Ga naar de inhoud

Gevulde brie met cranberries en pistachenoten

Het weekend staat weer voor de deur, hét moment om lekker te borrelen. Vooral de zondagmiddag is bij ons het moment voor een lekker hapje bij de borrel. Ik geef je vandaag alvast een lekker receptje met brie, zodat je hem dit weekend kunt maken. Geen gewoon plakje brie op...
5 minuten Voorbereidingstijd
Delen op

Gevulde brie met cranberries en pistachenoten

Het weekend staat weer voor de deur, hét moment om lekker te borrelen. Vooral de zondagmiddag is bij ons het moment voor een lekker hapje bij de borrel. Ik geef je vandaag alvast een lekker receptje met brie, zodat je hem dit weekend kunt maken. Geen gewoon plakje brie op een toastje, maar brie met extra smaak. Een gevulde brie met cranberries en pistachenoten.

Een toastje met brie doet het altijd goed bij de borrel. Zelf serveer ik het vaak met een drupje honing en een (wal)nootje. Maar je kunt nog veel meer lekkers met brie, het romige kaasje combineert namelijk heel goed met verschillende smaakmakers. Président Brie heeft me gevraagd te laten zien wat er allemaal nog meer mogelijk is, zo zet je iedere keer weer wat anders met brie op tafel.

Deze gevulde brie met cranberries en pistachenootjes zorgt zeker weten voor succes op de borreltafel. Met minimale inspanning maak je deze supershowstopper.

Niet alleen ik mag aan de slag met Président Brie, jullie ook! Lees snel verder om te zien hoe je via Bloginsiders een Président verrassingspakket ontvangt waarmee je aan de slag kunt.

Gevulde brie met cranberries en pistachenoten

Het fijne is dat brie bij bijna iedereen in de smaak valt, het is niet voor niets het meest gegeten Franse kaasje van Nederland. De smaak van Président Brie is zacht en toegankelijk, tussen de witte korst is het kaasje lekker romig. Brie werd van oorsprong gemaakt van rauwe melk, tegenwoordig wordt brie van Président altijd gemaakt van gepasteuriseerde melk. Hierdoor is het ook veilig om te eten tijdens bijvoorbeeld een zwangerschap.

Gevulde brie met cranberries en pistachenoten

Waarschijnlijk heb je ‘m weleens op tafel gezet: de gevulde brie met roomkaas en bieslook die in menig supermarkt verkrijgbaar is. Het principe van dit recept is hetzelfde, alleen vul je hier de brie zelf. Je vult ‘m deze keer niet met bieslook en roomkaas, we gaan voor cranberry’s en pistachenootjes.

Je vult deze brie met een vulling van roomkaas en cranberry’s. De brie bestrooien we met grofgehakte pistachenootjes. Het is extra imposant om de gevulde brie in zijn geheel op tafel te zetten, bijvoorbeeld op een borrelplank zoals deze.

Het zoete van de cranberries past heel goed bij het zoete in de brie en samen met de knapperige nootjes en de zachte roomkaas geeft dat een heerlijk en makkelijk borrelreceptje. Probeer maar!

gevulde brie

Ga zelf ook aan de slag met Président Brie!

Niet alleen ik mag aan de slag met Président Brie, jullie ook! Meld je aan als mijn bloginsider, de geselecteerde deelnemers ontvangen een goed gevuld Président verrassingspakket. Deel jouw favoriete brie-borrelrecepten op social media en maak kans op een hele mooie prijs! Ik ben benieuwd naar jullie creaties, klik hier om je aan te melden.

Brie is niet alleen lekker bij de borrel, wat dacht je van dit luxe broodje met brie en vijgenjam als lunch? Of deze hartige taart met brie of een stukje kip gevuld met brie bij de avondmaaltijd?

Gevulde brie met cranberries en pistachenoten

Gevulde brie met cranberries en pistachenoten

Dit artikel schreef ik in samenwerking met Président Brie, lees mijn disclaimer.

Ingrediënten

personen, borrelhapje
Print dit gerecht
Delen op

Merknamen in de ingrediëntenlijst kunnen een gevolg zijn van een betaalde samenwerking. Lees mijn disclaimer.

Bereidingswijze gevulde brie met cranberries en pistachenoten

Voorbereiding: 5 minuten
Stap 1
Start met het maken van de vulling. Snijd hiervoor de cranberries in grove stukken. Meng de stukjes cranberry door de roomkaas.
2
Stap 2
Hak daarna de pistachenootjes in grove stukken.
3
Stap 3
Snijd nu de Président Brie over de lengte doormidden. Haal de 2 helften van elkaar.
4
Stap 4
Verdeel driekwart van het cranberrie-roomkaasmengsel over de onderste helft van de brie. Zorg dat je de vorm van de brie aanhoudt. Leg dan de bovenste helft van de brie er weer bovenop.
5
Stap 5
Smeer de bovenkant van de brie in met de resterende roomkaas. Druk hier de pistachenootjes in vast.
6
Stap 6
Serveer de brie in zijn geheel en met toastjes ernaast.
Bekijk ook andere recepten
Flammkuchen met courgette, pesto en burrata
Brie en croute met spicy noten en bramen
Kerst borrelplank met carpaccio, vitello tonnato en zalm
Rode pestosaus met champignons

2 reacties

Pat

Lekker! Heb je gebrande, gezouten pistache gebruikt?

Laat een bericht achter

Narska

Wat een goed idee! Deze bewaar ik alvast voor de Kerst.

Laat een bericht achter

Laat een bericht achter

Wil je dit recept delen?
Delen op