Vietnamese salade met garnalen

Een salade in een ander jasje, een Vietnamees jasje. Deze Vietnamese salade met garnalen is lekker licht, en doet het heel goed als lichte maaltijd. Perfect voor een zomerse dag.

We zitten midden in de salade tijd. Zelf eet ik regelmatig een salade bij de lunch. Maar als makkelijke maaltijd is dit natuurlijk ook perfect. Tomaat, ei en honing-mosterddressing doen het bij mij altijd goed. Maar deze keer deed het net even anders, en heb ik deze ingrediënten juist niet gebruikt.

Vietnamese salade met garnalen

Deze Vietnamese salade is geïnspireerd op een Vietnamese springroll. Het is fris, en lekker licht. De dressing zorgt voor een heerlijke zoete smaak en de garnalen met knoflook geven juist extra pit.

En weet je wat helemaal fijn is. Deze salade staat binnen 15 minuten op tafel. Lekker snel dus!

Vietnamese salade met garnalen

Vietnamese salade met garnalen

15 minuten
4 personen

Ingrediënten

  • 150 gram Aziatische noedels
  • 75 gram reepjes wortel
  • ½ komkommer
  • half bosje munt
  • 100 gram tauge
  • 4 stengels lente-ui
  • 3 eetlepels vissaus
  • 3 eetlepels rijstazijn
  • 1 eetlepel suiker
  • 2 teentjes knoflook
  • 2 Limoenen
  • 24 cocktailgarnalen

Bereiding

  • Bereid de noedels volgens de aanwijzingen op de verpakking.
  • Verwarm olijfolie in een koekenpan en bak hier de cocktailgarnalen met de geperste knoflook in aan.
  • Snijd de komkommer in reepjes en de munt fijn.
  • Meng in een kommetje de vissaus met rijstazijn, suiker.
  • Laat de noedels afkoelen en roer de dressing erdoor.
  • Verdeel de noedels over 4 kommetjes. Verdeel hierbij de reepjes wortel, komkommer en tauge samen met de gebakken garnalen. Halveer de limoenen en verdeel deze ook over de kommetjes.
  • Top de salade af met fijngesneden munt en ringetjes lente-ui.
Pin dit recept
Afdrukken

Vietnamese salade met garnalen

 


Brenda Hoff
Brenda Hoff
Brenda is een lekkerbek en gek op pannenkoeken, chips en chocolade. Brenda's recepten zijn snel en toegankelijk, de makkelijke maaltijden hebben vaak een verrassende twist waardoor het net even anders is dan je gewend bent.
1 comment
  1. Beste Brenda,maak vaak je recepten en volg je al vanaf het begin.Ben een hobbykok en er gaat nog vaak iets mis.v.b.Aspergetaart met zalm en ei.Voor twee personen een bakplaat gebruikt en alles gehalveerd.Na 40 min.met een blij gevoel uit de oven gehaald en op tafel gezet ,wijntje erbij en….asperges ingedroogd,net of ze niet geschild waren en dat waren ze wel!!Met lange tanden opgegeten,maar waar ging het mis!!!
    EEn trouwe volgster,

    Annemieke Hannema.

Geef een reactie

Misschien vind je dit ook leuk