Ga naar de inhoud

Courgetteballetjes met kaas

Ik heb een veelzijdig receptje voor jullie klaarstaan vandaag, met dit recept maak je zelf vegetarische balletjes. Deze courgetteballetjes met kaas doen het goed als snack bij de borrel, maar je kunt de vegetarische balletjes ook gebruiken als vleesvervanger bij de maaltijd. Lekker in een pastagerecht of couscoussalade bijvoorbeeld. Courgetteballetjes...
10 minuten Voorbereidingstijd
20 minuten Bereidingstijd
Delen op

Courgetteballetjes met kaas

Ik heb een veelzijdig receptje voor jullie klaarstaan vandaag, met dit recept maak je zelf vegetarische balletjes. Deze courgetteballetjes met kaas doen het goed als snack bij de borrel, maar je kunt de vegetarische balletjes ook gebruiken als vleesvervanger bij de maaltijd. Lekker in een pastagerecht of couscoussalade bijvoorbeeld.

Courgetteballetjes met kaas

Courgetteballetjes met kaas

Deze vegetarische courgetteballetjes met kaas zijn simpel om te maken. Zo zet je binnen no time een lekker hapje zonder vlees op tafel.

De geraspte courgette heb ik gemengd met oude kaas, waardoor de balletjes mooi zacht worden van binnen. Als tegenhanger hiervan heb ik panko gebruikt. Dit zorgt er voor dat het mengsel minder vochtig is, en maakt een krokant korstje. Frituren is met deze balletjes niet nodig, je kunt ze eenvoudig bakken in de oven. Hierdoor blijven de balletjes rond en worden ze goudbruin en lichtkrokant.

Ik heb de courgetteballetjes geserveerd met een mengsel van ketchup en zoetzure saus. Maar je kunt kiezen om een van deze twee te nemen.

Klik hier voor meer vegetarische recepten.

Courgetteballetjes met kaas

Ingrediënten

balletjes
Print dit gerecht
Delen op

Merknamen in de ingrediëntenlijst kunnen een gevolg zijn van een betaalde samenwerking. Lees mijn disclaimer.

Bereidingswijze courgetteballetjes met kaas

Voorbereiding: 10 minuten
Bereiding: 20 minuten
Stap 1
Verwarm de oven voor op 200 graden en bekleed een bakplaat met bakpapier.
2
Stap 2
Rasp de courgette. Bestrooi de geraspte courgette met zout, laat dit even staan zodat het vocht eruit kan trekken. Knijp het vocht hierna uit de courgetterasp.
3
Stap 3
Meng de geraspte courgette met de panko, geraspte kaas, ei, geperste knoflook en cayennepeper. Kneed dit mengsel door elkaar en rol kleine balletjes van ter grootte van een bitterbal.
4
Stap 4
Verdeel de courgetteballetjes over de bakplaat. Verwarm de balletjes 20 minuten in de oven, tot ze goudbruin zijn.
5
Stap 5
Serveer de courgetteballetjes als snack met zoetzure saus of ketchup (of beide gemengd) of verwerk de balletjes in een maaltijd, bijvoorbeeld een pastagerecht of couscoussalade.

Blijf op de hoogte, schrijf je in voor Brenda Kookt updates.

En ontvang de lekkerste recept-inspiratie passend bij het seizoen in je mailbox.

Bekijk ook andere recepten
Salade met gegrilde courgette, mais en feta
Witte chocolade koeken met karamel en pretzels
Romige pasta met asperge en pesto
Krieltjessalade met lentegroenten en honing-mosterd

5 reacties

anjo

ik mis de (hete lucht) oventemperatuur waarop ik de balletjes moet bakken.

Laat een bericht achter

Magda

Heel erg lekker! De kaas vervangen door kruidenroomkaas ( driekwartbakje) wat op moest.. de helft van de paneermeel vervangen door, in mijn koffiemolentje, gemalen havermout, als extra een beetje tijm en gerookt paprikapoeder en als laatste een paar lijnzaadjes op de bolletjes als versiering.. zeker voor herhaling vatbaar !

Laat een bericht achter

Patricia

Deze zijn zo lekker

Laat een bericht achter

Paula

Net de balletjes gemaakt als ‘lunchhapje’, verrukkelijk! En heb niet de oven, maar de airfryer gebruikt. Het avondeten wordt vandaag iets later, want het is machtig eten. Maar zeer de moeite waard, dank je wel voor het recept ?

Laat een bericht achter

Andrea

Wat een cute idee om er van zulke balletjes van te maken! Heel schattig echt.

Laat een bericht achter

Laat een bericht achter

Wil je dit recept delen?
Delen op