Pasta met champignons en truffelolie

Pasta is altijd een goed idee. Daarom staat er vandaag weer een lekker receptje met pasta voor jullie klaar. Geen rode saus, maar pasta met champignons en truffelolie. Dit receptje maakt Joor al in december voor ons, ik kwam er nu pas aan toe om hem in te plannen. Ook in mei kan deze lekkere pasta toch?

Pasta met champignons en truffelolie

Deze pastacombinatie at ik ooit – heel lang geleden – bij mijn favoriete Italiaan in Leiden. Ik was meteen verliefd. Hoe doen de Italianen dat toch? Zo weinig ingrediënten en zoveel smaak. En alles perfect gebalanceerd. Deze pasta staat sindsdien met enige regelmaat bij ons op tafel, zo lekker is ‘ie.

Dit lekkere bordje pasta breng je op smaak met truffelolie: een van die ingrediënten die je niet te vaak op tafel moet zetten, maar die heerlijk is als je ‘m eens in de tijd gebruikt. Hoewel, ik ken mensen die deze olie het liefst overal overheen doen.

Een tip: gebruik niet te veel truffelolie, je kunt altijd meer toevoegen.

Tip: klik hier voor meer pastarecepten

Pasta met champignons en truffelolie

Pasta met champignons en truffelolie

30 minuten
4 personen

Ingrediënten

  • 1 ui
  • 2 teentjes knoflook
  • 800 gram kastanjechampignons
  • 2 theelepels balsamicoazijn
  • 400 gram linguine
  • 75 gram Parmezaanse kaas
  • truffelolie
  • handje amandelen
  • olijfolie
  • peper en zout

Bereiding

  • Snipper de ui en snijd de knoflook klein. Snijd de kastanjechampignons in kwarten.
  • Verwarm een grote koekenpan met olijfolie of boter erin op middelhoog vuur. Fruit de ui totdat deze glazig is.
  • Voeg vervolgens de kastanjechampignons toe. Bak ze 4-5 minuten op een kant, zonder ze te bewegen, zo worden ze het snelst en het meest egaal bruin. Keer ze daarna om. Voeg voor het einde van de baktijd de knoflook en de balsamicoazijn toe. Zet het vuur dan wel lager, anders verbrand je knoflook. Breng de champignons op smaak met peper en ruim zout.
  • Kook de linguine volgens de gebruiksaanwijzingen op de verpakking in ruim, gezouten water. Giet af, bewaar een kopje kookvocht en doe de pasta terug in de pan.
  • Roer de helft van de gebakken champignons door de linguine. Voeg eventueel wat kookvocht toe. Schep de linguine op de borden en verdeel de rest van de champignons eroverheen.
  • Serveer de pasta met truffelolie naar smaak. Rasp de Parmezaanse kaas er met een kaasschaaf overheen en strooi de amandelen over de pasta.
Pin dit recept
Afdrukken

Pasta met champignons en truffelolie


Brenda Hoff
Brenda Hoff
Brenda is een lekkerbek en gek op pannenkoeken, chips en chocolade. Brenda's recepten zijn snel en toegankelijk, de makkelijke maaltijden hebben vaak een verrassende twist waardoor het net even anders is dan je gewend bent.
2 comments
  1. Dit lijkt me erg lekker en ga ik snel een keer bereiden. Wel een vraagje: op de foto zie ik er ook nog wat groen doorheen. Het lijkt op peterselie, klopt dat?

  2. Gisteren, met een kleine afwijking van jouw recept, klaargemaakt: was heerlijk!! I.p.v. amandelen hebben wij baconreepjes mee laten bakken bij de champignons.

Geef een reactie

Misschien vind je dit ook leuk