Uiensoep ovenschotel – comfortfood

Vandaag deel ik een lekker recept voor uiensoep, met een twist! Ik maakte namelijk een hele lekkere uiensoep ovenschotel. Een ovenschotel gebaseerd op de ingrediënten van de klassieke uiensoep.

Ik ben gek op een goede kom met uiensoep, dit uiensoep-recept is nog steeds mijn favoriet. Het gegratineerde stokbroodje met kaas mag daarbij natuurlijk niet ontbreken.

Uiensoep ovenschotel

Deze uiensoep ovenschotel is echte comfortfood. Warm brood dat aan de onderkant zacht is, maar aan de bovenkant krokant met een korstje van kaas. Met daaronder een warme gebonden kruidig uienmengsel. Het perfecte maaltje om op donkere dag vanaf de bank te eten.

Uiensoep ovenschotel

Uiensoep ovenschotel

50 minuten
+ 20 minuten
4 personen

Ingrediënten

  • 5 grote uien in ringen
  • 2 teentjes knoflook geperst
  • 2 eetlepels donker bruine basterdsuiker
  • 1 laurierblad
  • 2 wortelen in blokjes
  • 250 gram champignons in plakjes
  • 40 gram bloem
  • 250 ml bouillon
  • 2 takjes tijm
  • 1 stokbrood baguette in plakjes
  • geraspte kaas
  • boter om in te bakken en in te vetten

Bereiding

  • Verwarm een klont boter in een grote koekenpan. Fruit de ui met zout en peper hierin 5 minuten aan. Voeg de knoflook, suiker, laurierblad samen met de wortelen en champignons toe en verwarm dit op medium-vuur nog 15 minuten mee.
  • Doe hierna een deksel op de pan en laat dit nog 20 minuten pruttelen.
  • Vet een ovenschaal in en verwarm de oven voor op 180°C.
  • Doe de bouillon bij de groenten in de pan. Voeg bloem toe en roer dit goed door elkaar. Verwarm dit een paar minuutjes mee.
  • Verdeel het groentemengsel over de ovenschaal, bestrooi met de helft van de geraspte kaas en dek dit af met plakken stokbrood. Bestrooi tot slot met de overige geraspte kaas.
  • Verwarm de ovenschotel 20 minuten, serveer hierna direct.
Pin dit recept
Afdrukken

Uiensoep ovenschotel

(Visited 2 times, 1 visits today)

Brenda Hoff
Brenda Hoff
Brenda is een lekkerbek en gek op pannenkoeken, chips en chocolade. Brenda's recepten zijn snel en toegankelijk, de makkelijke maaltijden hebben vaak een verrassende twist waardoor het net even anders is dan je gewend bent.
3 comments

Geef een reactie

Misschien vind je dit ook leuk