Boerenkoolstamppot met shoarma

Stamppot met een twist! Daar gaan we vandaag voor. Ik ben gek op de Hollandse stamppotten, boerenkool met worst staat hier dan ook regelmatig op tafel. Maar iedere keer hetzelfde is wel een beetje saai. Daarom besloot ik het eens anders te doen met een lekkere boerenkoolsamppot met shoarma.

Gewokte boerenkool met shoarma

Boerenkoolstamppot met shoarma

Of eigenlijk is het gewokte boerenkoolstamppot met kipshoarma in mijn geval. Door eerst de kipshoarma te bakken en hierna de boerenkool hierin te roerbakken krijgt de boerenkool extra veel smaak. Wat hem nog lekkerder maakt. Hierdoor heb je geen extra smaakmakers nodig voor de boerenkool.

Wij vonden deze variant op de boerenkoolstamppot zo lekker dat we hem zeker vaker gaan eten. Zelfs Fem smulde er van!

Boerenkoolstamppot met shoarma

Boerenkoolstamppot met shoarma

25 minuten
4 personen

Ingrediënten

  • 800 gram aardappelen
  • 400 gram kip shoarma
  • 1 ui
  • 2 rode paprika’s
  • 500 gram gesneden boerenkool
  • 1,5 theelepel fijne mosterd
  • zout en peper
  • olijfolie om in te bakken

Bereiding

  • Schil de aardappelen en kook deze gaar.
  • Snipper de ui en snijd de paprika in blokjes.
  • Verwarm olijfolie in een wok en bak de kipfilet samen met de ui en blokjes paprika aan. Bak tot de kipfilet rondom aangebakken en gaar is.
  • Haal het kipfiletmengsel uit de pan en zet even weg op het aanrecht. Roerbak in de ‘jus’ van de kipshoarma de boerenkool ongeveer 7 minuutjes.
  • Stamp de gekookte aardappelen fijn en breng op smaak met zout en peper. Roer de mosterd er ook door samen met de boerenkool. Roer tot slot de kipshoarma met paprika door de stamppot.
  • Serveer de boerenkoolstamppot met shoarma met jus, of knoflooksaus ;)

Tip: Ik nam kipshoarma omdat ik dit lekkerder vind. Als je liever de echte shoarma gebruikt is dit natuurlijk geen probleem.

    Pin dit recept
    Afdrukken
    (Visited 4 times, 3 visits today)

    Brenda Hoff
    Brenda Hoff
    Brenda is een lekkerbek en gek op pannenkoeken, chips en chocolade. Brenda's recepten zijn snel en toegankelijk, de makkelijke maaltijden hebben vaak een verrassende twist waardoor het net even anders is dan je gewend bent.

    Geef een reactie

    Misschien vind je dit ook leuk