Vis taco’s met limoen en avocado

Het is maandag visdag deze week. Ik deel vandaag lekkere vis taco’s met limoen en avocado. Een kruidig stukje kabeljauw dat heel goed samen gaat met een avocado/limoensausje.

Maaltjes zoals deze vis taco’s met limoen en avocado zijn bij mij favoriet. Ik vind het fijn dat je zelf bepaalt hoe je je wrap belegt. Zo neem ik extra veel avocado omdat ik dat erg lekker vind, en laat mijn vriend dat juist weg op zijn taco ;) En ook de kids kunnen zelf aan de slag om hun taco te beleggen. Mijn ervaring is dat als ze zelf hun wrap beleggen ze het ook beter opeten.

Vis taco’s met limoen en avocado

Vis taco’s met limoen en avocado

Voor deze vis taco’s heb ik kabeljauw gebruikt. Deze zijn op smaak gebracht met een kruidig mengsel van komijn met paprikapoeder en cayennepeper. De kabeljauw wordt zo lekker kruidig, maar niet pittig. Dit past perfect bij het frisse limoensausje.

De groenten heb ik kort roergebakken omdat ik dit zelf lekkerder vind, wees vrij om de het roerbakken over te slaan en ze rauw op je taco te eten als je dat lekkerder vindt.

Vis taco’s met limoen en avocado

Vis taco’s met limoen en avocado

25 minuten
4 personen

Ingrediënten

  • 4 kabeljauwfilets
  • halve limoen
  • ½ tl komijnpoeder
  • ½ tl paprikapoeder
  • snuf cayennepeper
  • snuf knoflookpoeder
  • snuf zout
  • 2 tenen knoflook
  • 600 gram Roerbakgroenten ik nam een koolmix van rode kool met witte kool en prei met rode ui
  • avocado
  • 8 kleine wraps
  • olijfolie om in te bakken

Voor de avocado/limoensaus:

  • halve avocado
  • 75 gram yoghurt
  • sap en rasp van een halve limoen
  • zout en peper

Bereiding

  • Roer voor de marinade van de vis de limoensap met komijn, paprikapoeder, cayennepeper, knoflookpoeder en zout. Dep de vis droog en smeer dit in met het kruidenmengsel.
  • Verwarm olie in een koekenpan en bak de vis hier rondom in. Snijd de vis als het gaar is in lange repen.
  • Verwarm nog een beetje olie in een wok en bak hier de roerbakgroenten met de knoflook in aan.
  • Prak voor de saus een halve avocado fijn. Roer dit door de yoghurt en meng met limoenrasp en –sap en zout en peper.
  • Verwarm de wraps voor het serveren even kort in de magnetron of oven.
  • Beleg de wraps door eerst in te smeren met het avocado/limoensausje. En daarna te vullen met roerbakgroenten, avocado en de gebakken kabeljauw.
Pin dit recept
Afdrukken

Vis taco’s met limoen en avocado


Brenda Hoff
Brenda Hoff
Brenda is een lekkerbek en gek op pannenkoeken, chips en chocolade. Brenda's recepten zijn snel en toegankelijk, de makkelijke maaltijden hebben vaak een verrassende twist waardoor het net even anders is dan je gewend bent.
1 comment

Geef een reactie

Misschien vind je dit ook leuk