Hartige andijvietaart met spekjes

Andijviestamppot. Wie eet het niet? Bij ons staat het zeer regelmatig op tafel, lekker met spekjes. Deze keer maak ik geen andijviestamppot maar een hartige andijvietaart met spekjes. Een soort stamppot met een twist. Zonder aardappelen, maar dan in een hartige taart.

Hartige andijvietaart met spekjes

De lekkerste recepten ontstaan onverwachts. Toen ik laatst een restje andijvie over had vond ik het zonde om weg te gooien. Ik maakte een hartige taart, en besloot er een tweede versie naast te maken met andijvie. Het resultaat zag er zo goed uit dat ik snel een foto besloot te maken voor ik hem op at.

Deze hartige taart doet het bijvoorbeeld heel goed bij de lunch. Zo lunch je eens iets anders dan een boterham, en daarbij eet je meteen weer een beetje groente :)

Wil je toch voor andijviestamppot gaan? Bekijk dan dit lekkere recept. Of wil je toch iets anders? Check dan dit recept met andijvie.

Hartige andijvietaart met spekjes

 

Hartige andijvietaart met spekjes

15 minuten
+ 30 minuten
6 punten

Ingrediënten

  • 250 gram rauwe andijvie fijngesneden
  • 150 gram spekblokjes
  • 1 portie hartige taart deeg
  • 6 eieren
  • 3 eetlepels melk
  • olijfolie om in te vetten
  • zout en peper

Bereiding

  • Verwarm de oven voor op 200 graden en vet de quichevorm in.
  • Bak de spekjes in een droge koekenpan krokant.
  • Bekleed de bodem en de zijkanten van de quichevorm met het deeg.
  • Roer in een grote kom de eieren los en meng dit met melk. Breng op smaak met zout en peper. Roer goed door voor je de spekblokjes en de andijvie toevoegt.
  • Giet de vulling in de vorm.
  • Bak de hartige taart 30 minuten in de oven tot de vulling gestold is, en het deeg goudbruin en gaar is.
| Afdrukken

Hartige andijvietaart met spekjes


Brenda Hoff
Brenda Hoff
Brenda is een lekkerbek en gek op pannenkoeken, chips en chocolade. Brenda's recepten zijn snel en toegankelijk, de makkelijke maaltijden hebben vaak een verrassende twist waardoor het net even anders is dan je gewend bent.
5 comments
  1. Misschien ook lekker met champignons erbij!!

    Ps: Superleuk de scheurkalender zo hebben we weer volop kookinspiratie voor het nieuwe jaar!!

    Groet Anne

  2. Net de boerenkooltaart gemaakt uit de scheurkalender, hij was heerlijk! Het is erg leuk om steeds weer verrassende recepten tegen te komen uit de kalender. Ben er blij mee ! Groet annemiek

  3. Gisteren dit recept klaargemaakt. Het smaakte meer naar spek met eieren met wat gronte.
    Ook de andijvie bovenop de quiche was niet meer groen..
    Nee, dit recept zal ik niet meer maken.

Geef een reactie

Misschien vind je dit ook leuk