Ga naar de inhoud

Hartige andijvietaart met spekjes

Andijviestamppot. Wie eet het niet? Bij ons staat het zeer regelmatig op tafel, lekker met spekjes. Deze keer maak ik geen andijviestamppot maar een hartige andijvietaart met spekjes. Een soort stamppot met een twist. Zonder aardappelen, maar dan in een hartige taart. Heb je nog andijvie over? Dan wil je...
15 minuten Voorbereidingstijd
30 minuten Bereidingstijd
Delen op

Hartige andijvietaart met spekjes

Andijviestamppot. Wie eet het niet? Bij ons staat het zeer regelmatig op tafel, lekker met spekjes. Deze keer maak ik geen andijviestamppot maar een hartige andijvietaart met spekjes. Een soort stamppot met een twist. Zonder aardappelen, maar dan in een hartige taart. Heb je nog andijvie over? Dan wil je dit een keer proberen.

Hartige andijvietaart met spekjes

De lekkerste recepten ontstaan onverwachts. Toen ik laatst een restje andijvie over had vond ik het zonde om weg te gooien. Ik maakte een hartige taart, en besloot er een tweede versie naast te maken met andijvie. Het resultaat zag er zo goed uit dat ik snel een foto besloot te maken voor ik hem op at.

Deze hartige taart doet het bijvoorbeeld heel goed bij de lunch. Zo lunch je eens iets anders dan een boterham, en daarbij eet je meteen weer een beetje groente. Lekker, voedzaam, gezond Ć©n duurzaam.

Hartige andijvietaart met spekjes

Makkelijke andijvietaart

Het is misschien nog wel makkelijker om deze hartige andijvietaart te maken dan om een stamppot te koken. Je hoeft geen aardappelen te schillen en te koken, je bent niet constant bezig met potten en pannen maar laat de oven het werk doen. Ideaal als makkelijke maaltijd dus.

Je bekleed een quichevorm met deeg. Dat kan kant-en-klaar zijn, maar je kunt ook zelf quichedeeg maken. Daarna bak je de spekjes lekker krokant en meng je eieren met melk, zout en peper. Voeg de andijvie en de spekjes toe aan het eimengsel en giet het in de quichevorm. Even de oven in en dan is je hartige taart met andijvie en spekjes klaar om te eten. Zo lekker en zo simpel!

Hartige andijvietaart met spekjes

Wil je toch voor andijviestamppot gaan? Bekijk dan dit lekkere andijviestamppot recept. Of wil je toch iets anders? Dan is andijvie met pasta en kip ook echt een aanrader.

Ingrediƫnten

punten
Print dit gerecht
Delen op

Merknamen in de ingrediƫntenlijst kunnen een gevolg zijn van een betaalde samenwerking. Lees mijn disclaimer.

Bereidingswijze hartige andijvietaart met spekjes

Voorbereiding: 15 minuten
Bereiding: 30 minuten
Stap 1
Verwarm de oven voor op 200 graden en vet de quichevorm in.
2
Stap 2
Bak de spekjes in een droge koekenpan krokant.
3
Stap 3
Bekleed de bodem en de zijkanten van de quichevorm met het deeg.
4
Stap 4
Roer in een grote kom de eieren los en meng dit met melk. Breng op smaak met zout en peper. Roer goed door voor je de spekblokjes en de andijvie toevoegt.
5
Stap 5
Giet de vulling in de vorm.
6
Stap 6
Bak de hartige taart 30 minuten in de oven tot de vulling gestold is, en het deeg goudbruin en gaar is.

Blijf op de hoogte, schrijf je in voor Brenda Kookt updates.

En ontvang de lekkerste recept-inspiratie passend bij het seizoen in je mailbox.

Bekijk ook andere recepten
Salade met gegrilde courgette, mais en feta
Cajun kip met rijst en spinazie
Romige pasta met asperge en pesto
Bloemkoolschotel met gehakt en kaassaus

5 reacties

Katja

Gisteren dit recept klaargemaakt. Het smaakte meer naar spek met eieren met wat gronte. Ook de andijvie bovenop de quiche was niet meer groen.. Nee, dit recept zal ik niet meer maken.

Laat een bericht achter

Annemiek

Net de boerenkooltaart gemaakt uit de scheurkalender, hij was heerlijk! Het is erg leuk om steeds weer verrassende recepten tegen te komen uit de kalender. Ben er blij mee ! Groet annemiek

Laat een bericht achter

Brenda Kookt

Super leuk om te horen Annemiek :)

Stef van Pompoensoep.com

Ook een lekkere variatie: wat gemalen kaas mee door de eieren en de melk roeren. Smakelijk en gezond en glukkig 2019 gewenst, Warme groet, Stef

Laat een bericht achter

Anne

Misschien ook lekker met champignons erbij!! Ps: Superleuk de scheurkalender zo hebben we weer volop kookinspiratie voor het nieuwe jaar!! Groet Anne

Laat een bericht achter

Laat een bericht achter

Wil je dit recept delen?
Delen op