Ga naar de inhoud

Hartige taart met broccoli en brie (quiche)

Een gerecht dat wij mij betreft altijd van pas komt. Als snelle lunch, makkelijke maaltijd of onderdeel van een tafel vol hapjes. Deze hartige taart met broccoli en brie moet je maken. Heel eerlijk: ik durf bijna geen hartige taarten of quiches meer met jullie te delen. Er staan er...
25 minuten Voorbereidingstijd
40 minuten Bereidingstijd

Ingrediënten

punten
Print dit gerecht

Bereidingswijze

Stap 1
Verwarm de oven voor op 180 ºC en vet de springvorm/quichevorm in.
2
Stap 2
Snijd de broccoli in roosjes en kook deze in ruim water beetgaar. (let op, niet te gaar, want in de oven gaart de broccoli straks ook nog door) .
3
Stap 3
Bak de spekjes in een droge koekenpan (zonder boter of olie) krokant.
4
Stap 4
Kluts de eieren los in een grote kom en breng op smaak met peper en zout.
5
Stap 5
Bekleed de bakvorm met deeg. Verdeel het eimengsel over de bodem. Verdeel hier de broccoliroosjes en ¾ van de gebakken spekjes over.
6
Stap 6
Verwarm de hartige taart 20 minuten in de oven. Haal de taart er hierna uit en verdeel de plakjes brie over de schaal. Bestrooi met overige spekjes en de cashewnoten.
7
Stap 7
Bak de hartige taart hierna nog 10-15 minuten in de oven zodat het eimengsel gestold is, en de brie mooi gesmolten is.

Hartige taart met broccoli en brie (quiche)

Een gerecht dat wij mij betreft altijd van pas komt. Als snelle lunch, makkelijke maaltijd of onderdeel van een tafel vol hapjes. Deze hartige taart met broccoli en brie moet je maken.

Heel eerlijk: ik durf bijna geen hartige taarten of quiches meer met jullie te delen. Er staan er al zoveel online op de blog (klik hier om te bekijken). Soms heb ik het gevoel dat jullie denken: komt ze weer met d’r hartige taarten..

Maar toch heb ik er vandaag weer eentje voor jullie. Omdat het te lekker is, gewoon heel erg makkelijk om te maken en achter de hand te hebben. Zeker in de zomer eten we regelmatig een quiche of hartige taart. Het is dan wel zo lekker om meerdere recepten achter de hand te hebben, toch?

Hartige taart broccoli en brie

Hartige taart met broccoli en brie

Deze hartige taart is geïnspireerd op een gerecht dat een oud-collega regelmatig at. Ik ben zo iemand die op de werkvloer bijna dagelijks aan de collega’s vraagt wat ze gaan eten. Do at vaak kapucijners in de winter, maar ook een hartige taart van broccoli met brie werd vaak genoemd.

Al jaren staat deze hartige taart op mijn to-cook lijstje, nu is het er eindelijk van gekomen. Bij deze heb ik er mijn versie van gemaakt. Met spekjes en cashewnoten.

De hartige taart zette ik op tafel tijdens een weekendje weg met vrienden. Ik was een beetje bang dat niet iedereen hem lekker zou vinden, maar hij was op voor ik het wist. Vliegt hij binnenkort ook bij jou van tafel?

Hartige taart broccoli en brie

Bekijk ook andere recepten
Crispy wortelwrap met rode biet en guacamole
Caprese traybake met kip, pesto en brood
Flammkuchen met prosciutto

0 reacties

Laat een bericht achter

Wil je dit recept delen?
Delen op