Schrijf je in voor
de nieuwsbrief!

Wat eten we vanavond?

Wat eten we vanavond?

Bestel nu:

de Makkelijke Maaltijden scheurkalender 2022 en de Makkelijk & Snel agenda 2022!

Bestel nu:

Makkelijke Maaltijden scheurkalender 2022

Makkelijk & Snel agenda 2022!

Foodfoto’s #31 | heerlijke kerstdagen en goed begin van 2019

Het is alweer veel te lang geleden dat ik mijn foodfoto’s met jullie heb gedeeld. Door de drukte die het einde van het jaar met zich mee bracht, het uitkomen van de kalender en de vele babyfoto’s die tussen de foodfoto’s staan kwam ik er iedere keer niet aan toe om foto’s uit te zoeken en te bewerken. Zonde, want ik vind het zo leuk om ook hier met jullie te delen wat ik zoal doe, en wat ik daarbij eet. Daarom pak ik het bij deze weer op.

Via Instagram deel ik veel foodfoto’s en geef ik een kijkje in mijn leven. Ee selectie hiervan zal ik vanaf nu weer delen in de foodfoto’s hier op de blog. Ik probeer om de week een update te plaatsen.

In deze editie gaan we nog even terug naar 2018. Ik sloot het jaar af met lekker (en veel) eten. En daarbij was het in januari tijd om het gewone leven weer op te pakken. Jill gaat inmiddels met Fem mee naar de opvang zodat ik mijn reguliere werkweken weer terug heb. Fijn!

En ja, in januari doen wij qua eten ook weer even normaal. Of liever, extra gezond.

Hi! Hier heb ik afgesproken met Joor, we zitten bij Anne & Max in Alkmaar. We wonen niet bepaald dicht bij elkaar, onze samenwerking speelt zich daarom voornamelijk online af. Maar zo nu en dan is het natuurlijk leuk om af te spreken om het een en ander door te nemen. En daar hoort natuurlijk lekker eten bij. Bij Anne & Max ben je daarvoor aan het juiste adres.

Met mijn lieve vriendinnen Anneloes, Karin en Jorien was het ook tijd om weer eens met zijn viertjes af te spreken. Zonder mannen en kids. We gingen old school fonduen bij Oranje Buiten in Hoorn. Vleesfondue was lekker, de kaasfondue viel een beetje tegen. Het was erg basic met rauwe groenten en stukjes brood. Jammer want je kunt nog veel meer lekkers dippen in de kaas.

Tipje: in dit artikel schreef ik eerder over kaasfondue en geef ik dip-tips die nog veel lekkerder zijn.

Verse poffertjes met poedersuiker en boter. He-mels! 

Ook met Juliette sprak ik af om lekker te gaan eten, we hadden namelijk nog iets te vieren. Het halen van de deadline van de scheurkalender, het uitkomen van de scheurkalender én het feit dat de scheurkalender inmiddels al uitverkocht was!

Door de geboorte van Jill hadden we even gewacht met afspreken, maar het wachten werd beloond. In november ontdekte ik namelijk dat in Van der Valk Hotel Hoorn een nieuw Aziatisch restaurant is geopend, Tokan. Dit is next level sushi, niet zoals we hier in het dorp gewend zijn als we sushi afhalen zeg maar. Een aanrader als je van sushi en Aziatisch eten houdt.

Het toetje ‘chocoladetuintje’ was he-mels! We gaan hier beide zeker nog eens vaker eten.

Het weekend voor kerst hadden wij ons eigen kerstdiner al. Samen met vrienden, deze keer mochten de mannen er ook bij zijn ;) Zoals je ziet heb ik ons (mijn) gerecht thuis al voorbereid.

Wij (of ik) deden dit jaar het tussengerecht. Ik maakte een bietentartaar met geitenkaasmousse. Het recept is genoteerd, en ga ik later dit jaar met jullie delen. Want het was zo lekker.

Voorbereidingen voor het kerstdiner met de schoonfamilie bij ons thuis op 1e kerstdag. Dit is een onderdeel van het toetje. En ook deze gaan jullie nog terugzien op de blog.

Kerstavond ging ik met Fem en onze buurtjes naar de stal van Schapenstreek. We hebben zelfs nog lammetjes geboren zien worden. Het was gezellig, maar wel fris. Dus daarna konden we lekker opwarmen met warme choco.

Hier houd ik van: het kerstontbijt. Bij de Bakker van Hoorn bestelde ik lekker kerstbrood en ook de amandelcroissantjes mochten niet ontbreken. Zo lekker!

