Wat eten we vanavond?

Quiche courgette met paprika en kipreepjes

Via Instagram deelde ik vorige maand een foto van mijn to-go lunch. Een trommeltje met daarin een boterham en 2 puntjes van deze hartige taart. Hierna kreeg ik van jullie super veel DM-berichtjes met de vraag naar het recept van de quiche. Hij stond nog niet op de blog, en dat is super zonde want dit is de laatste maanden onze favoriet. Deze quiche courgette met paprika en kipreepjes is een topper.

Quiche courgette met paprika en kipreepjes

Als wij in het weekend gezond, dus met veel groenten, willen eten vraagt Joost altijd of ik een quiche of hartige taart wil maken. Niet alleen wij smullen er van, onze dochter ook. Meestal gebruik ik hiervoor restjes uit de koelkast, ideaal om nog wat lekkers met de restjes te maken.

Deze variant met courgette, paprika en kipreepjes is op dit moment onze favoriet. Super simpel om te maken, het beslag bestaat uit eieren met een beetje melk. Ik bak de groenten met een teentje knoflook en voeg hier ook oregano aan toe voor extra smaak. En de kaas maakt de quiche extra lekker.

Quiche courgette met paprika en kipreepjes

Quiche courgette met paprika en kipreepjes

30 minuten
+ 30 minuten
8 punten

Ingrediënten

  • 1 courgette
  • 1 rode paprika
  • 1 gele paprika
  • 125 gram champignons
  • 2 teentjes knoflook
  • 1 theelepel oregano
  • 100 gram gegrilde kipreepjes
  • 1 portie hartige taart deeg
  • 6 eieren
  • 3 eetlepels melk
  • 100 gram geraspte kaas extra belegen of oude kaas
  • olijfolie om in te vetten
  • zout en peper

Bereiding

  • Verwarm de oven voor op 200 graden en vet de quichevorm in.
  • Snijd de groenten in kleine blokjes en snijd de champignons ook fijn.
  • Verwarm olie in een grote koekenpan of wok en bak hier de courgette met de paprika en champignons en de knoflook in aan. Breng op smaak met zout, peper en oregano.
  • Bekleed ondertussen de bodem en de zijkanten van de quichevorm met het deeg.
  • Roer in een grote kom de eieren met de melk los. Breng op smaak met zout en peper en roer de kaas er door. Roer hierna ook het groentemengsel en de kipreepjes door het quichebeslag.
  • Giet de vulling in de vorm. Bak de hartige taart 30 minuten in de oven tot de vulling gestold is, en het deeg goudbruin en gaar is.

Tip: voor een quiche zonder vlees kun je de kipreepjes weglaten. Wij eten de quiche als hoofdmaaltijd, ongeveer 1/4 van de quiche per volwassene. En wat over is vriezen we in voor een volgende keer. Vind je alleen quiche wat saai of kaal? Serveer er dan een kom soep of groene salade bij. 

Ben je op zoek naar meer hartige taart- of quicherecepten? Neem dan een kijkje op deze pagina.

Quiche courgette met paprika en kipreepjes

Deel dit bericht:

Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp
Share on email
Reacties

5 Comments

  1. Marleen 24 maart 2019 at 18:55

    Hij was heerlijk! Twee flinke tenen knoflook er door gedaan. Zeker voor herhaling vatbaar!

    Reply
    1. Brenda Kookt 24 maart 2019 at 20:49

      Super! En wat leuk dat je er meteen mee aan de slag bent gegaan Marleen!

      Reply
  2. Xavier de Vries 25 maart 2019 at 09:35

    Heerlijke taart! ik ben zelf een enorm fan van quiches! De kip had ik van de poulier en wel zelf wat extra groentes toegevoegd, ik kijk altijd via https://www.folderbode.nl/plus/ om te kijken wat er in de aanbieding is zodat ik extra veel groentes kan halen! Misschien een leuke tip?

    Reply
  3. Bilanchio 22 april 2019 at 05:52

    Dag Brenda,

    Ik ben allergisch voor stremsel. Veel overgerechten gebruiken kaas. Is er een alternatief?

    Reply
    1. susanne 30 april 2019 at 17:54

      Daar ben ik ook erg benieuwd naar.

      Reply

Geef een reactie

Misschien vindt je dit ook leuk: