Gevuld brood caprese – Picknickbrood

Gevuld brood caprese klinkt te simpel en dekt de lading van dit picknickbrood niet. Het is een gevuld brood caprese DELUXE. Een brood om je tanden in te zetten, met alles erop en eraan. Of eigenlijk een brood met alles erin.

Door Joor – Het is bijna zomer en dus tijd om er lekker op uit te gaan, naar buiten. Picknickgerechten of lunches to go komen dan goed van pas. Een van mijn favoriete picknickgerechten is een gevuld brood. Dat kun je namelijk vullen met alles wat je lekker vindt, daarna dichtbinden en meenemen naar de picknick of naar waar je maar wilt. In de tussentijd trekken de smaken in het brood. Superlekker!

Gevuld brood caprese picknickbrood

Gevuld brood caprese DELUXE

In dit gevulde brood caprese besloot ik een combinatie van smaken en kleuren te stoppen, zodat dit brood het niet alleen goed doet op een picknicktafel, maar je er ook heel blij van wordt dankzij de verschillende kleurtjes. En het meest belangrijk: deze combinatie van smaken is (uiteraard) superlekker!

Als basis nam ik mozzarella en tomaat. Met pesto en basilicum. De welbekende caprese, altijd lekker. Deze combi vulde ik aan met veldsla, gele gegrilde paprika en pijnboompitjes. Het resultaat is een rijk gevuld brood caprese. DELUXE dus. Waar je je tanden in kunt zetten.

Tip: Op de foto zie je een groot brood dat geschikt is voor 3 tot 4 personen. Vervang het brood door harde bolletjes (bijvoorbeeld een kaiserbol of Italiaanse bol) voor 1-persoonsporties die je direct uit het vuistje kunt eten.

Klik hier voor meer lunchrecepten.

Gevuld brood caprese picknickbrood

Gevuld brood caprese – Picknickbrood

10 minuten
3 -4 personen

Ingrediënten

  • 1 rond niet te groot, ongesneden brood
  • 2-3 eetlepels groene pesto
  • 2 tomaten
  • 1 zakje mozzarellabolletjes
  • ½ pot gele gegrilde paprika
  • 30 gram pijnboompitjes
  • handje veldsla
  • ½ bosje basilicum

Bereiding

  • Snijd de bovenkant van het brood, op ongeveer 1/5 van de dikte van het brood. Hol de onderkant van het brood uit, zorg dat je niet te dicht bij de onderkant komt. Van de stukjes brood die je uit het brood haalt, kun je bijvoorbeeld panko maken of croutons.
  • Besmeer de binnenkant van het brood met pesto. Snijd vervolgens de tomaten in dikke plakken en verdeel ze over de onderkant van het brood.
  • Verdeel vervolgens de mozzarellabolletjes over de tomatenplakken. Verdeel daar weer de gegrilde paprika’s over (zorg dat je ze wel een beetje hebt afgedept zodat ze niet te vochtig zijn). Verdeel daaroverheen de pijnboompitjes en verdeel daarover de veldsla en de basilicum. Druk alles voorzichtig een beetje aan.
  • Ga je ergens anders picknicken? Zet dan de bovenkant weer op het brood en bind het brood dicht met een touwtje. Je kunt het dan makkelijk meenemen. Wil je het meteen opeten? Snijd het brood dan in kwarten, zo is het het makkelijkst op te eten.
Pin dit recept
Afdrukken

Gevuld brood caprese picknickbrood


Brenda Hoff
Brenda Hoff
Brenda is een lekkerbek en gek op pannenkoeken, chips en chocolade. Brenda's recepten zijn snel en toegankelijk, de makkelijke maaltijden hebben vaak een verrassende twist waardoor het net even anders is dan je gewend bent.

Geef een reactie

Misschien vind je dit ook leuk