Fem hielp ook mee met de voorbereidingen voor het kerstdiner. Voor haar nichtjes en neefje maakte ze de kerstkrans van knackworstjes. Dit is altijd een succes, zelfs de volwassenen pikten stiekem een paar worstjes mee.

Onze mooie gedekte tafel <3

Cheers! Als voorgerechtje ging ik weer voor de tartaar van rode biet. En als tussengerecht serveerde ik deze keer het bloemkoolsoepje met baconkruim

Het lastigste met een etentje of diner vind ik het hoofdgerecht. Je wilt iets serveren dat echt lekker is, en wat iedereen aan tafel lust. Dit jaar zette ik de slowcooker aan het werk. De rode kool (naar dit recept), stoofpeertjes (naar dit recept) en boeuf bourguignon (naar dit recept) bereidde ik in de slowcooker. Hierdoor was het allemaal top op smaak.

Tweede kerstdag hielden we weer een uitgebreid ontbijt. Zo bijzonder om nu met z’n viertjes (oké, Jill was na 5 min moe en kon weer naar bed ;)) aan tafel te zitten. Vorig jaar ontdekte ik op 2e kerstdag namelijk dat ik zwanger was <3

Vroeger hadden wij thuis met kerst allemaal een eigen ‘kerstkaars’. Dat houd ik er voor Fem ook in.

Tweede kerstdag hoefde ik lekker niet te koken. Met mijn familie gingen we gourmetten en ook dat was heerlijk. En heerlijk relaxed. Zelfs alledrie de baby’s waren relaxed.

Na kerst had ik nog een etentje met vriendinnen, deze keer bij de Tuynkamer. Ik was even vergeten dat de carpaccio daar echt hemels is.

Via Instagram was het mogelijk the best nine van 2018 op te zoeken, de meest gelikete foto’s. Zoals je ziet stond ons gezin met de de zwangerschap en geboorte van Jill centraal. Maar ook de Makkelijke Maaltijden Scheurkalender 2019 mocht natuurlijk niet ontbreken.

Oudejaarsavond vierden we bij ons thuis met vrienden. Ik dacht dat het handig was zodat Jill lekker in haar eigen bedje kon liggen. Maar uiteindelijk heeft ze daar niet zoveel in gelegen ;)

We gingen lekker pizzarette eten (klik hier voor pizzarette-tips), de kids maakten vuurpijlhapjes en als toetje ging ik voor de speculoostiramisu van Joor. Zo lekker!

En natuurlijk waren er ook oliebollen, en speelden we 30 seconds. Bizar dat we dit spel al meer dan 10 jaar spelen, het blijft leuk!

Om 12 uur was ook hét moment om de eerste pagina’s van de scheurkalender af te scheuren. Wel een bijzonder momentje hoor!

Zoals ik hierboven al heb aangeven is de scheurkalender inmiddels uitverkocht. Wel kun je mijn kookboek Snelle klassiekers met een twist nog bestellen. Deze is tot eind van deze maand in de actie, voor slechts 14,95 (ipv 25,-). Klik hier voor meer informatie.

En 1 januari aten we met zijn allen volgens de scheurkalender een heerlijke hamburger. Zo hoort dat toch op 1 januari? ;)

Lunchen met restjes die over zijn van de pizza-rette.

En yes, 1 januari betekent hier in huis ook dat we weer gezonder doen. Ik trap af met een groene smoothie.

Like2Cook gaf me als kraamcadeau deze mooie Bamix staafmixer. Ik heb hem al even getest, hij doet het super goed. Dat komt heel goed van pas als ik binnenkort begin met de eerste hapjes voor Jill.

Dit aten we thuis voor we naar bed gingen na het vriendenuitje met onze vriendengroep. Na een paar biertjes smaakt dit midden in de nacht heel goed ;)

Genoeg gefeest en gesnackt. Vanaf nu gaan we weer back on track,en lekker aan het werk. Na het drukke jaar is dat voor mij ook wel even nodig, ik heb er zin in om weer lekker voor de blog aan de slag te gaan! In de volgende editie van de foodfoto’s zal ik je vertellen hoe ik dit aanpak.

Deel dit bericht:

Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp
Share on email
Reacties

1 Reactie

  1. esmeralda 17 januari 2019 om 11:36

    Hi Brenda,

    wat een leuk bericht!
    Even een vraagje. Ik zie dat je zegt dat je de recepten in de SC hebt gemaakt. maar de recepten zelf zijn o.b.v de ban beschreven. hoe lang doe je de recepten in dit geval in de cooker?

    groetjes esmeralda

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *