Schrijf je in voor
de nieuwsbrief!

Wat eten we vanavond?

Wat eten we vanavond?

Bestel nu:

de Makkelijke Maaltijden scheurkalender 2022 en de Makkelijk & Snel agenda 2022!

Bestel nu:

Makkelijke Maaltijden scheurkalender 2022

Makkelijk & Snel agenda 2022!

Pastasaus met gehaktballen – Slowcooker recept

Er staat een topper van een slowcooker recept voor jullie klaar. Sinds ik met de slowcooker kook (lees hier meer over welk type ik gebruik) ben ik fan van pastasaus uit het apparaat. Vandaag deel ik daarom een van mijn favorieten, pastasaus met gehaktballen.

Pastasaus met gehaktballen

Door een pastasaus in de slowcooker te bereiden komen de smaken nog beter tot hun recht. De saus is dieper van smaak. En dit geldt niet alleen voor de saus, maar ook voor de gehaktballen die we in de saus garen. Het is niet nodig de ballen eerst aan te braden, ze garen volledig in de saus. Het gehakt is hierdoor super mals, boterzacht.

De saus met ballen serveerde ik met spaghetti. Maar eigenlijk is het nog lekkerder met tagliatelle, zo kan de saus zich beter aan de pasta hechten.

Tip: De pastasaus kun je ook maken zonder slowcooker, in dat geval adviseer ik je om 300 ml water toe te voegen. De saus kun je in dat geval op laag vuur 1 uur laten pruttelen.

Pastasaus met gehaktballen slowcooker recept

Pastasaus met gehaktballen slowcooker

20 minuten
+ 4 uur
6 personen

Ingrediënten

Voor de pastasaus:

  • 1 ui fijngesneden
  • 2 stengels bleekselderij fijngesneden
  • 1 grote wortel geraspt
  • 3 tenen knoflook geperst
  • 2 laurierblaadjes
  • 1 kaneelstokje of theelepel kaneel
  • 1 theelepel suiker
  • 400 ml passata
  • 1 blik tomatenblokjes
  • 1 bouillonblokje zonder water
  • 1,5 theelepel gedroogde oregano
  • zout en peper

Voor de gehaktballen:

  • 500 gram gehakt half om half
  • 2 teentjes knoflook geperst
  • 45 gram geraspte Parmezaanse kaas
  • 1 theelepel oregano
  • 2 eetlepels paneermeel
  • 4 takjes verse basilicum
  • halve theelepel pikante paprika poeder
  • 1 eetlepel mosterd
  • 1 ei
  • peper en zout

Bereiding

  • Doe de ingrediënten voor de pastasaus in de slowcooker en zet de slowcooker alvast aan op high.
  • Kneed het gehakt en meng hier de knoflook, Parmezaan, oregano, paneermeel, basilicum, paprika poeder, mosterd, ei en zout en peper door. Kneed goed door en draai hier gehaktballetjes van.
  • Doe de gehaktballetjes ook in de slowcooker bij de ingrediënten van de saus.
  • Verwarm de slowcooker eerst 2 uur op high en vervolgens 2 uur op low met de deksel op de pan. Doorroeren is niet nodig, maar als je het doet doe het dan 1 a 2 keer snel, niet vaker. Anders ontsnapt er te veel warmte uit de pan.
  • Serveer de pastasaus met gehaktballen met gekookte spaghetti of tagliatelle.

Pastasaus met gehaktballen slowcooker recept

Deel dit bericht:

Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp
Share on email
Reacties

12 Reacties

  1. Danielle 21 maart 2019 om 08:14

    Oooooohhhhh my dit lijkt me heerlijk!!!

    Die komt op het menu komende week

  2. Joke 22 maart 2019 om 11:04

    Gister gemaakt. Wat was het lekker. Heerlijk.

    1. Eef 20 december 2020 om 12:30

      Hoi Brenda, dank voor het recept.
      Ik ga de slowcooker voor het eerst gebruiken. Het heeft een inhoud van
      3.5 liter. Komt dit overeen met jouw pan? Groet, Eefje

      1. Brenda Hoff 21 december 2020 om 07:57

        Hoi Eefje, wat leuk dat je voor hem voor het eerst gaat gebruiken! Dit is een super recept ervoor. Mijn slowcooker heeft ook een inhoud van 3,5 liter. Succes!

  3. Ineke 29 maart 2019 om 18:39

    Verrukkelijk!! Echt waar zelden zo n lekker recept gehad. Ik kan de slowcooker niet meer missen. Recept is echter niet genoeg voor zes personen, maar dat zal wel komen doordat mijn gezin zo gesmuld heeft. Dank je wel Brenda

  4. Corine 8 juni 2019 om 10:45

    Hoe lang als je alleen low kiest: 6 uur dan?

  5. Joca 13 september 2020 om 09:43

    Zou dit ook in de crockpot express kunnen en wat zou je dan qua vocht aan moeten passen?

  6. Alice 26 januari 2021 om 11:53

    5 sterren
    Heerlijk! Al .eerdere keren gemaakt, elke keer een succes!

  7. Anne Van Rijn 23 april 2021 om 15:12

    Hoe groot moeten de balletjes zijn

  8. Saskia 26 april 2021 om 17:49

    Deze is écht super! Makkelijk en heerlijk. Wordt steeds weer gevraagd of ik dit nog een keer maak. Aanrader!

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Beoordeel recept