Schrijf je in voor
de nieuwsbrief!

Wat eten we vanavond?

Wat eten we vanavond?

Bestel nu:

de Makkelijke Maaltijden scheurkalender 2022 en de Makkelijk & Snel agenda 2022!

Bestel nu:

Makkelijke Maaltijden scheurkalender 2022

Makkelijk & Snel agenda 2022!

Vuurpijlhapje + tips voor moeilijke eters

We zijn toe gekomen aan de laatste dagen van het jaar. Vandaag deel ik een simpel maar lekker vuurpijlhapje voor kids. Leuk om met oud en nieuw samen te maken. En daarbij geef ik ook een paar tips voor moeilijke eters.

Het is bijvoorbeeld veel leuker om eten dat geproefd moet worden eens op een andere manier aan te bieden, zoals bij deze stokjes!

Dit artikel schrijf ik in samenwerking met Stokke, ik mag de nieuwe Munch serviesset aan één van jullie weggeven, lees verder in dit artikel hoe je hier kans op maakt!

Vuurpijlhapje

Hebben jullie leuke plannen voor oudejaarsavond? Wij vieren het samen met een aantal vrienden bij ons thuis. En natuurlijk zorg ik er voor dat er wat lekkers te eten is. Voor de kids zet ik alle ingrediënten voor dit vuurpijlhapje klaar, kunnen ze lekker zelf aan de slag.

Ik heb een hartige en een zoete variant gemaakt met Fem. Voor de hartige variant gebruik ik knakworstjes en blokjes kaas. Voor de zoete variant ben ik voor poffertjes gegaan met blauwe bessen, banaan en aardbei. Zo is het ook meteen een manier om lekker wat fruit te eten.

Leuk detail: Fem wil al een tijdje geen blauwe bessen meer eten, toen we deze stokjes maakten at ze het ineens wel weer.

Tips voor moeilijke eters

Proeven

Kinderen iets nieuws laten proeven is niet altijd gemakkelijk. Maar probeer dit eens op een speelse manier, op onverwachte momenten.

Zoals ik in mijn vorige artikel in samenwerking met Stokke vertelde wordt er hier veel geproefd tijdens het (kijken in) de keuken. Als ik ga koken komt Fem vaak even kijken, of helpen. Ze mag dan altijd even proeven als dat kan, al wil ze dat niet altijd hoor.

Probeer eten ook eens op een andere manier aan te bieden. Op een stokje zoals ik gedaan heb bij deze vuurpijlhapjes, of maak er een spelletje van waarbij jullie samen dingen gaan proeven. Zorg er dan voor dat er naast een paar onbekende dingen ook bekende lekkere dingen tussen zitten.

Afwisseling

Wissel af met gerechten die de kids goed eten. Zo eten wij weer zeer regelmatig gekookte aardappelen. Als we dat eten weet ik dat Fem goed eet, zelfde geldt voor pasta met rode saus of lasagne. Rijst eet ze bijvoorbeeld minder graag.

We eten zeker 1 á 2 keer in de week iets nieuws (dat komt natuurlijk ook door mijn werk), maar daartussen zorg ik dat we ook dingen eten die ze kent en lekker vindt.

Verstopte groente

Wil je zoon of dochter geen groente of fruit eten, dan zijn er meerdere manieren om dit een beetje te verbloemen, of te verstoppen. Smoothies, soep, ovenschotels met groentesaus, pastasaus.
In een volgend artikel zal ik mijn recept voor pastasaus met heel veel (verstopte) groente delen.

Geen strijd

Maak er geen strijd van. Ik ben van mening dat eten leuk moet blijven. Als kids iedere avond met tegenzin moeten eten wordt het een ding. Een negatief ding.

Zorg ervoor dat het leuk blijft, en niet beladen. Bij Fem hebben ook een tijd high five gegeven als ze hapjes nam of haar bord leeg had gegeten. Zo werd het een feestje aan tafel.

Willen ze niet eten? Spreek dan af dat ze bijvoorbeeld een paar hapjes moeten proeven.

Wat bij ons ook werkt: als wij tegen elkaar zeggen hoe lekker het is. Of dat Joost zegt: ‘je hebt vandaag echt lekker gekookt Bren’. Dan wordt ze wel nieuwsgierig en neemt uiteindelijk een hapje en voor je het weet is het bord leeg.

Win de nieuwe Munch collectie van Stokke

Bij de foto’s in dit artikel zie je de producten uit de nieuwe servieslijn van Stokke terug. De Munch collectie bevat ergonomisch servies en bestek wat kleintjes goed vast kunnen houden. Naast een kommetje (met deksel), bord, tuitbeker en een siliconen slabbetje.

De producten zijn gemaakt van hoogwaardig en voedselveilig siliconen. Hierdoor is het servies sterk en duurzaam waardoor het niet breekt. Alle producten zijn geschikt voor de vaatwasser en magnetron.

Ik mag één exemplaar van de complete Munch serviesset weggeven! Wil je hier kans op maken? Laat dan hieronder een reactie achter. Welke trucjes haal jij uit waardoor je kindje goed eet?
Deze actie loopt tot 2 januari, donderdag 3 januari maak ik de winnaar bekend.

De items uit de Munch collectie zijn zowel los als als set te koop. De gehele dinerset kost € 60,- en losse items zijn verkrijgbaar vanaf € 15,-.

Vuurpijlhapje

Ingrediënten

Hartige vuurpijlen:

 • Knakworstjes
 • Blokjes kaas

Zoete vuurpijlen:

 • poffertjes
 • plakjes banaan
 • blauwe bessen
 • aardbeien

Extra benodigd: satéprikkers, de prikkers die ik heb gebruitk zijn ‘glitter party prikkers’

  Bereiding

  Voor de hartige vuurpijlen: Rijg de knakworstjes en blokjes kaas zo aan de prikkers zodat de vorm van een vuurpijl ontstaat.

   Voor de zoete vuurpijlen: Rijg om en om een poffertje, plakje banaan en blauwe bessen op de prikkers. Sluit af met een aardbei als punt van de vuurpijl.


    Dit artikel schreef ik in samenwerking met Stokke, lees mijn disclaimer.

    De foto’s in dit artikel zijn gemaakt door Liefkleingelukfotografie.nl

    Deel dit bericht:

    Share on facebook
    Share on twitter
    Share on whatsapp
    Share on email
    Reacties

    63 Reacties

    1. Kim 1 januari 2019 om 23:47

     Bij ons wordt er tamelijk goed gegeten door ons 3jarige, hopelijk doet de broer even goed als hij groter is. En als het even moeilijk gaat doen we hier vliegtuigje of brandweerwagen: brrrroem recht in de mond ;)

    2. Laura de Jong 12 december 2019 om 11:16

     Wat een leuk setje! Die wil ik graag winnen.. mijn dochter van 2 is een echt vreetzakje en hopelijk wordt haar zusje er ook 1.. trucjes zijn gelukkig niet vaak nodig. ..maar ze vind het altijd geweldig als ze een grote hap in mijn mond mag stoppen en dan mag ik dat ook bij haar.. en dan lekker luidruchtig en overdreven kauwen haha…

    Laat een reactie achter

    Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

    Beoordeel recept