Schrijf je in voor
de nieuwsbrief!

Wat eten we vanavond?

Wat eten we vanavond?

Bestel nu:

de Makkelijke Maaltijden scheurkalender 2022 en de Makkelijk & Snel agenda 2022!

Bestel nu:

Makkelijke Maaltijden scheurkalender 2022

Makkelijk & Snel agenda 2022!

Boerenkoolstamppot met shoarma

Stamppot met een twist! Daar gaan we vandaag voor. Ik ben gek op de Hollandse stamppotten, boerenkool met worst staat hier dan ook regelmatig op tafel. Maar iedere keer hetzelfde is wel een beetje saai. Daarom besloot ik het eens anders te doen met een lekkere boerenkoolsamppot met shoarma.

Gewokte boerenkool met shoarma

Boerenkoolstamppot met shoarma

Of eigenlijk is het gewokte boerenkoolstamppot met kipshoarma in mijn geval. Door eerst de kipshoarma te bakken en hierna de boerenkool hierin te roerbakken krijgt de boerenkool extra veel smaak. Wat hem nog lekkerder maakt. Hierdoor heb je geen extra smaakmakers nodig voor de boerenkool.

Wij vonden deze variant op de boerenkoolstamppot zo lekker dat we hem zeker vaker gaan eten. Zelfs Fem smulde er van!

Boerenkoolstamppot met shoarma

Boerenkoolstamppot met shoarma

25 minuten
4 personen

Ingrediënten

  • 800 gram aardappelen
  • 400 gram kip shoarma
  • 1 ui
  • 2 rode paprika’s
  • 500 gram gesneden boerenkool
  • 1,5 theelepel fijne mosterd
  • zout en peper
  • olijfolie om in te bakken

Bereiding

  • Schil de aardappelen en kook deze gaar.
  • Snipper de ui en snijd de paprika in blokjes.
  • Verwarm olijfolie in een wok en bak de kipfilet samen met de ui en blokjes paprika aan. Bak tot de kipfilet rondom aangebakken en gaar is.
  • Haal het kipfiletmengsel uit de pan en zet even weg op het aanrecht. Roerbak in de ‘jus’ van de kipshoarma de boerenkool ongeveer 7 minuutjes.
  • Stamp de gekookte aardappelen fijn en breng op smaak met zout en peper. Roer de mosterd er ook door samen met de boerenkool. Roer tot slot de kipshoarma met paprika door de stamppot.
  • Serveer de boerenkoolstamppot met shoarma met jus, of knoflooksaus ;)

Tip: Ik nam kipshoarma omdat ik dit lekkerder vind. Als je liever de echte shoarma gebruikt is dit natuurlijk geen probleem.


    Deel dit bericht:

    Share on facebook
    Share on twitter
    Share on whatsapp
    Share on email
    Reacties

    4 Reacties

    1. Marjolijn 15 november 2020 om 14:40

      Ha Brenda,
      Ben nu de boerenkoolstamppot aan het bereiden voor morgen.
      Wat een smakelijke en kleurrijke variant op de “gewone stamppot”!
      Ruikt alleen al heel erg lekker, wij zijn reuze benieuwd.
      Dank je wel!

      1. Brenda Hoff 17 november 2020 om 12:31

        Wat super leuk om van je te horen Marjolijn, ik hoop dat jullie er lekker van gesmuld hebben!

    2. Michiel 17 februari 2021 om 00:02

      5 sterren
      Hallo Brenda,
      Heb dit recept gisteren gemaakt. Weliswaar met kip kebab, want ik greep mis bij AH. We hebben gesmuld. Ik vond het in eerste instantie een beetje flauw, maar met een beetje komijn en beetje chilipoeder, van ieder een theelepeltje was dit een heel smakelijk recept. Gaan het zeker vaker eten, maar moet eerst nog je boerenkool met chorizo eens proberen

    Laat een reactie achter

    Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

    Beoordeel recept