Ga naar de inhoud
1 beoordeling

Burger salade

Salades! Heb je er al genoeg van? Ik nog niet, want we kunnen straks de hele winter nog aan de stamppot. Ik hoop dat we deze maand kunnen genieten van een mooie nazomer, dit weekend beloofde al veel goed toch? En ik kan natuurlijk niet wachten tot ik later deze...
25 minuten Voorbereidingstijd
Delen op

Burger salade

Salades! Heb je er al genoeg van? Ik nog niet, want we kunnen straks de hele winter nog aan de stamppot. Ik hoop dat we deze maand kunnen genieten van een mooie nazomer, dit weekend beloofde al veel goed toch? En ik kan natuurlijk niet wachten tot ik later deze maand lekker kan gaan wandelen met mijn meiden. Met mooi zonnig nazomerweer kun je extra genieten van een lekkere salade. Vandaag doe ik het net even anders, we gaan voor een burger salade.

Vanaf vandaag zijn alle scholen weer begonnen, ook hier in het noorden. Je zou verwachten dat ik een verantwoorde makkelijke maaltijd zou delen vandaag. Maar niets is minder waar. Makkelijk wel, maar er bestaan gezondere salades. Vandaag hoort bij ons een beetje vettig te zijn. Onze vrienden zijn namelijk de hele dag te kermis. En wat smaakt er einde van een dag met biertjes en wijntjes lekkerder dan een goede hamburger?

Om de burger in een ander jasje te gieten maakte ik deze lekkere salade. Met gehaktballen (mini hamburgers), sla, krokant spek, tomaat en kaas. Alles wat op een goede burger niet mag ontbreken. Vooral vriendlief was hier erg van gecharmeerd 😉

Voor mij vandaag geen kermis, maar lekker thuis cocoonen en knuffelen met mijn kleine schatje(s) natuurlijk 🙂

Hamburger salade

 

Hamburger salade

Ingrediënten

personen
Print dit gerecht
Delen op

Merknamen in de ingrediëntenlijst kunnen een gevolg zijn van een betaalde samenwerking. Lees mijn disclaimer.

Bereidingswijze burger salade

Voorbereiding: 25 minuten
Stap 1
Meng het gehakt meg de gehaktkruiden en paneermeel. Kneed goed door en rol hier kleine gehaktballetjes van. Verwarm olijfolie in een koekenpan en bak de gehaktballetjes (de burgertjes) rondom aan.
2
Stap 2
Besprenkel het brood met een beetje olijfolie en breng op smaak met zout en peper. Bak dit in een koekenpan krokant, of warm het even op in de oven onder de grill zodat er mooie krokante goudbruine croutons ontstaan.
3
Stap 3
Bak in een andere koekenpan de plakjes spek (zonder boter of olie) krokant. Laat even uitlekken op keukenpapier en snijd de krokant spek hierna in stukjes.
4
Stap 4
Verdeel de ijsbergsla over een kom en roer de knoflooksaus hier door. Meng daarna de blokjes tomaat, zilveruitjes, kaas, croutons en stukjes spek door de salade. Verdeel tot slot de gehaktballetjes over de kom.
Bekijk ook andere recepten
Eton mess met lemoncurd
Croissantkrans met roerei, spinazie en kaas
Caesar salad recept
Mini plaattaartjes met ham, ei en MonChou

2 reacties

Annie
4/5 sterren

Super lekker

Laat een bericht achter

Marja

Hoi Brenda, Dit lijkt me echt een lekkere salade voor een keertje tussendoor. Dat mag best eens een keertje, toch? Ik hoop idd dat we nog een mooie nazomer krijgen en het lijkt er goed uit te zien, dus wie weet. Dan lekker naar buiten en ‘s avonds deze lekkere salade. Ik hoop voor je dat je lekker kunt gaan wandelen met je 2 meiden. Wat is er nou leuker dan pronken met 2 mooie dochters, niets toch. Bedankt voor het idee en geef Fem en Jill een kusje van me.? Een hartelijke groet, Marja

Laat een bericht achter

Laat een bericht achter

De beoordelingen van het recept
1 beoordeling
Wil je dit recept delen?
Delen op