Kerriesaus – basisrecept

Basisrecepten zijn altijd handig om achter de hand te hebben. Vandaag deel ik daarom een basis kerriesaus. Een lekker sausje dat je serveert bij gekookte broccoli of bloemkool. Maar ook lekker is bij gebakken kipfilet.

Kerriesaus – basisrecept

Ik heb getwijfeld of ik dit recept wel met jullie moest delen. Het is zo simpel. Maar eerlijk. Soms vind ik het gewoon heerlijk om gekookte bloemkool te eten met een lekker sausje. Dan kun je gaan voor kaassaus, maar ook voor kerrie.

En nee, daar heb je geen pakje voor nodig. Aan bloem, boter en melk heb je voldoende. En laten we de kerrie natuurlijk niet vergeten.

Wil je variëren met de saus? Voeg dan een van deze ingrediënten toe:

  • fijngesneden bieslook of lente ui
  • blokjes mango of ananas
  • snuf paprikapoeder

Ben je op zoek naar een complete maaltijd? Kip kerrie volgens dit recept is een topper. Maar deze ovenschotel met bloemkool en kerriesaus moet je ook een keer proberen.

Kerriesaus

Kerriesaus - basisrecept

15 minuten
4 porties

Ingrediënten

  • 35 gram bloem
  • 35 gr boter
  • 450 ml melk
  • 2 theelepels kerriepoeder
  • zout en peper

Bereiding

  • Verwarm de boter in een steelpannetje, laat het op zacht vuur smelten.
  • Doe de bloem erbij, roer door en verwarm dit 2 a 3 minuten mee. Blijf dit ondertussen doorroeren met een houten lepel.
  • Doe hierna beetje bij beetje de melk er bij, en roer constant door met een garde zodat een glad mengsel ontstaat.
  • Voeg de kerrie er samen met zout en peper bij. Roer weer goed door en laat het zachtjes verder verwarmen zodat de kerriesaus iets dikker wordt.
  • Serveer de kerriesaus met gekookte bloemkool en broccoli, of met gebakken kipfilet.
Pin dit recept
Afdrukken

Kerriesaus


Brenda Hoff
Brenda Hoff
Brenda is een lekkerbek en gek op pannenkoeken, chips en chocolade. Brenda's recepten zijn snel en toegankelijk, de makkelijke maaltijden hebben vaak een verrassende twist waardoor het net even anders is dan je gewend bent.
3 comments
  1. Het is volgens mij lekkerder om kerrie te fruiten, met een extra ingredient wordt t naar mijn mening nog lekkerder.
    Bak zachtjes een fijngesnipperd sjalotje of kleine ui zonder te laten kleuren, voeg kerrie poeder toe en even zachtjes mee fruiten, dan extra boter, bloem en melk of bouillon, opgevangen vocht van de groente.

  2. Lekker, hier staat er regelmatig kip met rijst en kerriesaus op het programma (incl brocolli).
    Meestal maak ik de saus zelf, maar eerlijk is eerlijk er staat ook altijd zo’n brikje kant en klare saus van knorr klaar (niet de poeder maar echt de saus al) in de voorraadkast.
    Die pimp ik dan altijd met een gestoofd ajuintje, en de laatste 2 min gooi ik er nog wat fijngesneden blokjes appel bij. Zoooo lekker dat zoete er in!

Geef een reactie

Misschien vind je dit ook leuk