Wat eten we vanavond?

Courgetteballetjes met kaas

Ik heb een veelzijdig receptje voor jullie klaarstaan vandaag, met dit recept maak je zelf vegetarische balletjes. Deze courgetteballetjes met kaas doen het goed als snack bij de borrel, maar je kunt de vegetarische balletjes ook gebruiken als vleesvervanger bij de maaltijd. Lekker in een pastagerecht of couscoussalade bijvoorbeeld.

Courgetteballetjes met kaas

Courgetteballetjes met kaas

Deze vegetarische courgetteballetjes met kaas zijn simpel om te maken. Zo zet je binnen no time een lekker hapje zonder vlees op tafel.

De geraspte courgette heb ik gemengd met oude kaas, waardoor de balletjes mooi zacht worden van binnen. Als tegenhanger hiervan heb ik panko gebruikt. Dit zorgt er voor dat het mengsel minder vochtig is, en maakt een krokant korstje. Frituren is met deze balletjes niet nodig, je kunt ze eenvoudig bakken in de oven. Hierdoor blijven de balletjes rond en worden ze goudbruin en lichtkrokant.

Ik heb de courgetteballetjes geserveerd met een mengsel van ketchup en zoetzure saus. Maar je kunt kiezen om een van deze twee te nemen.

Klik hier voor meer vegetarische recepten.

Courgetteballetjes met kaas

Courgetteballetjes met kaas

10 minuten
+ 20 minuten
12 balletjes

Ingrediënten

  • 1 courgette
  • 75 gram Panko of paneermeel
  • 100 gram geraspte oude kaas
  • 1 ei
  • 1 teen knoflook
  • snuf cayennepeper
  • zout

Bereiding

  • Verwarm de oven voor op 200 graden en bekleed een bakplaat met bakpapier.
  • Rasp de courgette. Bestrooi de geraspte courgette met zout, laat dit even staan zodat het vocht eruit kan trekken. Knijp het vocht hierna uit de courgetterasp.
  • Meng de geraspte courgette met de panko, geraspte kaas, ei, geperste knoflook en cayennepeper. Kneed dit mengsel door elkaar en rol kleine balletjes van ter grootte van een bitterbal.
  • Verdeel de courgetteballetjes over de bakplaat. Verwarm de balletjes 20 minuten in de oven, tot ze goudbruin zijn.
  • Serveer de courgetteballetjes als snack met zoetzure saus of ketchup (of beide gemengd) of verwerk de balletjes in een maaltijd, bijvoorbeeld een pastagerecht of couscoussalade.

Deel dit bericht:

Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp
Share on email
Reacties

2 Comments

  1. Andrea 13 maart 2019 at 15:59

    Wat een cute idee om er van zulke balletjes van te maken! Heel schattig echt.

    Reply
  2. Paula 17 maart 2019 at 13:17

    Net de balletjes gemaakt als ‘lunchhapje’, verrukkelijk!
    En heb niet de oven, maar de airfryer gebruikt.
    Het avondeten wordt vandaag iets later, want het is machtig eten. Maar zeer de moeite waard, dank je wel voor het recept ?

    Reply

Geef een reactie

Misschien vindt je dit ook leuk: