Schrijf je in voor
de nieuwsbrief!

Wat eten we vanavond?

Wat eten we vanavond?

Bestel nu:

de Makkelijke Maaltijden scheurkalender 2022 en de Makkelijk & Snel agenda 2022!

Bestel nu:

Makkelijke Maaltijden scheurkalender 2022

Makkelijk & Snel agenda 2022!

Zalmsalade van gerookte zalm met citroen

Als je alle bakjes die in de winkel liggen zou moeten geloven, is het supermoeilijk om thuis een borrelsalade te maken. Maar eigenlijk is dat dus ontzettend simpel. Dat bewijst deze homemade zalmsalade van gerookte zalm met citroen wel!

Als er iets is dat bij vele ‘buffetten’ aanwezig is dan is het wel de good old huzarensalade, of de zalmsalade. Omdat we nog steeds in de themaweken zitten leek het ons lekker om hier een variant op te maken. Joor ging met dit lekkere recept aan de slag.

Zalmsalade van gerookte zalm met citroen

Ik vind thuis dingen maken die je ook kant en klaar in de winkel kunt kopen altijd wel een uitdaging. En ook heel leuk: want als je dit soort dingen thuis maakt, heb je veel meer controle over wat je erin stopt. Zo maakte ik deze zalmsalade niet met alleen maar mayonaise, maar koos ik voor hüttenkäse, wat net wat gezonder en frisser is.

Maar je kunt hier ook makkelijk je eigen draai aan geven: vervang de hüttenkäse bijvoorbeeld door crème fraîche en de rode ui voor bosui voor weer een net iets andere smaak.

Zalmsalade van gerookte zalm met citroen

Zalmsalade van gerookte zalm met citroen

+ 15 minuten
400 gram

Ingrediënten

 • 200 gram gerookte zalm
 • 200 gram hüttenkäse
 • 2 eetlepels mayonaise
 • 1 tl citroenrasp
 • 2 eetlepels citroensap
 • ½ rode ui gesnipperd
 • 10 takjes bieslook
 • peper

Bereiding

 • Snijd de gerookte zalm in iets kleinere stukjes.
 • Doe de zalmstukjes samen met de hüttenkäse, de mayonaise, de citroenzest en het citroensap in een keukenmachine of gebruik een staafmixer. Mix totdat je een consistentie hebt die jou bevalt. Ik vind het prettig als je de zalm nog een beetje ziet, maar je kunt het mengsel ook langer draaien zodat het meer een soort mousse wordt. Voeg eventueel een eetlepel water toe als je de mix te droog vindt.
 • Doe de zalmmix in een kom en roer hier de gesnipperde ui doorheen. Snijd of knip de bieslook in kleine stukjes en voeg het grootste deel daarvan toe aan de zalmsalade. Breng de salade op smaak met peper.
 • Serveer de zalmsalade op brood of toastjes en met de overgebleven bieslook en eventueel wat partjes citroen.

Zalmsalade van gerookte zalm met citroen

Deel dit bericht:

Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp
Share on email
Reacties

3 Reacties

 1. Else 3 april 2019 om 15:40

  Ziet er heerlijk uit zeg! Ga ik in ‘t weekend maken, voor op een broodje!

 2. Marja 3 april 2019 om 16:42

  Hoi,
  Ik eet heel graag gerookte zalm, maar heb het nog nooit als salade gegeten. Dus dit receptje komt als groepen omdat ik voor het weekend weer gerookte zalm wilde halen. Ik ga het nu dus op deze manier uitproberen. Het ziet er lekker uit en de ingrediënten zijn heerlijk dus het kan niet misgaan. Bedankt voor het idee.
  Hartelijke groetjes en een kusje voor Fem en Jill.

 3. Corrie 4 april 2019 om 16:54

  Kan dit ook met ricotta?

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Beoordeel recept