Wat eten we vanavond?

Hartige andijvietaart met spekjes

Andijviestamppot. Wie eet het niet? Bij ons staat het zeer regelmatig op tafel, lekker met spekjes. Deze keer maak ik geen andijviestamppot maar een hartige andijvietaart met spekjes. Een soort stamppot met een twist. Zonder aardappelen, maar dan in een hartige taart.

Hartige andijvietaart met spekjes

De lekkerste recepten ontstaan onverwachts. Toen ik laatst een restje andijvie over had vond ik het zonde om weg te gooien. Ik maakte een hartige taart, en besloot er een tweede versie naast te maken met andijvie. Het resultaat zag er zo goed uit dat ik snel een foto besloot te maken voor ik hem op at.

Deze hartige taart doet het bijvoorbeeld heel goed bij de lunch. Zo lunch je eens iets anders dan een boterham, en daarbij eet je meteen weer een beetje groente :)

Wil je toch voor andijviestamppot gaan? Bekijk dan dit lekkere recept. Of wil je toch iets anders? Check dan dit recept met andijvie.

Hartige andijvietaart met spekjes

 

Hartige andijvietaart met spekjes

15 minuten
+ 30 minuten
6 punten

Ingrediënten

  • 250 gram rauwe andijvie fijngesneden
  • 150 gram spekblokjes
  • 1 portie hartige taart deeg
  • 6 eieren
  • 3 eetlepels melk
  • olijfolie om in te vetten
  • zout en peper

Bereiding

  • Verwarm de oven voor op 200 graden en vet de quichevorm in.
  • Bak de spekjes in een droge koekenpan krokant.
  • Bekleed de bodem en de zijkanten van de quichevorm met het deeg.
  • Roer in een grote kom de eieren los en meng dit met melk. Breng op smaak met zout en peper. Roer goed door voor je de spekblokjes en de andijvie toevoegt.
  • Giet de vulling in de vorm.
  • Bak de hartige taart 30 minuten in de oven tot de vulling gestold is, en het deeg goudbruin en gaar is.

Hartige andijvietaart met spekjes

Deel dit bericht:

Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp
Share on email
Reacties

5 Comments

  1. Anne 6 januari 2019 at 15:15

    Misschien ook lekker met champignons erbij!!

    Ps: Superleuk de scheurkalender zo hebben we weer volop kookinspiratie voor het nieuwe jaar!!

    Groet Anne

    Reply
  2. Stef van Pompoensoep.com 6 januari 2019 at 15:30

    Ook een lekkere variatie: wat gemalen kaas mee door de eieren en de melk roeren.

    Smakelijk en gezond en glukkig 2019 gewenst,

    Warme groet,

    Stef

    Reply
  3. Annemiek 10 januari 2019 at 14:47

    Net de boerenkooltaart gemaakt uit de scheurkalender, hij was heerlijk! Het is erg leuk om steeds weer verrassende recepten tegen te komen uit de kalender. Ben er blij mee ! Groet annemiek

    Reply
  4. Katja 10 januari 2019 at 15:38

    Gisteren dit recept klaargemaakt. Het smaakte meer naar spek met eieren met wat gronte.
    Ook de andijvie bovenop de quiche was niet meer groen..
    Nee, dit recept zal ik niet meer maken.

    Reply

Geef een reactie

Misschien vindt je dit ook leuk: