brood in blokjes
 • ½ krop ijsbergsla fijngesneden
 • 2 el knoflooksaus
 • 2 tomaten in blokjes
 • 2 el zilver uitjes gehalveerd
 • 6 plakjes oude kaas in stukjes gesneden
 • olijfolie om in te bakken en te besprenkelen
 • zout en peper

Bereiding

 • Meng het gehakt meg de gehaktkruiden en paneermeel. Kneed goed door en rol hier kleine gehaktballetjes van. Verwarm olijfolie in een koekenpan en bak de gehaktballetjes (de burgertjes) rondom aan.
 • Besprenkel het brood met een beetje olijfolie en breng op smaak met zout en peper. Bak dit in een koekenpan krokant, of warm het even op in de oven onder de grill zodat er mooie krokante goudbruine croutons ontstaan.
 • Bak in een andere koekenpan de plakjes spek (zonder boter of olie) krokant. Laat even uitlekken op keukenpapier en snijd de krokant spek hierna in stukjes.
 • Verdeel de ijsbergsla over een kom en roer de knoflooksaus hier door. Meng daarna de blokjes tomaat, zilveruitjes, kaas, croutons en stukjes spek door de salade. Verdeel tot slot de gehaktballetjes over de kom.

 

Hamburger salade

Deel dit bericht:

Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp
Share on email
Reacties

2 Reacties

 1. Marja 3 september 2018 om 12:18

  Hoi Brenda,
  Dit lijkt me echt een lekkere salade voor een keertje tussendoor. Dat mag best eens een keertje, toch? Ik hoop idd dat we nog een mooie nazomer krijgen en het lijkt er goed uit te zien, dus wie weet. Dan lekker naar buiten en ‘s avonds deze lekkere salade.
  Ik hoop voor je dat je lekker kunt gaan wandelen met je 2 meiden. Wat is er nou leuker dan pronken met 2 mooie dochters, niets toch.
  Bedankt voor het idee en geef Fem en Jill een kusje van me.?
  Een hartelijke groet,
  Marja

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Beoordeel recept