Ga naar de inhoud

10x vegetarische recepten, recepten zonder vlees

Maandag (11 maart) start de week zonder vlees. De Nationale week zonder vlees daagt ons uit om een week geen vlees te eten, klik hier voor meer informatie.Heel veel bedrijven en initiatieven doen hier aan mee. En brendakookt.nl ook, na morgen delen we een week lang vegetarische recepten.

Doe je ook mee om een week geen vlees te eten? En ben je opzoek naar vegetarische recepten? Dan ben je hier aan het juiste adres!

Om jullie (en mezelf) een beetje op weg te helpen heb ik de 10 lekkerste vegetarische recepten van de blog voor jullie op een rijtje gezet.

Ben je op zoek naar nog meer vegetarische recepten? Neem dan een kijkje op deze pagina, hier staan alle vegetarische recepten van brendakookt.nl bij elkaar.

Vegetarisch eten

Vegetarisch eten lijkt soms moeilijk, maar dat hoeft het zeker niet te zijn. Er zijn tegenwoordig veel vleesvervangers verkrijgbaar die het stukje vlees of vis vervangen. De recepten van de website waarbij bijvoorbeeld gehakt, worstjes of kip worden gebruikt kun je tegenwoordig zelf vegetarische recepten maken door het vlees te vervangen door een vleesvervanger. Maar dat hoeft niet altijd, het vlees of vis kun je ook vaak eenvoudig weglaten (en dus niet vervangen) waardoor de recepten snel vegetarische recepten worden.

De vegetarische recepten die ik in dit artikel deel bevatten geen vlees of vis, en ook geen vleesvervangers.

10x vegetarische recepten

Klik op de foto of de titel van het gerecht om de vegetarische recepten te bekijken.

Champignonstoof

Champignonstoof

Een stoofgerecht zonder vlees die ook nog eens snel klaar is! Een stoofschotel zonder vlees, met champignons. Dit vegetarische recept bevat als hoofdingrediënt champignons. Dit wordt veel gebruikt in vegetarische recepten omdat gebakken champignons (en in dit geval gestoofde champignons) een vlezige structuur hebben. Dit is een fijne vervanger voor een stukje vlees.

Deze champignonstoof is dan ook al lang een van de populairste vegetarische recepten van het blog.

Falafel wraps

Falafelwraps met gegrilde groenten

Falafel zijn wat mij betreft een heerlijke vleesvervanger, ik gebruik het zelf dan ook in veel vegetarische recepten. Als ik vegetarisch wil eten kies ik regelmatig voor falafel. De falafelwraps met hummus en gegrilde groenten zijn een topper. Wil je wat anders? Ga dan voor een couscoussalade met falafel. Zoals deze met gegrilde groenten of deze met sperziebonen.

 width=

Filobakje met spinazie en feta met aardappeltjes

Dit is een een remake van een van de lekkerste vegetarische recepten die ik buiten de deur heb gegeten. Een filobakje met spinazie, aardappel en tomaat.

 width=

Hartige taart met pompoen spinazie en feta

Van hartige taarten kun je heel gemakkelijk vegetarische recepten maken. Door het vlees weg te laten maak je al snel een vegetarische variant. Deze met pompoen, spinazie en feta is een van mijn persoonlijke favorieten.

Vegetarische witlofstamppot recept

Witlofstamppot

Deze vegetarische witlofstamppot met appel en rozijnen is super lekker. Niet zo zwaar als je van een stamppot gewend bent, en zonder vlees natuurlijk 🙂

Lasagne melanzane alla parmigiana recept

Lasagne melanzane alla parmigiana

Een lasagne wordt vaak niet als een van de vegetarische recepten gezien. Maar bij deze lasagne melanzane alle parmigina is het anders. Geen vlees, en heel vele smaak. Yum! Deze vegetarische lasagne is een topper!

Super vega pasta

Super vega pasta van Donal Skehan

Deze pasta naar recept van Donal Skehan is super simpel om te maken. Met een heel lekker knoflook-sausje. De groenten van dit vegetarische gerecht rooster je in de oven, samen met de knoflook. Bij elkaar maakt dit een super lekkere smaakmaker voor vegetarische recepten.

Vegan Shepperd's pie

Vegan Shepherd’s pie

Een vleesgerecht in een vegan jasje. Ik maakte een vegetarische versie van de bekende Shepherd’s pie. Het vlees is vervangen door champignons, wortelen en erwten. Ik ben gek op ovenschotels als deze, vegetarische recepten waarbij ik het vlees echt niet mis.

Vegetarische nasi met omeletrolletjes

Vegetarische nasi met omeletrolletjes

Nasi, zonder vlees heeft niet veel uitleg nodig toch? Dit gerecht is snel klaar, extra lekker met de omeletrolletjes.

 width=

Pannenkoeken

Deze is misschien een beetje flauw, maar wel vegetarisch. Ik weet zeker dat er komende week pannenkoeken bij ons op tafel staan 🙂

0 reacties

Laat een bericht achter

Wil je dit bericht delen?
Delen op