Schrijf je in voor
de nieuwsbrief!

Wat eten we vanavond?

Wat eten we vanavond?

Bestel nu:

de Makkelijke Maaltijden scheurkalender 2022 en de Makkelijk & Snel agenda 2022!

Bestel nu:

Makkelijke Maaltijden scheurkalender 2022

Makkelijk & Snel agenda 2022!

Pannenkoekmuffins

Als je Brenda Kookt al langer volgt dan weet je dat ik een echte pannenkoekenlover ben. Er staat dan ook al menig pannenkoekenrecept online. Van basis pannenkoekenbeslag tot beslag voor het bakken van de lekkerste eierpannenkoeken, ontbijtpannenkoekjes met banaan tot american pancakes. Joor voegt nu een pannenkoek met een twist toe aan dat lijstje, namelijk pannenkoekmuffins!

Op deze manier bak je binnen no time een hele batch pannenkoekmuffins, en extra leuk: je kunt ze ook vullen of versieren. Zo geef je er bijvoorbeeld een kersttintje aan, dat is weer eens wat anders bij het kerstontbijt!

Pannenkoekmuffins

Net als Brenda ben ik ook gek op pannenkoeken. Je kunt ze mij ’s ochtends, ’s middags en ’s avonds voorzetten en ik zal niet klagen. Superlekker! Helaas is mijn vriend niet zo’n grote fan. Pannenkoeken als ontbijt vindt hij tot daaraantoe, maar als ik ‘m pannenkoeken als avondeten voor wil schotelen, protesteert hij toch wel een beetje.

Vroeger at ik dus vaker pannenkoeken dan ik nu doe. En ik had daar ook een heel specifieke smaakvoorkeur bij. Ik moest en zou mijn pannenkoekenmaaltijd starten met een pannenkoek met stroop en daarna – en nu komt het – at ik alleen nog maar pannenkoeken met pindakaas. Jammie. Ik ga nog watertanden als ik eraan denk. Er zijn helaas maar weinig mensen die deze smaakcombinatie net zo toejuichen als ik.

Pannenkoekenmuffins

Voor de pannenkoekenmuffins maak je een iets dikker pannenkoekenbeslag dat je vervolgens in de oven bakt in een muffinvorm. Het resultaat? Kleine muffins met de smaak van pannenkoek! Lekker als ontbijt (kerstontbijt?), lunch of tussendoortje.

Groot voordeel? Je kunt deze muffins – veel beter dan gewone pannenkoeken – makkelijk invriezen en op een later moment opeten. Handig!

En wat ook leuk is: je kunt de pannenkoekenmuffins versieren of vullen. Bijvoorbeeld met jam of bosbessen. Of versier ze met toppings van de bakafdeling. Zo hebben dat bij dit recept ook met goud en zilver gedaan om de pannenkoekenmuffins een kersttintje te geven.

pannenkoekmuffins

Pannenkoekmuffins

10 minuten
+ 10 minuten
18 -24 (afhankelijk van de grootte van de muffinvorm)

Ingrediënten

 • 250 gram bloem
 • 1 theelepel kaneel
 • 1 theelepel bakpoeder
 • 1 eetlepel poedersuiker
 • snufje zout
 • 250 ml melk
 • 2 eieren
 • boter of olie om in te vetten

Vulling: bijvoorbeeld jam, bosbessen, aalbessen of toppings van de bakafdeling

  Extra benodigd: muffinvorm

   Bereiding

   • Verwarm de oven voor op 175 graden. Vet de muffinvorm ruim in met boter of olie.
   • Mix in een kom de bloem met de kaneel, het bakpoeder, de poedersuiker en het snufje zout. Roer goed door.
   • Voeg vervolgens de melk en de eieren toe aan de bloemmix. Roer goed door. Het is de bedoeling dat de mix dikker is dan een normaal pannenkoekenmix. Zo krijg je straks echte muffins.
   • Vul iedere cup in de muffinvorm steeds tot ongeveer 2/3 met het beslag. Voeg vervolgens de topping (max 1 theelepel per cup) toe. Herhaal dit tot alle cups in de muffinvorm zijn gevuld of het beslag op is.
   • Bak de pannenkoekenmuffins in 10 minuten goudbruin en gaar.
   • Laat de muffins na het bakken kort afkoelen in de vorm en haal ze er vervolgens uit. Je kunt ze meteen opeten, maar de muffins zijn ook heel erg geschikt om in te vriezen en steeds op een later moment als snel ontbijt of tussendoortje mee te nemen.

   Deel dit bericht:

   Share on facebook
   Share on twitter
   Share on whatsapp
   Share on email
   Reacties

   1 Reactie

   1. Stef 24 december 2018 om 18:38

    Een heel leuk idee om “pannenkoeken” in te vriezen, dank je wel!

    Prettige feestdagen ook,

    Warme groeten,

    Stef

   Laat een reactie achter

   Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

   Beoordeel recept