Lasagnerolletjes met courgette en gehakt

Lasagne is een van mijn lievelingsgerechten. Het is altijd goed. Maar toch is het leuk hier eens iets anders mee te doen. Afgelopen zomer maakte ik lasagne met een twist van. Lasagnerolletjes met courgette en gehakt.

Lasagnerolletjes met courgette en gehakt

Met courgetterolletjes heb ik vaker iets gedaan op de blog (hier en hier). Deze keer leek het me leuk om dit te combineren met lasagne. Zo kun je lasagne eten, maar is het minder machtig dan een complete schotel.

Om rolletjes te kunnen maken van lasagnebladen kun je het beste verse lasagne gebruiken. Deze is namelijk nog soepel, en gemakkelijk in te rollen. Om de lasagne goed gaar te krijgen is voldoende vocht nodig, met het gehaktmengsel in tomatensaus gaat ook dat helemaal goed.

courgette lasagnerolletjes

Lasagnerolletjes met courgette en gehakt

25 minuten
+ 25 minuten
10 rolletjes

Ingrediënten

  • 1 ui
  • 1 teen knoflook
  • 350 gram gehakt
  • 500 ml passata – gezeefde tomaten
  • 1,5 theelepel oregano
  • 1 courgette
  • 5 verse lasagnebladen
  • 1 bol mozzarella
  • zout en peper
  • olijfolie om in te bakken

Bereiding

  • Snipper de ui en pers de knoflook, fruit dit in olijfolie aan. Doe na een paar minuutjes het gehakt erbij en bak dit ongeveer 10 minuten mee. Roer regelmatig door.
  • Schaaf met een kaasschaaf lange linten van de courgette. Halveer de lasagnevellen over de lengte, zodat ze ongeveer net zo dik en groot zijn als de repen courgette.
  • Breng het gehakt op smaak met zout, peper en oregano en voeg de ¾ van de passata toe. Verwarm dit nog 5 minuutjes mee.
  • Verwarm ondertussen de oven voor op 200 °C en vet een ovenschaal in.
  • Bestrijk een reep courgette met de achtergehouden passata en beleg dit met een reep van de lasagne. Schep op het uiteinde een lepel van het gehaktmengsel en rol dit vervolgens op. Leg in de ovenschaal en herhaal met de overige repen courgette.
  • Verdeel eventueel saus die is overgebleven over de ovenschaal. Snijd de mozzarella in plakken en verdeel dit over de lasagnerolletjes.
  • Verwarm de lasagnerolletjes 25 minuten in de oven. Tot de lasagne en courgette gaar zijn en de mozzarella mooi goudbruin en gesmolten is.
  • Tip: serveer de lasagnerolletjes met een groene salade.
Pin dit recept
Afdrukken

courgette lasagnerolletjes


Brenda Hoff
Brenda Hoff
Brenda is een lekkerbek en gek op pannenkoeken, chips en chocolade. Brenda's recepten zijn snel en toegankelijk, de makkelijke maaltijden hebben vaak een verrassende twist waardoor het net even anders is dan je gewend bent.
7 comments
  1. Hallo Brenda,

    De vraag is al eerder gesteld, maar omdat ik geen antwoord zie en het toch ook graag wil weten nogmaals de vraag: Voor hoeveel personen is dit gerecht? Het lijkt me erg lekker!

Geef een reactie

Misschien vind je dit ook leuk