Spaghetti ragú (slowcooker)

Dit is waarschijnlijk de lekkerste pastasaus die ik ooit heb gemaakt. Spaghetti ragú. Pasta zonder groente, maar met een mega lekkere vleessaus.

De beste pastasauzen horen lang te pruttelen op het vuur. Dan zijn ze het lekkerst, hebben ze de meeste smaak. En daarom is een pastasaus uit de slowcooker een heel goed idee. Al kun je dit recept natuurlijk ook zonder slowcooker maken, de smaken ontwikkelen zich dan wel iets anders, maar het blijft een lekkere pastasaus. Onderaan het artikel geef ik je ook het recept als je geen slowcooker gebruikt.

Spaghetti ragú

Pasta ragú is een slow variant van de pasta bolognese. In plaats van gehakt worden bijvoorbeeld sukadelappen gebruikt. Hoe langer de saus suddert, hoe lekkerder het is.

De ragú bevat geen ‘extra’ groenten zoals courgette en paprika, maar alleen de groenten die nodig zijn om de juiste smaak toe te voegen. Samen met laurier, tijm, kaneel en knoflook zorgt dit voor een topsaus.

Gekookte spaghetti erbij met een beetje Parmezaan en basilicum en je hebt een topgerecht.

Pasta ragu slowcooker

Spaghetti ragu

20 minuten
+ 6 uur
4 personen

Ingrediënten

  • 750 gram sukadelappen
  • 1 ui
  • 2 stengels bleekselderij
  • 1 wortel
  • 6 tenen knoflook
  • 200 ml passata
  • 150 ml rode wijn
  • 1 bouillonblokje zonder water
  • 2 laurierblaadjes
  • 1 takje tijm
  • 1 kaneelstokje
  • 1 theelepel suiker
  • 500 gram spaghetti
  • Parmezaanse kaas ter garnering
  • verse basilicum ter garnering

Bereiding

  • Snijd het vlees in blokjes. Snipper de ui en snijd de bleekselderij fijn. Rasp de wortel en pers de knoflook.
  • Doe het vlees in de slowcooker en leg de gesneden groenten er op. Voeg hierna de knoflook, passata, rode wijn en het bouillonblokjes toe. En hierna de overige kruiden.
  • Doe hierna de deksel op de slowcooker. Verwarm de slowcooker 2 uur op high, en 4 uur op low. Roer de ragu na 4 uur even door.
  • Kook de spaghetti volgens de aanwijzingen op de verpakking.
  • Serveer de ragu pastasaus met de gekookte spaghetti. Garneer eventueel met geraspte Parmezaan en verse basilicum.
| Afdrukken

Tip: wil je dit recept zonder slowcooker maken? Dat kan, je krijgt niet precies dezelfde kruidige smaak als in de slowcooker, maar maakt wel een heerlijke pastasaus. Gebruik dan 400 ml passata, en voeg met het bouillonblokje 300 ml water toe. Bak de groenten samen met het vlees even aan in de stoofpan voor je de overige ingrediënten toevoegt. Laat de saus 5 uur sudderen op laag vuur met deksel op de pan.
Pasta ragu slowcooker


Brenda Hoff
Brenda Hoff
Brenda is een lekkerbek en gek op pannenkoeken, chips en chocolade. Brenda's recepten zijn snel en toegankelijk, de makkelijke maaltijden hebben vaak een verrassende twist waardoor het net even anders is dan je gewend bent.
3 comments
  1. ragu wordt in italie nooit met spaghetti gegeten, wel met tagliatelle, linguine of pappardelle. De saus moet zich goed aan de pasta hechten.

Geef een reactie

Misschien vind je dit ook leuk